Campings zoeken aan het Gardameer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET GARDAMEER

Als je op zoek gaat naar de mooiste plekjes van Italië, dan kom je al snel bij het Gardameer uit. Dat is ook niet zo vreemd, want het meer en de omgeving eromheen heeft alles om een fijne vakantie te vieren. Het is het grootste meer van Italië en het is ontstaan door het smeltwater van de laatste ijstijd, waarbij de gletsjers tot dit gebied reikten. Een mooie camping aan het Gardameer geeft je bovendien de gelegenheid om allerlei andere mooie en aantrekkelijke plekken van Italië te ontdekken. Al kan het ook zo zijn dat je je de gehele vakantieperiode rond het meer zal vermaken. Er zijn voldoende leuke mogelijkheden. Lees meer 

Kamperen aan het Gardameer is leuk

Het doorbrengen van een vakantie aan het Gardameer is leuk voor het hele gezin. Zeker wanneer je bekijkt hoe mooi het kampeerterrein van veel campings aan het Gardameer is. De kwaliteit van de plekken is heel hoog in deze regio. Dat komt onder andere ook doordat toerisme hier juist zo belangrijk is. Daardoor is een familiecamping vinden in dit gebied eigenlijk nooit lastig. De beste campings aan het Gardameer hebben bijvoorbeeld voldoende ruimte voor allerlei kinderactiviteiten. Al is het voor mensen die juist voor de rust komen ook gewoon mogelijk om leuke kleine campings te vinden waar de rust gevonden kan worden. Hier hangt altijd een rustige sfeer. Voor veel mensen is dit natuurlijk de ideale vakantie.

Verschillende campings aan het Gardameer

Wanneer je op zoek gaat naar een leuke camping in Italië, zal het Gardameer vaak als één van de eerste opties naar voren komen als standplaats. Je vindt hier bijvoorbeeld leuke natuurcampings die niet al te groot zijn. De beste natuurcampings hebben immers vaak niet meer dan een paar plaatsen. Dat kan echter met het gezin misschien niet geheel de bedoeling zijn. Dan is het misschien juist leuk om een wat grotere camping op te zoeken met allerlei faciliteiten. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een leuke speeltuin voor de kinderen, maar ook aan mogelijkheden voor jezelf om te sporten. Wie immers met het gezin op reis gaat naar het Gardameer zal dit misschien niet snel doen voor een actieve vakantie.

Glamping aan het Gardameer

Ook voor de liefhebbers van luxe campings is het Gardameer een ideale bestemming. De laatste trend, de glamping, heeft ook hier voet aan de grond gekregen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je hele luxe accommodaties in allerlei vormen kunt vinden. Compleet met bijvoorbeeld eigen badkamer en eigen keuken. Het is alsof je je hotelkamer naar de campingplek hebt kunnen verplaatsen. Er zijn heel veel voordelen aan deze moderne vorm van kamperen te noemen. Je hebt bijvoorbeeld de rust en de ruimte, maar je zit niet vast aan regels zoals je die in de hotels kent. Tel daar het heerlijke weer van Zuid-Europa bij op en de vakantie is compleet.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen aan het Gardameer

Ga je je vakantie vieren aan het Gardameer? Beperk je dan niet alleen tot het meer zelf. Er is namelijk nog zoveel meer te zien in deze regio. Om er zeker van te zijn dat je niets mist kan je dit lijstje dus goed gebruiken. 

Monte Baldo

Wanneer je aan het meer ligt, dan zit je middenin de natuur. Wil je echter ook eens een goed beeld krijgen van die natuur, dan is het misschien wel een goed idee om e bergen in te gaan. Vanaf je camping aan het Gardameer klim je zo de Monte Baldo op. Prima bergtoppen om eens een goed overzicht te krijgen van het geheel. De stranden, het meer en de mooie dorpjes worden zo allemaal in één adembenemend beeld gevangen. Het beklimmen kan je ook met de kabelbaan doen. 

Sirmione

Wie wel van leuke plaatsjes houdt, maar liever niet naar de grote steden in de omgeving trekt, kan bijvoorbeeld naar Sirmione. Dit ligt letterlijk aan de oevers van Het Gardameer, dus het is goed mogelijk dat je dit te voet of met de fiets vanaf je camping kunt bereiken. De straatjes ademen die echte Italiaanse sfeer van genieten uit. 

Cascata del Varone

Een waterval is altijd weer een bijzonderheid om te zien. Die van Varone mag je dan dus ook echt niet missen wanneer je één van de campings aan het Gardameer boekt. Vanaf Cascata del Varone, de uitkijkpunten, heb je een goed uitzicht op de waterval. De ene is wat hoger dan de andere, dus het levert ook verschillende beelden op. 

Milaan of Verona

In de directe omgeving van het meer liggen mooie kleine plaatsjes met schilderachtige straatjes. Wil je een dagje stad doen, dan kan je echter ook gewoon naar het nabijgelegen Milaan of Verona. 

Gardaland

Wanneer de vakantie naar het Gardameer een echte familievakantie wordt, dan is het natuurlijk ook leuk om iets te doen voor alle leden van het gezin. Een dagje Gardaland is dan een goede optie. Dit is het grootste pretpark van het land.

Reserveer een mooie camping aan het Gardameer via Campings.nl

Een vakantie doorbrengen aan het Gardameer is een prima idee, zoals je nu misschien wel gezien hebt. Je kunt dus direct een mooie camping reserveren in deze fantastische streek. Aan het Gardameer vind je de mooist gelegen campings. Let wel op en boek vroeg. Het is een gebied met veel aantrekkingskracht, dus de campings raken op enig moment vol.