Naar een leuke hondencamping in Europa

NAAR EEN LEUKE HONDENCAMPING IN EUROPA

Voor veel mensen geldt dat de hond deel uitmaakt van het gezin. Dat betekent dus dat hij ook mee mag op vakantie. Maar op lang niet alle campings zijn honden welkom. Dit is wel het geval als je kiest voor een hondencamping. Kamperen met je hond kan op verschillende plaatsen in Europa. Vaak is er gelegenheid in de buurt waar de hond los mag lopen om even lekker te ravotten. Natuurlijk ben je wel altijd zelf verantwoordelijk voor het gedrag van je hond. Los laten lopen kan alleen als je zeker weet dat je hond geen andere honden of hun bazen zal lastigvallen. Lees meer 

De hond is welkom op de hondencamping

Als je kiest voor een camping voor honden en hun baasjes, dan weet je zeker dat je hond welkom is op deze camping. Bezoekers moeten er dan ook rekening mee houden dat er hondenbezitters op de camping logeren. Soms mag de hond gratis logeren, soms wordt er een vergoeding gevraagd. Natuurlijk is het altijd de bedoeling dat je bij het uitlaten van je hond zorgt dat je zijn poep netjes opruimt. Hiervoor zijn op de camping vaal afvalbakken geplaatst waar je de poepzakjes in kunt gooien.

Hondencampings aan de kust

Honden vinden het vaak heerlijk om over het strand te rennen. Daarom vind je ook aan de kust speciale hondencampings. Houd er wel rekening mee dat de hond alleen op bepaalde tijden los mag lopen op het strand. Dit staat met borden aangegeven als je vanaf de boulevard het strand op gaat. Als je je niet aan de regels houdt kan dit een flinke boete opleveren. Meestal mag de hond ’s avonds na 18.00 uur los op het strand lopen. Ook dan geldt uiteraard dat je dit alleen doet als het verantwoord is en de hond in staat is om commando’s direct en correct op te volgen.

Met de hond op vakantie

Als je naar een camping in Nederland wilt dan zijn er genoeg mogelijkheden als je de hond wilt meenemen. Een hondvriendelijke camping heeft vaak extra voorzieningen zoals een uitlaatveldje waar je de hond even snel zijn behoefte kunt laten doen als je op dat moment geen tijd hebt voor een lange wandeling. Maar veel leuker is het natuurlijk om er met je trouwe viervoeter op uit te trekken. Lekker door de bossen wandelen, over de hei of door de duinen, of een lange strandwandeling maken.

Boek nu een gezellige camping voor jou en je hond

Wil je de hond meenemen op vakantie in plaats van hem naar een logeeradres of pension brengen? Kies dan een hondencamping. Op zo’n camping is je hond van harte welkom en zo kunnen jullie samen een fijne vakantie doorbrengen. Je hoeft de hond niet te missen tijdens de vakantie en andersom al helemaal niet. Veel honden vinden een logeerpartij in een pension maar niets en zijn door het dolle heen als ze hun baasje weer zien. Wil je dit voorkomen, kies dan voor een vakantie op de camping samen met je hond. Je kunt je verblijf direct reserveren via Campings.nl.