Campings in Duitsland zoeken

CAMPINGS IN DUITSLAND ZOEKEN

Duitsland is al vele jaren één van de favoriete vakantielanden voor Nederlanders. Naast hotels en vakantiewoningen die druk bezocht worden zijn er in ook veel mooie campings in Duitsland. Je kunt in alle deelstaten van het land terecht als je wilt kamperen in Duitsland. Het grote voordeel is de reisafstand, veel toeristen geven de voorkeur aan Duitsland omdat je je bestemming in enkele uren kunt bereiken. Lees meer 

Mooie streken voor een fijne vakantie

Duitsland kent veel mooie natuurgebieden waar je een fijne kampeervakantie kunt doorbrengen. Het Harzgebergte is er daar één van. Maar ook in voormalig Oost-Duitsland in de deelstaat Beieren kun je mooie campings vinden. In de omgeving van München zit je bovendien dicht bij de grens met Oostenrijk zodat een uitstapje naar dit land ook zeker tot de mogelijkheden behoort. In West-Duitsland zijn mooie campings te vinden in onder meer de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn Westfalen. Al vlak over de grens met Nederland heb je het gevoel echt met vakantie te zijn omdat de huizenbouw echt zo anders is dan in Nederland. Ook shoppen in Duitsland kan lucratief zijn omdat sommige producten goedkoper zijn dan in Nederland.

Kamperen op een camping in Zuid Duitsland

In het zuiden van Duitsland kan de temperatuur soms flink oplopen. Als je midden in de zomer op een camping in Zuid Duitsland staat dan kan het zomaar dik boven de 30 graden worden. Soms wordt het zo warm dat de scholen sluiten en je wordt geadviseerd om rustig aan te doen en veel water te drinken. Hittegolven komen regelmatig voor tijdens de zomers in dit deel van Duitsland. Vooral de staten Beieren en Baden Württemberg zijn populair als vakantiebestemming vanwege de goede kans op mooi weer.

Kamperen in Noord-Duitsland

Het noorden van Duitsland is aantrekkelijk als vakantiebestemming. Campings in Noord-Duitsland vind je onder meer in de omgeving van Hamburg, Bremen en uiteraard de hoofdstad Berlijn. Als je op een camping in de buurt van een bekende stad logeert dan kun je gemakkelijk een dagje shoppen of een dagje sightseeing inplannen. Vanuit de havenstad Kiel vertrekken de veerboten naar Zweden en Denemarken, je kunt je vakantie in Noord Duitsland dus ook eenvoudig combineren met een kort verblijf in één van de landen aan de Oostzee.

Verschillende soorten campings in Duitsland

In Duitsland vind je honderden campings in alle soorten en maten. Er zijn kleinschalige natuurcampings waar slechts enkele plaatsen beschikbaar zijn. Deze vind je soms bij boerderijen of in een mooi natuurgebied. Dan zijn er de gezellige familiecampings waar vooral jonge gezinnen verblijven. Op deze campings zijn doorgaans voorzieningen zoals een zwembad en andere speelmogelijkheden voor de kinderen. Op een jongerencamping logeren vooral tieners en jonge twintigers die vaak voor het eerst zonder hun ouders op vakantie zijn. En dan zijn er nog de campings die worden bezocht door veel vaste gasten die soms al tientallen jaren naar dezelfde camping gaan.

5 Sterren campings in Duitsland

In Duitsland weten ze ook wat luxe kamperen is. Je kunt er een plaats reserveren op uitstekende 5 sterrencampings met uitgebreide faciliteiten. Op deze campings zijn vaak meerdere restaurants, een luxe spa en fitness en ook leuke voorzieningen voor de kinderen zoals een zwemparadijs en speeltuin. Op deze campings kun je in veel gevallen een luxe verblijf reserveren in een stacaravan of een ruime bungalowtent. Ideaal als je wel wilt kamperen maar niet van primitieve omstandigheden houdt.

Wat kun je gaan doen op vakantie in Duitsland?

Duitsland is zo’n groot land dat het bijna geen doen is om toeristische tips te geven. Het hangt bovendien erg van de regio af waar je verblijft wat er in de buurt te zien en te doen is. Probeer in ieder geval een bezoek te brengen aan Berlijn als je op een camping in Duitsland vakantie viert. Deze stad vertelt je in een notendop de naoorlogse geschiedenis van Duitsland. Bezoek de restanten van de Muur, het Joods museum en natuurlijk de Rijksdag en de Brandenburger Tor. Maar ook andere steden zijn de moeite waard zoals Hamburg in het noorden, of het gezellige Heidelberg in Baden Württemberg.

Reserveer eenvoudig een fijne camping in Duitsland

Ben je op zoek naar een gezellige camping in Duitsland? Campings.nl geeft een ruim overzicht van alle campings in de verschillende deelstaten van het land. Kies een regio en vervolgens kun je de campings gemakkelijk met elkaar vergelijken en een keuze maken. Vooral in het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties kan het op sommige campings erg druk zijn. Wil je zeker zijn van een plaats is het aan te raden om op tijd te reserveren.