Campings in Graubünden zoeken

CAMPINGS IN GRAUBÜNDEN ZOEKEN

Het kanton Graubünden klinkt je misschien niet direct bekend in de oren. Toch is dit het grootste gebied in heel Zwitserland. Daarmee weet je dus ook direct één ding zeker, er zijn voldoende campings in Graubünden te vinden. Daarnaast is er natuurlijk ook van alles te beleven, want een groot kanton brengt als vanzelf veel cultuur en diverse natuur met zich mee. Wanneer je dus eens echt iets anders wilt beleven, dan is Graubünden met zekerheid de beste optie! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Graubünden

Het kanton Graubünden

Graubünden ligt in het oosten van Zwitserland en grenst daarom ook aan drie buurlanden. Het gaat dan om Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat je er midden in de Zwitserse bergen zit. Als je van natuur houdt, en je wilt iets zien wat je in Nederland niet vindt, dan is een camping in Graubünden zeker een ideale optie. Dit is overigens steeds meer bekend. Het gebied staat immers niet voor niets op de geologische werelderfgoedlijst van UNESCO!

Soorten campings in Graubünden

Door het soort gebied dat Graubünden is, is het niet verwonderlijk dat er veel natuurcampings in het gebied te vinden zijn. Liefhebbers die vakantie vieren om op de fiets te stappen of de wandelschoenen aan te trekken komen hier dan ook in de zevende hemel terecht. Ook mensen die graag de rust opzoeken kunnen in Graubünden een camping vinden die helemaal aan hun wensen voldoet. Bovendien zijn vrijwel alle locaties ook nog eens geschikt voor het hele gezin. Dit maakt het direct een stuk leuker om het de bestemming van je volgende vakantie te maken!

Bekijk alle campings in Zwitserland

Interessante bezienswaardigheden in Graubünden

Het grote gebied Graubünden heeft ook een flinke lijst aan bezienswaardigheden waar je je kunt vermaken. Het leuke is ook nog eens dat deze enigszins verspreid liggen, waardoor je dus direct veel van de omgeving meekrijgt. Je kunt naar:

Oude binnenstad Chur

Chur is geen grote stad, maar de binnenstad is behoorlijk bijzonder. Je vermaakt je er met het hele gezin.

Aussichtsplatform Il Spir Conn

Zelden zal je zo’n mooi uitzicht over het Alpengebied vinden als het Aussichtsplatform.

Klooster in Mustaïr

Dit klooster op de rand van Zwitserland en Italië is in veel opzichten zeer bijzonder, een must om te bezoeken!

Graubünden, rust en vrijheid

Of je nu de bergen intrekt, de bossen bezoekt, of de ruïnes en gebouwen bekijkt, in alles straalt Graubünden in de eerste plaats vooral rust uit. Dat is natuurlijk ook weleens lekker als je op vakantie bent. De campings in Graubünden zullen dan ook niet direct tot de meest toeristische van de wereld worden gerekend, maar hebben juist om die reden een bijzondere aantrekkingskracht.

Daarnaast staat het gebied vooral bekend om zijn eigen bijzondere keuken. Wil je een paar plakjes gedroogd vlees dat bekendstaat als Bündnerfleisch proberen? Dan kan je dat zomaar bij de lunch op brood krijgen. Je kunt echter ook voor de traditionele Capruns gaan. Sluit het af met Bündner nustorte. Loopt het water je al in de mond, boek dan snel een camping in Graubünden!