Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten van de vrijheid en de rust op een natuurcamping

Sommige kampeerders willen tijdens hun vakantie genieten van luxe en comfort. Maar er is ook een groep toeristen die juist de rust en de natuur wil opzoeken. Op een natuurcamping komt deze laatste groep vakantiegangers volledig aan zijn trekken. Deze campings zijn zoals de naam al aangeeft gevestigd in natuurgebieden. In de bossen, in de duinen of in een heidegebied. Je kunt er heerlijke wandelingen of fietstochten maken zonder dat je veel mensen zult tegenkomen. Ideaal voor mensen die tijdens hun vakantie vooral rust zoeken en zich willen losmaken van het drukke leven van alledag. Kamperen in de natuur is alleen toegestaan op officiële natuurcampings. Je tent of caravan zomaar ergens neerzetten is strafbaar en kun je dus beter niet doen, ook niet voor één nachtje.
Genieten van de vrijheid en de rust op een natuurcamping
25 Campings
25 Campings

Kamperen bij de boer

Natuurcampings zijn soms gevestigd bij een boerderij. De boer heeft een deel van zijn terrein omgebouwd tot camping en hier kun je dan, vaak tegen een aangenaam tarief, je vakantie doorbrengen. Soms worden er op de boerderij producten gemaakt die de campinggasten kunnen kopen zoals zelfgebakken brood, eieren of zelfgemaakte kaas zodat je ’s morgens met verse producten kunt ontbijten. Een natuurcamping is bijna altijd kleinschalig. Je staat op de camping met hooguit tussen de tien en twintig andere gasten. Je hebt meestal de beschikking over een ruime plaats voor je tent of caravan met de nodige privacy.

Natuurkamperen in Europa

Als je de voorkeur geeft aan een natuurcamping dan kun je in verschillende landen terecht. Niet alleen in Nederland vind je natuurcampings, je kunt ook natuurkamperen in onder andere België en Zweden. Als je ’s morgens wilt worden gewekt door het tjilpen van vogels of het kraaien van een haan dan is een natuurcamping echt iets voor jou. Je kunt direct vanuit je tent de natuur in lopen voor een frisse ochtendwandeling voordat je gaat ontbijten. Uiteraard heeft een natuurcamping wel gewoon voorzieningen voor de gasten zoals toiletten en douches. Ook zijn er natuurcampings die activiteiten organiseren zoals fotosessies in de natuur en dergelijke. Hier kun je als gast op de camping voor inschrijven. Je kunt je vakantie op een natuurcamping dus net zo indelen als je zelf wilt.

Een natuurcamping reserveren voor een uitdagende vakantie

Wil je tijdens je vakantie optimaal genieten van de natuur en je onttrekken aan de drukte van de grote stad? Dan reserveer je natuurlijk een plaats op een natuurcamping via Campings.nl. Kamperen in de natuur is rustgevend en je komt als herboren weer thuis. Omdat veel natuurkampeerterreinen kleinschalig zijn is het wel aan te raden om op tijd te reserveren, zeker tijdens het hoogseizoen. Anders is de kans groot dat de camping van je keuze geen plaats meer beschikbaar heeft. Op sommige natuurcampings kun je ook een bijzonder onderkomen huren zoals een boomhut of een safaritent. Zo maak je het natuurkamperen nog spannender. Deze manier van kamperen is ook prima te doen met kinderen, zeker als zij geïnteresseerd zijn in de natuur en het spannend vinden om in de bossen of ander natuurgebied te kamperen.