Campings in Kroatië zoeken

CAMPINGS IN KROATIË ZOEKEN

Kroatië is de hippe vakantiebestemming van Europa. Het land aan de Adriatische zee ligt centraal op het continent. Ooit was het land een koninkrijk, maar later was het onderdeel van Joegoslavië. Sinds begin jaren negentig is het land weer onafhankelijk. Vooral in de zomermaanden is toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Daaruit kan je dus ook afleiden dat het land voor een belangrijk deel als een zonbestemming te zien is. Er is echter nog veel meer wat dit land een aantrekkelijke optie voor de vakantie maakt. Campings in Kroatië zijn bijvoorbeeld van een heel hoog niveau. Wanneer je een camping in Kroatië boekt kan je het zelf van dichtbij gaan meemaken. Lees meer 

Kamperen in de natuur van Kroatië

Een vakantie spenderen in Kroatië is een leuke ervaring. Waar veel andere toeristen naar bijvoorbeeld Spanje of Italië trekken voor de zon, daar kan je in dit land hetzelfde ervaren, maar dan op een hele andere manier. Zo kan je een camping in Kroatië boeken om de natuur van het land te ontdekken. Die is immers best bijzonder te noemen, vooral aan zee. Er zijn ook allerlei andere aantrekkelijke kanten van het land. Wat de reden ook is om een vakantie in dit land door te brengen, je kunt altijd leuke en goedkope opties vinden. Bovendien is het land ook prima met eigen vervoer te bereiken. Je kunt dan eventueel onderweg een tussenstop maken en in twee etappes reizen.

Diverse campings in Kroatië

Kroatië is een fijn land om op kampeervakantie naartoe te gaan. Er zijn veel goedkope maar mooie camperplaatsen waar je terecht kunt. Daarom is met je eigen camper rijden ook zo’n goede optie. Je kunt dan bijvoorbeeld op een natuurcamping terechtkomen. Daar kan je pas echt ervaren wat Kroatië eigenlijk voor land is. Het is niet alleen een mooie plek, maar ook een rustige plek. Vaak zijn de campings niet zo groot, maar hebben ze slechts een beperkt aantal plekken. Aan de andere kant heb je natuurlijk ook de grote familiecampings waar juist wel wat meer plekken zijn. Dit kunnen ook hele goedkope opties zijn waar iedereen in het gezin het naar zijn zin heeft.

Kindercamping in Kroatië

Een vakantie in Kroatië op de camping is natuurlijk ook gewoon leuk om met het gehele gezin te vieren. Het is dan wel belangrijk om er zeker van te zijn dat je een mooie plek, bij voorkeur aan zee, boekt waar alle gezinsleden plezier kunnen hebben. Eigenlijk moet je dan dus gewoon op zoek naar een kindercamping. Een plek waar je bijvoorbeeld een leuk zwembad en een leuke speeltuin kunt vinden. Ook is er ruimte voor faciliteiten zoals een fitness of een tennisbaan. Overdag kan je dan naar het strand gaan, maar het is niet perse een must, omdat iedereen zich ook op de camping in Kroatië kan vermaken.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Kroatië

In Kroatië kan je veel meer dan alleen aan zee zitten. De natuur is bijvoorbeeld prachtig, maar het land heft ook een lange geschiedenis. Ga je op een kleine camping in Kroatië zitten, dan moet je in ieder geval ook deze dingen hebben gezien. 

Nationaal park Plitvicemeren

De vrije natuur van Kroatië is prachtig, maar je kunt natuurlijk ook de plekken bezoeken die specifiek onderhouden worden. Plitvicemeren wordt al sinds 1979 erkend als werelderfgoed volgens UNESCO. Niet alleen de meren, maar ook de watervallen en rotsen zijn zeer de moeite waard. Bovendien zijn er honderden diersoorten, waaronder beren, te herkennen. Dat maakt het zeer de moeite waard om er doorheen te wandelen of fietsen volgens één van de routes. 

Trogir

Naast het vasteland van Kroatië bestaat het land ook uit enkele eilandjes. Eén van die eilandjes is de plek waar de stad Trogir gevestigd is. Als je nu eens echt terug wilt naar de oude cultuur van het land, dan moet je hier zijn. Dit gaat zelfs terug tot omstreeks het jaar nul. Je vindt er sporen van de Grieken en Romeinen terug. Al is er ook architectuur uit de middeleeuwen te vinden. 

Amfitheater

Je kleine camping in Kroatië kan je het best ook een beetje strategisch kiezen zodat je alle kanten op kunt in het land. In Pula vind je bijvoorbeeld een prachtig amfitheater. Dat is al reden genoeg om deze stad dus ook op te nemen op je lijstje van dingen die je echt gezien of gedaan moet hebben. Het gebouw komt uit de eerste eeuw en is dus rond de tweeduizend jaar oud. 

Watervallen

In Kroatië vind je ook fantastische watervallen. Die zijn te vinden in de omgeving van de Dinara berg. Vanaf daar stort het water zich naar beneden langs de overs van de Krka. 

Zagreb

Wil je juist gewoon een dagje winkelen, door de stad slenteren en lekker eten en drinken? Dan ga je natuurlijk gewoon naar Zagreb. Hier kan je alles vinden wat je je maar kunt wensen als toerist.

Bekijk alle campings in en nabij Zagreb

Reserveer een mooie camping in Kroatië via Campings.nl

Wil je ook op vakantie naar Kroatië? Boek dan direct de mooiste camperplekken op een mooie kleine camping in dit land. Ga je in de zomer, boek dan wel tijdig. Omdat het land bekendstaat om zijn schoonheid willen meer en meer mensen ernaartoe. Zorg dus dat je je plek veiligstelt.

Blog

Blog berichten over Kroatië

Dit zijn de 10 leukste campings van Kroatië
Dit zijn de 10 leukste campings van Kroatië

  26-08-2018

Kroatië staat bekend om zijn prachtige campings, aantrekkelijk gelegen en goed uitgerust. Het is moeilijk om niet...

De mooiste plekken in Kroatië
De mooiste plekken in Kroatië

  15-07-2018

Kroatië is al jarenlang een van de Europese bestemming die gestaag aan populariteit winnen. Kroatië biedt...

Kroatië als vakantiebestemming
Kroatië als vakantiebestemming

  25-01-2018

Druk op zoek naar je vakantiebestemming? Genoeg van Frankrijk, de Ardennen of Spanje? Laat je verrassen door...