Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 beste campings in Istrië, Kroatië direct aan zee

Wil je naar een van de beste campings in Istrië, Kroatië op vakantie gaan? Deze vijf campings in Kroatië liggen direct aan de Adriatische Zee in Istrië, waardoor je elke dag zo het water in wandelt. De prachtige stranden en mooie kustplaatsen met kristalheldere water bij de campings in Istrië bezorgen je een onvergetelijke vakantie.

De 5 beste campings in Istrië, Kroatië direct aan zee

Op vakantie naar Istrië

De campings in Istrië zijn ideaal voor vakanties met veel natuur en met een kustlijn van meer dan 350 kilometer vind je altijd wel een heerlijke plek om de blauwe zee in te gaan. Daarom kiezen veel vakantiegangers wanneer ze gaan kamperen in Istrië voor een camping aan zee. De meeste campings in Istrië liggen dan ook aan de zee, terwijl je ook makkelijk de rest van de regio kan ontdekken. Overdag kan je lekker zwemmen en zonnen op het strand, om ’s avonds lekker door een van de vele historische kustplaatsen van Kroatië te wandelen. Met zo veel keuze wil je een top camping kunnen kiezen.

Camping Bi-village  - ★★★★★

Aanlokkelijke zwembaden, adembenemend zeezicht vanuit drie voortreffelijke restaurants en een avonturenpark dat je hart sneller doet kloppen. Camping Bi-Village belooft je een droomvakantie aan de Adriatische Zee en maakt die belofte meer dan waar. Van het verleidelijke Kroatische culinaire aanbod tot de luxe van een SunLodge verblijf, alles is hier aanwezig om je in een andere wereld te wanen.

Bovendien zorgt de directe toegang tot de Adriatische Zee ervoor dat het hele gezin kan genieten van een duik in het open water, met het oog op de prachtige Brijuni-eilanden. Met 800 meter aan schitterend kiezelstrand biedt deze locatie je een prachtige achtergrond voor een scala aan watersporten—van zwemmen en zeilen tot windsurfen en duiken. De regio is niet alleen ideaal voor zonnekloppers en strandliefhebbers. Het biedt ook tal van bezienswaardigheden zoals het historische stadje Pula, op slechts acht kilometer van de camping. En laten we de nabijgelegen Brijuni-eilanden niet vergeten, een eenvoudige boottocht verwijderd en een absolute must-see.

Wandel direct het strand op bij Camping Bi Village

Camping Boutique Santa Marina- ★★★★★

Ervaar een onvergetelijke vakantie op Camping Boutique Santa Marina, het ultieme 5-sterren resort gelegen in het schilderachtige stadje Vabriga op het schiereiland Lanterna. De camping is een paradijs voor waterliefhebbers met drie adembenemende zwembaden, uitgerust met speeltoestellen, glijbanen en een speciaal peuterbad. Als je zin hebt in een zoute duik, is het kristalheldere water van de Adriatische Zee slechts een korte wandeling of gratis shuttlebusrit verwijderd. Volwassenen kunnen ontspannen op comfortabele ligbedjes terwijl de kinderen zich geen moment vervelen dankzij een kids club en diverse sportfaciliteiten zoals een volleybalveld en tafeltennistafels.

De camping dient ook als een perfecte uitvalsbasis om de culturele schatten van Istrië te ontdekken. Binnen 30 minuten bereik je het levendige Poreč, bekend om de Eufrasiusbasiliek, of het historische Pula met zijn wereldberoemde Romeinse amfitheater. Wacht niet langer en boek nu voor een luxueuze, avontuurlijke en ontspannende vakantie op Camping Boutique Santa Marina.

Verborgen tussen de bomen, maar dicht bij de Adriatische zee vind je Camping Santa Marina

Istra Premium Camping Resort - ★★★★★

Beleef een luxe vakantie bij Istra Premium Camping Resort, een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Istrische kust. Dit 5-sterrenresort ligt aan een pittoreske strand aan de heldere wateren van de Adriatische Zee. Niet voor niks is het een van de meest populaire familiecampings in Kroatië om naar toe te gaan, met diverse activiteiten voor alle leeftijden. Als je een waterliefhebber bent, kan je naar hartenlust zwemmen  in de indrukwekkende waterparken en zwembaden, compleet met waterglijbanen, watervallen en aparte kinderbaden. Het resort biedt directe toegang tot een kiezelstrand waar gasten kunnen genieten van diverse watersporten, de zon en de heerlijke zee.

