ITALIË NATUURCAMPINGS

Populaire bestemmingen in Italië Natuurcampings

Voor velen van ons is Italië een perfect vakantieland. Natuur, zon, prachtige stranden en natuurlijk de Italiaanse keuken. Wat wil je nog meer? Vaak staat een accommodatie echter in schril contrast met de charme van de omgeving. Wil jij de sfeer echter ook op het terrein van de camping nog kunnen voelen? Kies dan uit een van onze natuurcampings in Italië.

Kleine, rustieke campings vind je door het hele land. Afhankelijk van de door jou gekozen regio kom je heerlijk tot rust onder de pijnbomen, tussen de wijngaarden, aan de zee of aan een van de vele meren. Een natuurcamping betekent natuurlijk niet dat er geen voorzieningen zijn. Integendeel. Ook deze soorten campings zijn van alle gemakken voorzien en hebben alles wat jij je wenst tijdens je vakantie.

Contact met de locals

Een extraatje tijdens je vakantie op een natuurcamping is dat je veel in contact staat met de eigenaar van de camping. Deze produceren vaak hun eigen kaas of wijn, of hebben gaarden met verschillende soorten fruit. Zo kun je ook nog eens een kijkje nemen in dit proces. De eigenaren zijn vaak enthousiast en vertellen graag over hun bedrijfje. Zo heb je echt het gevoel het land te leren kennen.

Bekijk alle campings in Italië

Compleet ontspannen op een natuurcamping in Noord-Italië

Elke Italiaanse natuurcamping is natuurlijk weer anders vanwege de diversiteit in de natuur. Kies je voor een vakantie op een natuurcamping in Noord-Italië? Het eerste wat je dan dagelijks ziet wanneer je wakker wordt, zijn groene heuvels, grillige kliffen of een helderblauw meer. Je ademt diep in en voelt de zuurstofrijke lucht je longen vullen. Vanaf jouw camping kun je dagelijks fiets- of wandeltochten maken om de natuur eens goed te verkennen. Na deze vakantie voel je je weer jaren jonger!

Bekijk alle campings in Noord-Italië

Weg van de drukte op een natuurcamping in Toscane

Stel het je eens voor: een rustieke kampeerplaats op de glooiende heuvels van Toscane. Te midden van de groene natuur en kunststeden zoals Florence. Grote kans dat de camping die jij uitkiest gelegen is naast een zonnebloemveld of een olijfboomgaard. Ver weg van de drukke buitenwereld vind je op een natuurcamping in Toscane de rust en eenvoud waar je de rest van het jaar zo naar snakt. En wil je die drukte eens opzoeken? Geen probleem. Jouw kampeerplaats is een prima uitvalsbasis om excursies in de omgeving te maken.

Bekijk alle campings in Toscane

Actieve kampeervakanties in de Dolomieten

Een natuurcamping in de Dolomieten is echt iets voor de actieve kampeerders. Er wordt in deze streek namelijk veel gewandeld. Trek je wandelschoenen aan en verlaat je tent of caravan voor een halve dag om de omgeving eens goed te verkennen. De campings liggen soms wel op anderhalve kilometer hoogte! Als dat geen bijzondere ervaring is……

Bekijk alle campings in de Dolomieten

Een natuurcamping in Italië geeft je echt het gevoel even helemaal weg te zijn. De overwegend groene campings doen je in een oase van rust belanden: precies wat jij even nodig hebt! De rest van het jaar is het namelijk al druk genoeg! Neem nu een kijkje in ons aanbod en ontdek op welke prachtige Italiaanse natuurcampings jij je volgende vakantie kunt doorbrengen!