Campings zoeken in Gard

CAMPINGS ZOEKEN IN GARD

In het wonderschone Gard, onderdeel van de regio Languedoc-Roussillon, is het net of je je met beide benen in de Middeleeuwen bevindt, de kostbare romeinse geschiedenis straalt er van af. Maar ook aan prachtige landschappen ontbreekt het dit gebied in het zonnige zuiden van Frankrijk niet, zoals de gelijknamige rivier waar het departement naar is vernoemd. Deze vakantiebestemming behoort dan ook tot de streek Provence, beroemd vanwege het heerlijke klimaat en de mooie natuur. Op een van de campings van het Zuid-Franse Gard beleef je ongetwijfeld een top vakantie. Lees meer 

Kamperen in Gard

Een vakantie op een camping in Gard is ideaal voor iedere wijnliefhebber met haar vele wijngaarden en talloze fruitbomen. Kamperen in dit gebied is daarnaast ook uitermate geschikt voor de wandelaar, deze kan hier meer dan eens de benen strekken tijdens een wandeling door een van de bergen, kliffen of rivierdalen in het noorden en noordwesten van de regio. Verder valt er ook door de sporen die de Romeinen achterlieten voor de liefhebber van geschiedenis en cultuur genoeg te beleven.

Bekijk alle campings in Occitanië

Soorten campings in Gard

De campings liggen voor het oprapen in het wonderschone Gard, bijvoorbeeld camping Pont du Gard of camping St. Jean-du-Gard. Kampeer op een familiecamping ideaal voor gezinnen, een camping omringt door de mooiste landschappen voor de liefhebber van natuur of een camping dicht bij het strand of aan een rivier voor wie gek is op een duik in het water. Kortom, in Gard is er voor elk wat wils.

Niet te missen bezienswaardigheden in Gard

Tijdens je verblijf op een van de campings in Gard zal de verveling je niet toeslaan, zeker niet tijdens een van onderstaande excursies:

Pont du Gard

Pont du Gard is een Romeins viaduct dat bij menig mens bekend is, 49 meter hoog en 275 meter lang, hier moet je zijn geweest.

Boisson

In dit kleine dorpje proef je de lekkerste warme nougat van de lokale ambachtelijke nougatmakerij.

Grotte de la Salamandre

Zoek de ondergrondse verkoeling op en laat je rondleiden door deze betoverende grotten.

Aigues-Mortes

Dompel je onder in de middeleeuwse geschiedenis tijdens een bezoek aan deze oude stad, vandaag de dag nog steeds omringt door muren.

In de omgeving

Buiten Gard valt er ook genoeg te beleven voor diegene die op zoek is naar een extra dosis avontuur en nog net wat meer van Zuid-Frankrijk wil ontdekken.

Parc National des Cévennes

Dit nationale park met onder andere de 1567 meter hoge berg Mont Aigoual, ook wel ‘de regenberg’ genoemd, mag niet tussen je excursies ontbreken.

Parc Naturel Régional de Camargue

In dit 750 vierkante kilometer grote park in de stad Arles vind je onder andere flamingo’s, paarden en eindeloos groen.

Montpellier

De buitengewoon mooie Zuid-Franse stad Montpellier ligt ten zuidenoosten van Garde en is zeker het afleggen van de iets grotere afstand waard.

Bekijk alle campings in en rond Montpellier

Een vakantie in het gedenkwaardige Gard

Kamperen in Gard is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Een vakantie in dit Zuid-Franse departement is er een vol bewondering en vele gedenkwaardige activiteiten, boek daarom nu je verblijf op een van de campings in Gard. Geniet ze!