Italiaanse campings zoeken aan de Middellandse Zee

ITALIAANSE CAMPINGS ZOEKEN AAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Italië is een van de gelukkige landen die grenst aan de Middellandse Zee. Gelukkig, want de stranden langs deze zee zijn allemaal gezegend met goudgeel zand en helderblauw water. En behalve dat ook nog eens met prachtige natuur, zoals de rotsachtige bergen die soms wel reiken tot de ligbedjes. Wil jij een strandvakantie combineren met natuur? Boek dan jouw plekje op een camping aan de kust van de Italiaanse Middellandse Zee. Lees meer 

Soorten campings aan de kust van de Middellandse Zee

Kamperen in Italië aan de Middellandse Zee betekent kamperen in het noorden of het noordwesten van het land. Wij hebben voor jou een ruim aanbod aan campings en kampeerplaatsen aan de Italiaanse Middellandse Zeekust. Ben je dus van plan om hier te gaan kamperen? Ga er dan maar eens even goed voor zitten, want de keuze is enorm!

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

Familiecamping aan de middellandse zee

Ga je op kampeervakantie met je gezin? Kies dan uit een van de vele familie- oftewel gezinscampings die dit kustgebied rijk is. Met de vele faciliteiten die je op deze campings vindt, is het onmogelijk om je te vervelen.

Charmecamping 

Liever wat kleinschaliger? Kies dan bijvoorbeeld voor een charmecamping. Deze kleine campings staan op idyllische plekjes. Zowel qua ligging als qua gastvrijheid bieden deze nét even iets meer.

Goedkope camping aan de Italiaanse middellandse zee

En wil je op vakantie maar heb je een wat beperkter budget? Een goedkope camping is voorzien van eenvoudige faciliteiten. Dit is misschien wat geschikter voor de meer ervaren kampeerder. Zo houd je meer geld over voor leuke uitstapjes in de omgeving en gezellige avondjes uit eten.

Klimaat

Tijdens de zomermaanden is het langs de Italiaanse kusten aan de Middellandse Zee heerlijk vertoeven. Lange dagen met veel zonuren en badplaatsen met alle faciliteiten die je je maar wenst. Maar dat betekent niet dat de mogelijkheden stoppen als het hoogseizoen voorbij is.

Integendeel, in September is het heerlijk uitwaaien op de stranden. Je hebt er inmiddels ook alle ruimte voor jezelf. De temperaturen zijn nog goed, volgens sommigen zelfs prettiger dan tijdens de zomermaanden. Met een paar graadjes minder is het ook fijner om wat meer activiteiten te ondernemen.

Eten en drinken

De lekkerste gerechten worden hier geserveerd. Het zal je niet verbazen dat er in deze kustgebieden veel vis wordt gegeten. De dagvangst vind je ’s avonds terug op je bord, in een van de vele restaurants die de badplaatsen rijk zijn.

Activiteiten in en rond de Middellandse Zee

Want niet alleen in het water, ook daarbuiten is er meer dan genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld eens aan wandelen en fietsen. Zo ontdek je de Italiaanse kust op een hele andere  manier! Een camping aan de Middellandse Zee betekent dus meer dan alleen zon, zee en strand.

De Middellandse Zee: een bestemming voor iedereen

Je hebt het inmiddels al wel begrepen, een Italiaanse camping aan de kust van de Middellandse Zee heeft genoeg in huis voor iedereen! Of je nu met je familie, vrienden of partner gaat, voor iedereen bestaat er een passend verblijf! Bekijk de campings op onze site en wie weet zit jij binnenkort langs de Italiaanse kust!