Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Sardinië zoeken

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee en bevindt zich ten zuiden van het eiland Corsica en ten westen van Italië. Je kunt hier genieten van een subtropisch, mediterraan klimaat, waarbij de zomers behoorlijk warm kunnen zijn, terwijl de winters juist mild blijven. Sneeuw in de bergen zul je daarentegen weer wel kunnen treffen. Je kunt wel rekenen op fikse winden vanuit alle richtingen. De diversiteit aan weersomstandigheden maakt dit tot een interessante vakantiebestemming. Je vindt hier bovendien een verscheidenheid aan natuurtaferelen, waarbij langgerekte witte zandstranden en fraaie rotsformaties zeker tot de verbeelding zullen spreken. Om volop te kunnen delen in de ervaring van de omgeving, kun je gaan kamperen op een camping in Sardinië. Meer lezen
Campings in Sardinië zoeken
13 Campings
13 Campings
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

Verschillende soorten campings op Sardinië

Er zijn verschillende soorten campings waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van hoe luxe of juist basic je wilt kamperen, zal de ene camping beter aansluiten bij je voorkeur dan een andere. Het is wel belangrijk om hierover een duidelijk beeld te krijgen, zodat je beter weet wat je kunt verwachten. Je vakantie wordt zo enkel nog maar leuker en gezelliger. Vind je het lastig om naar Italië te komen wanneer je de taal niet geheel beheerst, dan is het een idee om een camping te zoeken met een Nederlandse eigenaar. Zo kun je gewoon in het Nederlands informatie inwinnen over de verschillende activiteiten en bijzonderheden die in deze regio te vinden zijn. En kun je vanaf de camping heel gemakkelijk alle speciale bezienswaardigheden gaan bekijken. Een grotere camping heeft vaak als extra faciliteit een zwembad. Dit is zeker een handige bijkomstigheid als je met kinderen op vakantie gaat naar Sardinië. Bovendien kun je selecteren op je liever een camping aan zee uitkiest of dat de mooiste locatie meer landinwaarts ligt.

Bekijk alle campings in Italië

Een Sardinië camping

Je kunt ook kiezen voor een natuurcamping, waarbij je al een stuk dichter bij de natuurrijke omgeving zit. Vaak hoef je hierbij enkel maar de camping af te lopen en kun je er gelijk op uittrekken om nog meer van het natuurschoon te kunnen ontdekken. Je kunt hier heerlijk genieten van rust, ruimte en het gevoel van buiten zijn. Wandelen door de bossen of relaxen aan het strand, het is met een natuurcamping allemaal mogelijk. Je kunt overnachten in je eigen tent, camper, of caravan. Vaak kun je deze ook gewoon huren, zodat je die niet helemaal zelf hoeft te vervoeren. Zo wordt je vakantie al gelijk zorgeloos en ben je voorzien van alle gemakken. De natuurcampings zijn landelijk gelegen en uitermate geschikt voor ontspannen vakanties.

Bezienswaardigheden die je moet bezoeken op Sardinië

Om je tijd nuttig te gebruiken en alle bezienswaardigheden te kunnen bezichtigen die het eiland Sardinië te bieden heeft, is het verstandig om al een goed beeld te krijgen van wat hierin mogelijk is. Een lijst kan zo worden opgesteld van de meest belangrijke attracties die voorrang krijgen.

Bezoek stranden en kustlijnen

Sardinië biedt een keur aan prachtige stranden en kustlijnen. Deze worden verfraaid door kleine baaien, mysterieuze grotten en indrukwekkende rotsformaties. Bezoek hiervoor onder meer het paradijselijke Costa Smeralda langs de Smaragdkust of het prachtige Spiaggia della Pelosa. Ook de Golf van Orosei en Cala Goloritzé, Cala Luna, Cala Sisine, Cala Biriola en Cala Mariolu zijn zeer de moeite waard. 

Castelsardo

Het middeleeuwse stadje Castelsardo ligt op een vulkanische rots hier vind je tal van ambachtelijke winkeltjes vol producten uit handwerk en weefkunst, zoals tapijten, keramiek en souvenirs. Je vindt hier tevens de rotsformatie ‘la Roccia dell’Elefante ofwel de Olifantenrots. 

Barumini

In het stadje Barumini zijn veel archeologische opgravingen gedaan. Sommige torens dateren nog van 1800 voor Christus en bieden een fraai voorbeeld van prehistorische architectuur. Deze zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Grotta di Nettuno

Capo Caccia omvat een 110 meter hoge kalksteenklip waar de druipsteengrotten Grotta di Nettuno liggen. Je kunt hier per boot heen wanneer de zee rustig is, of via een steile trap langs de klif. 

Waterparken bezoeken

Zeker met kinderen kun je in Sardinië veel plezier beleven in de drie waterparken die het eiland rijk is. Deze parken, Paradise, Blufan en Aquadream beschikken over glijbanen, zwembaden en peuterbadjes.

Boek gelijk je vakantie op een camping op Sardinië

Dit is enkel een greep uit veel meer leuks en indrukwekkends dat op het eiland Sardinië te beleven valt. Een vakantie naar dit gebied is dan ook zeker een aanrader. Een verblijf op één van de vele campings op Sardinië bieden je veel comfort, ruimte en uitwijkmogelijkheden voor het ondernemen van leuke activiteiten. Boek gelijk een vakantie en je weet zeker dat je hier de zomer komt doorbrengen.