Campings zoeken aan de Costa Blanca

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE COSTA BLANCA

Spanje staat bekend om zijn Costa’s die er zowel in de zomer als in de winter schitterend bij liggen om vakantie te vieren. De Costa die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt is de Costa Blanca. Dat komt bijvoorbeeld omdat een aantal van de bekendste badplaatsen die al vele jaren bezocht worden. Er is dus meer dan genoeg reden om eens te onderzoeken of een camping aan de Costa Blanca ook voor jou een goede optie voor de volgende vakantie kan zijn. Lees meer 

Spanje staat bekend om zijn Costa’s die er zowel in de zomer als in de winter schitterend bij liggen om vakantie te vieren. De Costa die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt is de Costa Blanca. Dat komt bijvoorbeeld omdat een aantal van de bekendste badplaatsen die al vele jaren bezocht worden. Er is dus meer dan genoeg reden om eens te onderzoeken of een camping aan de Costa Blanca ook voor jou een goede optie voor de volgende vakantie kan zijn.

De plaatsen aan de Costa Blanca

Wanneer het gaat over de meest aantrekkelijke vakantieplekken aan de Costa Blanca, dan zal het al snel over Benidorm gaan. In Nederland is dit misschien wel de bekendste stad van de streek. Al is het zeker ook zo dat in recente jaren Alicante sterk in opkomst is geweest als stad en als vakantiebestemming. Ook hier kan je dus prima vertoeven. Dat geldt ook voor een echte kustplaats als Denia, waar je letterlijk aan zee ligt op de camping.

Campings aan de Costa Blanca

Campings aan de Costa Blanca zijn er in veel verschillende soorten, maar er zijn twee soorten campings die er sterk bovenuit springen. Denk in de eerste plaats natuurlijk aan de echte strandcamping. Wanneer je naar Spanje trekt, dan is dat meestal met als doel om een echte zonvakantie te houden. Wanneer je vanaf de campings aan de Costa Blanca zo het strand op kunt is dat natuurlijk ideaal.

Niet alle campings zijn natuurlijk aan zee. Je kunt aan de Costa Blanca ook een camping vinden die juist meer op het gezin gericht is. Dit zijn meestal de campings die ook veel faciliteiten te bieden hebben en waar je dus eigenlijk je hele vakantie met veel plezier kunt verblijven met het hele gezin.

De bezienswaardigheden van de Costa Blanca

De Costa Blanca is de plek waar je van alles kunt doen en van alles te beleven valt. Voorbeelden daarvan zijn:

· Promenade van Calpe

De Costa Blanca heeft in alle plaatsen wel iets te bieden. Zo is in het plaatsje Calpe misschien wel de mooiste promenade van de streek te vinden. Ideaal om een dag over te slenteren!

· Mediterraans balkon

Wil je niet in de drukte op het strand liggen, maar toch genieten van een fantastisch uitzicht over zee? Dan ga je naar het Mediterraans balkon van Benidorm!

· Guadalest Vallei

De Costa Blanca is meer dan alleen zon en strand. Er zijn ook veel fantastische natuurgebieden. Een echte aanrader is de Guadalest Vallei.

Een camping aan de Costa Blanca: in de zomer en winter

De toeristen die kiezen voor de Costa Blanca zijn in twee groepen in te delen. De ene groep gaat op zoek naar de felste zon die er te vinden is in de zomer. De andere groep is de groep die een camping aan de Costa Blanca in de winter zoekt om zich te wapenen tegen het koude weer dat in Nederland heerst.

Het is dus goed mogelijk dat ook jij hier de perfecte locatie vindt voor één van de vakanties die je gedurende het jaar viert. Het is dan vooral zaak om nu aan de slag te gaan. Boek direct een leuke camping en begin vast met het genieten van de voorpret!