Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Veneto zoeken

Veneto is de provincie van Venetië. Als er een streek is in Italië waar je zeker een keer geweest moet zijn, dan is het deze wel. Alleen al om de stad met zijn kanaaltjes en gondeltjes een keer te kunnen bezoeken. De provincie zelf, die in het noordoosten van Italië ligt, heeft bovendien nog veel meer te bieden. Het gebied is immers zelfs ook ooit een onafhankelijk land geweest. Er wordt naast Italiaans bijvoorbeeld ook altijd Venetiaans gesproken. Die taal lijkt ook veel op Frans en wordt ook in delen van Slovenië, Kroatië, Mexico en Brazilië gesproken. Op een camping in Veneto kan je je echter ook prima redden met Italiaans of Engels. Meer lezen
Campings in Veneto zoeken
46 Campings
46 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping

Kamperen in Veneto is populair

Veneto mag dan misschien bekendstaan om Venetië, maar als het op kamperen aankomt, dan heeft het een hele andere aantrekkelijke kant. De natuur is er zeer divers. Campings in Veneto zijn dus ook op verschillende soorten vakantiegangers gericht. Je kunt de streek beter leren kennen aan de hand van je eigen wensen. Of je nu het liefst in de zon zit of er juist op uit trekt, alles is mogelijk. Het maakt de regio zeer de moeite waard. Dat bewijzen ook de cijfers, want de campings in Italië in Veneto trekken samen met andere vakantieaccommodaties zo’n zestig miljoen toeristen per jaar. Bovendien kan je het ook met eigen vervoer bereiken. Zeker als je het in een rustig tempo doet en een dag overnacht in Frankrijk.

Verschillende soorten campings

De campings in Veneto kunnen flink van elkaar verschillen. Dat komt in de eerste plaats doordat het gebied ook zeer divers is. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie familiecampings aan de kust te vinden die vlakbij de mooie stranden liggen. Daar is het vaak wat groter en zijn veel faciliteiten zoals zwembaden en speeltuinen voor de kinderen te vinden. Aan de andere kant zijn er de natuurcampings die meer in het binnenland van de regio liggen. Een camping in Veneto kan bijvoorbeeld ook gericht zijn op de wandelaars en fietsers die in het gebied met de uitlopers van de Dolomieten willen verkennen. Er is dus voor elke doelgroep wel een goede camping in Veneto.

Bekijk alle campings in Italië

Kleine camping in Veneto

Vooral ook omdat er in de natuurrijke delen van Veneto veel vakantiegangers komen die de rust willen opzoeken is er ook de mogelijkheid om een kleine camping in Veneto te boeken. Hier vind je slechts een beperkt aantal plaatsen en zal je kunnen genieten van de rust die dat met zich meebrengt. Wie inspannend bezig is overdag, door bijvoorbeeld door de bergen te trekken, wil ’s avonds immers ook wel wat rust. Wanneer je dan overdag lekker gaat wandelen of op de fiets stapt, dan kan je ’s avonds gewoon lekker bijkomen, zonder dat er te veel drukte om je heen is. In dat opzicht is een camping in Veneto de ideale optie.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Veneto

Ga je dan toch op zoek naar campings in Veneto, kijk dan ook waar je het best kunt neerstrijken met het oog op de dingen die je wilt gaan doen. De regio kent een lange geschiedenis en er is dus ook van alles te doen. ·

De stad Venetië

Het is bijna een open deur, maar de stad Venetië moet natuurlijk bovenaan je lijstje prijken als je gaat bepalen wat je allemaal doen tijdens je vakantie op de camping in Italië in Veneto. De kanalen en de gondeltjes zijn over de gehele wereld beroemd. Alleen al om die reden heeft de stad zo’n enorme aantrekkingskracht. Overigens zijn niet alleen de kanalen de moeite waard. Denk bijvoorbeeld ook aan het San Marco plein. Ook hier moet je in ieder geval geweest zijn. 

Bekijk alle campings in Venetië

Padua

Venetië mag dan de naam hebben, maar ook Padua heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van de streek gespeeld. Dat komt onder andere doordat er al in het begin van de dertiende eeuw een universiteit werd geopend. Veel van die lange geschiedenis is hier nog altijd te vinden. 

Beleef de keuken

Waar je ook neerstrijkt in Veneto, de keuken moet je in ieder geval een flinke kans geven. De maaltijden bestaan voor een belangrijk deel uit groente en vis, maar smaken pas echt op hun best wanneer er ook een slok van de plaatselijke wijn bij genuttigd wordt. Het lekkerste eten dat nog gezond is ook. Voor de echte fijnproevers is dit een must. 

De bergen in

Natuur speelt ook een belangrijke rol in Veneto. Als je er op een camping gaat staan, kies er dan bijvoorbeeld voor om Colli Euganei in de buurt van Padua te bezoeken. Hier is het heerlijk wandelen en fietsen. 

Poli Distillerie in Schiavon

Ook in de kleinere plaatsjes van Veneto is van alles te beleven. Zo is in Schiavon een bijzondere distilleerderij te vinden. Niet alleen de werkzaamheden zijn hier bijzonder, ook de architectuur is zeer de moeite waard. Doe de tour

Reserveer de ideale camping in Veneto via Campings.nl

Ben je enthousiast geraakt over een vakantie in Veneto? Dan is de enige stap die je nu nog moet zetten het reserveren van een camping in deze fijne streek. Je vindt in Veneto de mooiste campings op zeer aantrekkelijke plekken. Er zijn wel vele toeristen die hier ook graag naartoe willen, dus wees er tijdig bij.