Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kustroute Kroatië: deze plaatsen kun je aandoen

Kustroute Kroatië: deze plaatsen kun je aandoen

Kroatië is in een beperkt aantal jaren uitgegroeid tot een populair vakantieland. De campings zijn er inmiddels op het niveau van West-Europa, maar dan goedkoper. Dat geldt ook voor het levensonderhoud, mits je de meest toeristische horeca ontwijkt. Uiteraard heeft Kroatië zijn populariteit onder andere te danken aan de prachtige kust. Vanaf de oudheid bouwden de veroveraars hier hun forten en villa’s en veel daarvan is nog bewaard gebleven. Volg je de kustroute dan kom je langs de volgende plaatsen.

Tips voor je kustroute Kroatië

De onderstaande plaatsen moet je zeker aandoen als je de kustroute van Kroatië gaat volgen. We beginnen in Istrië.

1. Pula

Dit historische stadje is vaak het uitgangspunt voor een route langs de kust. Er zijn ook diverse campings in de buurt. Pula heeft als trekpleister een groot amfitheater. Het behoort tot de 6 grootste die zijn overgebleven uit de Romeinse tijd. Het geeft meteen aan hoe belangrijk deze plaats was in die tijd. Nu is Pula klein en gezellig en een wandeling is de moeite waard. Op een warme dag kan je een van de mooie stranden bezoeken.

2. Rovinj

Vanaf Pula is het maar 45 kilometer naar Rovinj. De (huur)auto kan je parkeren bij de oude haven. Dat is meteen ook een mooi begin van je ontdekking van het stadje. Iedere dag is er een markt en daar kan je zaken kopen die je beslist niet nodig hebt maar het goed doen aks souvenir. Ook meer nuttige zaken als eetwaren zijn er volop. De plaats is verder charmant en oud met talloze steegjes waar je kan verdwalen maar ook altijd weer op een gezellig plein uitkomt. Op een terrasje kan je lekkere koffie of een ander drankje krijgen. Probeer zeker ook een het plaatselijke gebak.

3. Selce

Ben je duiker of wil je dat wel eens proberen dan is Selce een mooie optie om te bezoeken. Er is een duikcentrum dat wordt gerund door een Nederlands echtpaar en dat communiceert uiteraard prettig bij een dergelijke activiteit. De onderwaterwereld bij Selce is niet echt spectaculair maar het is zeker dan je diverse soorten vis te zien gaat krijgen. Het duiken op zich is hetgeen waar het hier om draait. Als je niet gaat duiken kan je Selce overslaan.

4. Sali op Dugi Otok

In Zadar Gazenica. kan je de veerboot nemen naar Dugi Otok. Er zijn daar diverse leuke dorpjes maar Sali is wellicht het mooiste. Het is ook wat groter dan de meeste andere plaatsjes en er heerst een relaxte sfeer. Sali en omgeving zijn mooi voor een ontspannen wandeling. Als je houdt van vis zit je hier goed. Op een na hebben alle restaurants visspecialiteiten op het menu staan. De enige die dat niet heeft, je verwachtte het misschien al, is de pizzeria.

5. Sibenik

Voor Sibenik mag je wel een paar dagen uittrekken. Niet omdat het stadje zo groot is maar omdat er zoveel is te zien en te doen. Sibenik is veel minder bekend dan Split maar even mooi. De Sint Jacobs Kathedraal is het hoogtepunt van het pittoreske stadje maar overal zijn er historische gebouwen. Ga zeker het uitzicht over de stad een de zee bekijken vanaf een van de hoog gelegen forten. De stranden zijn mooi en bieden ieder gewenst vermaak.

Bekijk ook: Top 5 leukste stranden van Kroatië