Met zijn gemakkelijke bereikbaarheid tot de nabijgelegen steden zoals Rovinj en Poreč, is Istra Premium Camping Resort ook een perfecte uitvalsbasis om de culturele en historische schatten van de regio te verkennen. Stap dus in de auto om er een dag op uit te gaan, om vervolgens in een van de restaurants op de camping je dag smaakvol af te sluiten.

Geniet van luxe overnachtinge en kristalhelder water op Istra Premium Camping Resort

Camping Park Umag - ★★★★

Een van de grootste, bekendste en beste campings in Istrië is Camping Park Umag. Met zijn enorme zwembadcomplex dat in 2020 is gebouwd, inclusief een peuterbad en waterval, is deze plek een hit bij zowel jongeren als volwassenen. Watersporters en zonnekloppers zijn hier op hun plek met directe toegang tot de Adriatische Zee en diverse sportfaciliteiten. Je kan lekker aan het strand liggen op het zand of jezelf terug trekken op het grasveld voor wat meer comfort, terwijl je kinderen zich kunnen uitleven met de kids club. Wil je een echte luxe overnachting op de camping, dan kan je kiezen voor een lodgetent of mobilhomes met zeezicht. Dan wordt je wakker met een blauwe uitzicht en is de toon voor de dag al gelijk gezet.

Cultuurliefhebbers kunnen genieten in de nabijgelegen stadjes Umag, Poreč en Novigrad met hun karakteristieke straatjes en oude gebouwen. Ben je wat avontuurlijker aangelegd, bezoek dan zeker Aquapark Istralandia. De waterpark is groot genoeg om jullie een hele dag te vermaken. Beide liggen op slechts een kwartier rijden van de camping.

Zwemmen in het zwembad of de zee? Het kan allebei bij Camping Park Umag

Camping Vestar - ★★★★

Verscholen in een afgelegen baai met een kiezelstrand, verwelkomt viersterrencamping Vestar je voor een zeevakantie in Kroatië. Slechts vijf kilometer verwijderd van Rovinj in Istrië, biedt de camping een perfecte setting aan de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee. Hier kun je verkoeling zoeken op het met een Blauwe Vlag bekroonde strand of in een van de zwembaden, inclusief een kinderbad en Spray Park. Op het terras kan je heerlijk zonnen tijdens een ontspannende dag, met een snackbar en bar voor lekkere versnaperingen.  Wil je echter een actieve dag, heb je meer dan genoeg activiteiten om uit te kiezen; jetskiën, waterfietsen, duiken, snorkelen en kajakken, beachvolleybal en tafeltennis.

Verken de nabije omgeving met een bezoek aan Rovinj dat ooit onderdeel van de Venetiaanse Republiek was. Dit zie je nog steeds terug in het architectuur, met dezelfde kenmerkende bouwstijl als in Italië. Maak een uitstapje naar de eilanden van de Rovinj-archipel of kajak tussen verborgen stranden voor een avontuurlijke twist aan je vakantie. Met zoveel te doen en te zien, biedt Camping Vestar een veelzijdige vakantie-ervaring voor iedereen.

Kom tot rust en neem een verfrissende duik in het zwembad of de Adriatische zee vanuit camping Veštar

Waarom kiezen voor een camping in Istrië?

Wanneer je gaat kamperen in Istrië kan je genieten van een van de vele voordelen die het gebied biedt. Kamperen op een camping in Istrië is populair vanwege de volgende redenen:

  1. Moderne campings van alle voorzieningen voorzien. De campings in Istrië zijn allemaal ingericht voor de moderne vakantieganger, die een schone keuken en badkamer wilt. Ook kan je altijd lekker eten in een restaurant op de campings.
  2. Prachtige Adriatische kustlijn met veel variatie. Van de Adriatische kust tot aan de natuurrijke gebieden in Istrië, je kan alles zien vanuit een camping in Istrië. Wil je een rotsachtige kust of liever een zandstrand? Het kan allemaal aan de kust van Istrië. Ga je een dag liever erop uit, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je de Brijuni eilanden ontdekken, Rovinj met zijn historische centrum bezoeken of meer het binnenland in trekken naar steden zoals Motovun en Pazin.
  3. Lekker weer Istrië. De mediterrane klimaat van Istrië zorgt er voor dat het weer heel het jaar aangenaam is. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn. Zo kan je het grootste deel van het jaar verblijven op een camping in Istrië en van het goede weer genieten.

Meer over Kroatië

Wil je meer weten over wat Kroatië allemaal te bieden heeft? Lees dan ook de andere artikelen over campings in Kroatië en laat je inspireren.  



Auteur: Ferhat