Campings in Aveiro zoeken

CAMPINGS IN AVEIRO ZOEKEN

Aveiro, de naam zal je misschien bekend voorkomen maar schaam je niet als je geen belletje hoort rinkelen. Het Portugese Aveiro is namelijk nog helemaal niet zo bekend onder het grote publiek. In 2004 werden onder andere in Aveiro voetbalwedstrijden van het EK gespeeld. Behalve dat is de regio nooit echt op de kaart gezet. En dat is geheel onterecht! Boek jij een vakantie op een camping in Aveiro? Dan sta je op het punt om het echte Portugal te ontdekken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Aveiro

Ideaal voor liefhebbers van zon en natuur

Zo herbergt Aveiro namelijk bijzondere stukjes natuur. De gelijknamige hoofdstad van de regio ligt zelfs aan een lagune. En houd je van zon en zee? Dan kun je hier ook je hart ophalen. Aveiro beschikt over een groot aantal mooie en comfortabele stranden. De kust van Aveiro staat vooral bekend om zijn traditionele houten huisjes. Deze werden vroeger gebruikt als opslagruimtes bij de visvangst. Nu dienen ze hele andere doeleinden en zijn het bijvoorbeeld appartementjes of kleine winkeltjes of restaurantjes.

De lagune van Aveiro

Ben jij een natuurliefhebber en ook nog eens op zoek naar sportieve activiteiten tijdens je vakantie? Ga dan op pad naar de lagune van Aveiro! Je kunt er fietsen, wandelen en zelfs kanoën. De natuur is er erg gevarieerd en er leven veel diersoorten, vooral vogels.

Soorten campings in Aveiro

In Aveiro vind je kwalitatief hoogwaardige campings voor een relatief lage prijs. Ben je op zoek naar een strandvakantie? Dan kies je voor een camping aan de kust. Maar er bestaan natuurlijk ook mogelijkheden voor een camping in of rond de stad Aveiro. En ben je liever iets verder weg van alles? Kies dan voor een natuurcamping. Daar geniet je van de natuur op zijn mooist. De dichtstbijzijnde dorpjes zijn klein en traditioneel. Zo proef je het echte Portugal.

Bekijk alle campings in Portugal

De stad Aveiro

Aveiro is bijzondere stad die je zowel een beetje aan Nederland als aan Venetië doet denken. Nederland omdat er verschillende kanalen door de stad lopen, Venetië omdat er op deze kanalen gekleurde bootjes –moliceiro’s- varen. De sfeer is er dan ook op zijn minst bijzonder te noemen. In deze kleurrijke stad zal je op iedere hoek van iedere straat een foto willen maken. Vier je je vakantie op een camping in Aveiro? Trek dan een hele dag uit om de stad goed in je op te kunnen nemen.

Bezienswaardigheden in de stad Aveiro

Als je in Aveiro bent, moet je zeker een rondvaart met een moliceireo maken over de kanalen. Wat zijn nog meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn? Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Praça da Republica

Op dit grote plein vind je het standbeeld een van Portugals grootste ontdekkingsreizigers, Magelhães.

De Sé

Deze grote kathedraal werd in de vijftiende eeuw gebouwd

Convento de Jésus

Ontdek de enorme museumcollectie in dit vroegere klooster.

Boek uw camping

Ga jij dit jaar ook voor een originele vakantie? Strijk jij graag neer op een strand waar geen tientallen andere Nederlanders zonnebaden? Kies dan voor een van onze campings in Aveiro. Op onze pagina vind je een duidelijk overzicht van alle soorten campings.