Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Portugal

Portugal is het perfecte land voor een kampeervakantie. Het heerlijke klimaat zorgt voor warme zomers met veel zon en zelfs voor bijzonder aangename winters in de zuidelijke Algarve. Je kunt er letterlijk overal kamperen, want zelfs wildkamperen wordt, hoewel officieel verboden, in afgelegen gebieden meestal wel gedoogd. Nodig is dat absoluut niet, want campings in Portugal zijn er in veel verschillende soorten en liggen verspreid door het hele land. Voor elk wat wils dus en genoeg mogelijkheden om dit prachtige land te ontdekken. Meer lezen
Campings in Portugal
15 Campings
15 Campings
Zwembad - buiten
Direct aan zee/strand
Honden toegestaan
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Zwembad - binnen
Honden toegestaan
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping
Zwembad - buiten
Honden toegestaan
Zwembad - binnen
Direct aan zee/strand
Bekijk Camping

Kamperen in de natuur

Bepaalde streken in Portugal zijn zeer dunbevolkt. Dat is vooral in het zuiden en het achterland het geval. Daar zijn dan ook genoeg plaatsen om van rust, ruimte en natuur te genieten. Hoewel hier zeker campings te vinden zijn, kun je ook vrij kamperen in Portugal. Voorwaarde is wel dat je niet voor overlast zorgt en geen rommel achterlaat. Maar houd je je hieraan, dan is de kans groot dat de polícia een oogje toeknijpt. 

De Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid en hun vriendelijkheid. Vooral in de streek van de Serra da Estrela. In deze streek zijn ook veel campings te vinden. Op deze manier kunt u het kamperen prima combineren met het wandelen op een van de vele gemarkeerde wandelpaden. Overdag is het hier heerlijk warm, maar de nachten zijn koel dankzij de bergen. Uit deze streek komt ook de beroemde geitenkaas Queijo en in de winter kan hier prima geskied worden!

Soorten campings in Portugal

Kampeerliefhebbers hebben in Portugal genoeg keuze. Er zijn veel particuliere, kleine campings, waar rust en ruimte de boventoon voeren. Daarnaast zijn er strandcampings en in Lissabon en Porto zelfs stadscampings. Naturistencampings zijn er ook genoeg en naar kindvriendelijke campings in Portugal hoef je al helemaal niet lang te zoeken. Qua faciliteiten kunnen er onderling wel behoorlijke verschillen zijn, maar dat zie je dan ook snel terug in de prijs. Over het algemeen is de kwaliteit van campings in Portugal goed te noemen.

Gaat u kamperen om te genieten van de natuur? Dan kunt u terecht op één van de diverse natuurcampings in Portugal. Hier kunt u heerlijk ontspannen genieten van de natuur. Deze campings zijn vaak wat kleiner. Campings in de omgeving van Satarém worden omringd door de natuur.

Campings zijn er in Portugal in alle soorten en maten. Of u nou op zoek bent naar een kleine camping in Portugal waar u in een rustige omgeving kunt genieten, of op zoek bent naar een leuke kindvriendelijke camping. 

Gaat u kamperen in Portugal met uw kinderen? Dan kunt u terecht op één van de vele kindercampings aan zee of één van de campings met Zwembad. Deze familiecampings zijn een garantie voor plezier en u zult hier veel Nederlandse gezinnen tegen komen. 

Genieten van gastvrijheid en cultuur

Portugal heeft toeristen niet alleen qua natuur veel te bieden, het is ook een land met een rijke cultuur en gastvrije inwoners. Zeker als je voor een kleine camping in Portugal kiest, heb je snel contact met de bevolking en zal je dit direct ervaren. De beheerder zal je graag adviseren over activiteiten, restaurants en te bezoeken bezienswaardigheden in de omgeving. Grote kans dat hij je aanraadt een Fado concert te bezoeken. Deze Portugese vertolking van het levenslied wordt vaak in restaurant en cafés opgevoerd en is het beluisteren meer dan waard.

Portugese glamping

Niet iedereen is gecharmeerd van kamperen. En zelfs onder liefhebbers zijn er grote verschillen voor wat voorkeur in camping betreft. Gaat de een liefst zo basic mogelijk op kampeervakantie, de ander heeft toch graag een echt bed en eigen wc in de tent. Dat is gelukkig op veel campings in Portugal mogelijk. Deze zogeheten glampings hebben niet alleen eigen sanitaire voorzieningen en vaste bedden, maar ook een keukentje dat van alle gemakken is voorzien. Zo ervaar je toch het leven in de buitenlucht, maar hoef je niet met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw te lopen.

Een Portugese camping met een Nederlandse eigenaar

Het is leuk om te kamperen in een land waar het klimaat lekker meewerkt en je niet om de dag geultjes hoeft te graven. Maar het betekent ook dat je misschien te maken krijgt met een kleine taalbarrière. Als je dat liever niet hebt, kun je kiezen voor een camping in Portugal met een Nederlandse eigenaar. Je zult verbaasd zijn over het aantal landgenoten, dat als beheerder van een camping in Portugal werkzaam is. Makkelijk communiceren, handige tips krijgen over bezienswaardigheden in de omgeving en hulp bij het uitstippelen van een route, zijn slechts enkele van de voordelen.

Golfvakantie in Portugal

Ook is Portugal de perfecte bestemming voor een heerlijk ontspannen golfvakantie. Vooral in de Algarve zijn de laatste jaren veel golfbanen aangelegd. In de Algarve zijn zeer veel campings, dus u hoeft nooit lang te zoeken naar een paradijselijk onderkomen.

Overleef de winter

Misschien mede door de lange(re) reistijd is Portugal een heerlijk land om te overwinteren. Dankzij het fantastische klimaat en de overweldigende natuur is het hier goed toeven in de winter. Mocht u wat meer reistijd krijgen, dan is een kampeervakantie in Portugal zeker aan te raden.

Een camping in Portugal aan zee

Als je het toch voor het uitkiezen hebt, waarom boek je dan niet een plaatsje op een camping in Portugal aan zee? Zeker als je voor de zuidelijke regio Algarve gaat, weet je zeker dat je het hele jaar door geniet van lekker weer. Een strandcamping is dan de ideale plek om je vakantie door te brengen. Niet alleen kun je heerlijk tot rust komen op je bedje in de zon, maar er zijn vaak ook genoeg gezellige boulevards in de buurt met leuke restaurants, die verse vis en andere lekkernijen serveren. Dat is het voordeel van een camping in Portugal aan zee.

Portugal staat dus bekend om haar adembenemende kuststreek. Ook hier zijn weer veel campings te vinden. Kamperen langs de Portugese kust ligt dus binnen handbereik. Op deze manier kunt u genieten van alle pittoreske dorpjes, de geweldige natuur en de culinaire hoogstandjes uit de verschillende regio’s. Denk bijvoorbeeld aan campings in en rondom Faro of in campings in de omgeving van Leiria.

Laat de voorpret maar beginnen

Wanneer je besloten hebt tijdens je vakantie te gaan kamperen in Portugal, kun je maar beter niet te lang wachten met boeken. Als kampeerland is het zeer populair en aangezien er veel leuke, maar ook kleine campings in Portugal zijn, is snel reserveren wel aan te raden. En waarom ook niet? Met voorpret kun je niet vroeg genoeg beginnen. 

Landen in de buurt