Campings in Zwitserland zoeken

CAMPINGS IN ZWITSERLAND ZOEKEN

Zwitserland is voornamelijk bekend als wintersportland, maar ook als bestemming voor vele conferenties in Geneve. Maar ook is het bekend om zijn neutraliteit in de oorlog. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, maar is wel nauw betrokken met Europa. Lees meer 

De Zwitserse Alpen

Een groot deel van de Alpen bevindt zich in Frankrijk, maar ook een deel ligt in Zwitserland. Ook de hoogste berg in Zwitserland is hier gelegen, namelijk de Matterhorn met zijn 4478 meter hoogte. Voor de echte bergbeklimmers is dit een goed uitstapje om de berg te beklimmen. In de winter zijn de Alpen een perfecte bestemming voor een wintersport vakantie. Maar ook in de zomer is het prima vertoeven hier. In de zomer is het landschap van de bergen sprookjesachtig en is het precies wat je ervan verwacht, zoals in de Almhof en Milka reclames. Veel groen, een kudde koeien, hoge bergen met witte toppen, zo is Zwitserland in het echt ook.

Midden in de bergen zul je ook genoeg watervalletjes vinden, waar je heerlijk even kan uitrusten en even een snelle duik kan nemen. Verder zijn er ook een hoop beekjes en meertjes in de bergen te vinden. Zelfs voor de naturisten onder ons is dit een goede bestemming. Er zijn hier een hoop naturistencampings te vinden in de Alpen waar je volledig afgelegen zit.

Waar staat Zwitserland verder bekend om?

Helaas is Zwitserland een relatief duur land. Vrijwel alles is duur, maar toch is het mogelijk om de vakantie niet al te duur te laten uitpakken. Een goedkope optie om te overnachten is een camping. De campings in Zwitserland hebben geen dure kosten en daardoor is dit een goede optie. Daarnaast is zelf koken dan ook vaak een optie, waardoor de dure restaurants ontweken worden. Kamperen in Zwitserland is ook zeker geen straf, want je bevindt je in de prachtige natuur van Zwitserland en met een beetje geluk sta je zo ergens tussen de bergen en heb je een schitterend uitzicht als je s’ochtends de tent uitstapt.

Bekijk alle campings in Jura

Chocola uit Zwitserland

Naast de Alpen en de wintersport is Zwitserland om nog meer redenen bekend. Zo ook om zijn chocola. In Zwitserland doen ze van alles met chocola. Ze maken er truffels van, maar ook gebak en mousse. Voor de echte snoep- en treinliefhebbers is er een trein die je naar de chocoladefabriek brengt. De trein doet er wel 9 uur over dus daar moet je wel even de tijd voor nemen. Maar het voordeel is dat je door de prachtige natuur van Zwitserland reist, waardoor dit zeker de moeite waard is.

De natuur in Zwitserland is dus echt ronduit prachtig. Elke dag kun je een andere route kiezen om te wandelen. Wandelen in de natuur kost je niks, maar levert je wel iets mooi op. Voor de low-budget vakantiegangers is wandelen in de omgeving dus ook goede optie. Daarnaast is het bergbeklimmen ook een prima optie. Zo klim je tot zekere hoogtes en krijg je een prachtig overzicht van de omgeving.

De steden in Zwitserland

Ook de steden in Zwitserland zullen je niet tegenvallen. Bern is een prachtige middeleeuwse stad en ook hier is genoeg te doen. De binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is ook zeker niet gek. Het oude gedeelte is nog in de stijl van de middeleeuwen en is goed intact gebleven. Dwars door de stad loopt een rivier waar ook in gezwommen kan worden. Zo kun je ‘s middags eerst even lekker rondkijken in het stadje en daarna een frisse duik nemen.

Bekijk alle campings in Bern

De Zwitserse mentaliteit

Zwitserland is een veilig land. De bevolking is erg vriendelijk maar soms wel een beetje op zichzelf. Echter zijn ze wel heel sympathiek en gastvrij en willen ze je wel overal mee helpen. In dit land hechten ze veel waarde aan de nationale feesten. Ze hebben er dan ook een heleboel. Zwitserland is trots op zijn onafhankelijk en dat merk je dus ook aan alles.

Kamperen in Zwitserland

De meeste campings in Zwitserland beschikken over meerdere faciliteiten waar je van kan profiteren. Één van de faciliteiten is het zwembad. De zwembaden zijn bij bijna alle campings wel aanwezig. Daarnaast zijn de campings vaak aan meertjes gelegen, waardoor je ook hier prima een frisse duik kan nemen.

Zwitserland is ook een uitstekend gebied voor een familievakantie. Er zijn ook genoeg familiecampings te vinden. Hierdoor kan je met het hele gezin op vakantie. Zowel jong en oud kan zich vermaken in dit land. Ook zijn er een aantal 5 sterren camping te vinden, waardoor je van alle luxe kan genieten. Maar aan de andere kant zijn er ook genoeg hele goedkope campings te vinden, waar je voor kan kiezen als liever een wat goedkopere vakantie verkiest.