Campings zoeken in Lot

CAMPINGS ZOEKEN IN LOT

In de Dordogne ligt het departement Lot, een prachtige omgeving om te gaan kamperen. Het gebied staat bekend om zijn warme klimaat en zijn heerlijke eten. In deze streek vind je grotten met bijzondere grotschilderingen en rotsplateaus vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt. Hier zal je de vakantie van je leven hebben! Lees meer 

Kamperen in Lot

Als je gaat kamperen op een camping aan de Lot, weet je zeker dat je een geweldige vakantie zal hebben. Als je een waterliefhebber bent, zal je blij worden van de rivier de Lot, waarlangs vele campings liggen. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving van Lot, aangezien de route naar Santiago de Compostella door het gebied loopt. Het departement Lot grenst aan Lot-et-Garonne, wat ook een mooi gebied is om naartoe te gaan vanwege de vele historische bezienswaardigheden.

Bekijk alle campings in Occitanië

Soorten campings in Lot

Een camping in Lot is een mooie plek van waaruit je de omgeving kunt gaan verkennen. Wat je natuurlijk niet wilt missen, is de mooie rivier waarnaar het gebied vernoemd is. Een mooie camping aan de Lot is dan ook niet moeilijk te vinden. Ook ontbreekt het niet aan campings met zwembad. En wil je je niet druk hoeven te maken om de taal? Er zijn campings met een Nederlandse eigenaar, wat alles al een stuk makkelijker voor je maakt. Dus wat let je nog? Boek een van onze mooie campings zodat je je nu alvast kunt gaan verheugen op je vakantie!

Bezienswaardigheden in Lot

Lot is een van de mooiste gebieden in Frankrijk. Met zijn mooie landschappen, vergezichten en charmante dorpjes, zal je je hart snel verpand hebben aan deze regio. Wat wil je echt gezien hebben als je hier bent?

Cahors

Dit is de hoofdstad van Lot en is je bezoek zeker waard! Het ligt op een schiereiland in de Lot en staat bekend om de heerlijke Cahorswijn. De middeleeuwse binnenstad is erg de moeite waard en de brug de Pont Valentré wil je zeker niet missen als je in Cahors bent.

Gouffre de Padirac

Dit is een diepe grot waarin zich een ondergrondse rivier bevindt. Hier kun je een boottocht doen, wat een bijzondere ervaring is.

Grottes de Cougnac

In deze grotten kun je prehistorische tekeningen bewonderen. Ook hier is een ondergrondse rivier en er zijn grote zalen met veel stalagmieten en stalactieten. Kortom, een indrukwekkende ervaring.

Rocamadour

Dit stadje ligt bovenop een rots en ligt op de route naar Santiago de Compostela. Rocamadour is een bedevaartsoord, dit vanwege de tombe van Sint-Amadour en vanwege de Zwarte Madonna.

L’Ecomusée de Cuzals

In dit museum kun je zien hoe men vroeger leefde op het platteland van de Lot. Hier kun je van alles bekijken en zelf ondernemen om te ervaren hoe het er vroeger aan toe ging.

Boek nu je kampeervakantie in Lot

Zoals je ziet, heeft Lot je veel te bieden. Spectaculaire natuur, historische dorpjes, waterpret en heerlijk eten. Hier vind je alle ingrediënten voor een fantastische vakantie. Dus wacht niet langer en boek nu!