Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Sicilië zoeken

Sicilië is een eiland van Italië en ligt in de Middellandse Zee. Voor een geweldige vakantie in Italië hoef je zeker niet alleen naar het vaste land. Ook op Sicilië kun je al het moois beleven dat de Italiaanse cultuur te bieden heeft. Je kunt hier verschillende soorten vakanties houden en volop genieten van de prachtige natuur en bijzonderheden. Over het gehele eiland vind je uitzonderlijke bergen en rotsformaties, afgewisseld met kleine baaien. Aan de zuidkust van het eiland kun je genieten van een heerlijke ontspannen vakantie aan de brede zandstranden. Er is geen betere plek om te verblijven dan op één van de vele campings in Sicilië. Kamperen is hier een waar feest, zodat je activiteiten volop kunt combineren met welverdiende ontspanning. Meer lezen
Campings in Sicilië zoeken
10 Campings

Kamperen op Sicilië

Op een Sicilië camping vind je alles wat je nodig hebt om van je vakantie een groot succes te maken. Je hebt de keuze uit verschillende soorten campings, waardoor je altijd wel de juiste locatie vindt dat als uitstekende basis voor al je vakantie bezigheden kan dienen. Wil je liever de grote drukte vermijden en de rust opzoeken, dan boek je een vakantie op één van de kleine campings die Sicilië rijk is. Hier ligt de nadruk vaak op volstrekte ontspanning en gezelligheid en behoud je toch voldoende privacy om helemaal je eigen plan te trekken. Uiteraard kun je ook kiezen voor een grotere camping, waar je meer interactie zult hebben met de andere campingbezoekers. Vaak worden hier activiteiten georganiseerd waar je met zijn allen aan mee kunt doen, zoals karaokeavonden of spelletjes. Ook kampvuren zullen hier eerder worden opgezet. Een bijkomstig pluspunt van de wat luxere campings is dat er vaak een zwembad bij zit, waar de kinderen zich volop mee kunnen vermaken. Zo is er voor ieder wat wils.

Op camping in Sicilië

Zoek je een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand? Dan is een verblijf op een camping in Sicilië de aangewezen locatie. Met een kustlijn van ruim 1000 km is er altijd wel een plekje om heerlijk te ontspannen. Je kunt op dit eiland de volle ervaring beleven van de Italiaanse cultuur, cuisine, natuur en weersomstandigheden. Er zijn tal van historische overblijfselen te bewonderen uit de Griekse en Romeinse tijd en bovendien kun je een bezoek brengen aan één van de musea die nog meer over de geschiedenis van het eiland kunnen vertellen. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, er met de auto op uittrekken of voor een boottocht kiezen naar de prachtige Eolische eilanden die voor de kust liggen. Ook een bezoek aan de vulkanen die dit eiland rijk is, is zeker de moeite waard. De actieve vulkaan Etna en het omliggende park is zeker een aanrader.

Bezienswaardigheden die je moet bezoeken op Sicilië

Er zijn nog meer aantrekkelijke bezienswaardigheden die een verblijf op een Sicilië camping zeker interessant maken. Door je vooraf reeds in de mogelijkheden te verdiepen, kun je alle activiteiten zorgvuldig inplannen en hoef je niks te missen.

Vulkaan Etna

Deze bezienswaardigheid verdient uiteraard meer aandacht. Het is immers niet elke dag dat je een vulkaan van dichtbij kunt bezoeken. Deze vulkaan met een hoogte van 3323 meter ligt in het oosten van het eiland.

Vulkaan Messina

Deze stad is omringd door de prachtige Peloritan bergen. Bezoek hier de Maria kolom, musea als het Nationaal en Zoölogisch Museum en de kathedraal.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van het eiland Sicilië en kent met een bestaan van 2700 jaar veel historische gebouwen en pleinen en een rijke cultuur. Je kunt hier volop genieten van muziek, kunst en voortreffelijk eten. Bezoek de paleizen Palazzo dei Normanni, La Zisa en Palazzo Abetellis of de kathedraal en beroemde kerk Martorana.

Bekijk alle campings in Palermo

Syracusa

In deze vissershaven vind je een Grieks theater dat nog echt zijn historische karakter heeft behouden. Bezoek ook de tempel ‘Dom van Syracusa’ of de ruïnes van de tempel van Apollon.

Agrigento

Hier vind je de beroemde tempel van Concordia en bovendien kun je tal van archeologische overblijfselen bewonderen.

Boek een camping op Sicilië

Wil je van de zomer met zekerheid een vakantie op Sicilië realiseren, boek dan gelijk een plek op één van de gezellige campings. Hoe vroeger je erbij bent, des te waarschijnlijker zijn de kansen. Je kunt vanaf de campings op Sicilië heel gemakkelijk alle bezienswaardigheden bereiken en ’s avonds weer in alle rust op de thuisbasis vertoeven. Je hebt alles bij de hand en je kunt het zo luxe of basic houden als je zelf wilt. Een vakantie op Sicilië is zo een gegarandeerd succes.