Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in de Belgische Ardennen

Dit mooie gebied in het zuidoosten van België is een geweldige vakantiebestemming. Hier heb je heuvels, mooie rivieren, veel bossen en rotsplateaus met een geweldig uitzicht. Er zijn ook veel mooie dorpjes en stadjes te vinden. Er is meer dan alleen natuur, want dit gebied heeft een rijke geschiedenis en heeft vooral veel te lijden gehad in de Tweede Wereldoorlog. Dit zie je ook vandaag de dag nog terug en er is veel informatie over te vinden in deze regio. Verder zie je hier mooie abdijen, kastelen en kerken. Dus ook op cultureel gebied kom je hier niet te kort. Kortom, genoeg redenen om voor en camping in de Ardennen te kiezen! Meer lezen
Campings zoeken in de Belgische Ardennen
14 Campings
14 Campings

Kamperen in de Belgische Ardennen is geweldig!

Wil je niet al te ver rijden, maar toch dat ultieme vakantiegevoel ervaren? Ga dan naar de Belgische Ardennen! Hier is de natuur heel erg mooi. Je kunt wandelen door de vele bossen en langs de mooie rivieren en over de heuvels. Er liggen veel lieflijke kleine dorpjes en mooie stadjes waar je naartoe kunt voor gezelligheid en lekker eten. Verder zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor sportieve outdoor activiteiten als kanoën, klimmen, mountainbiken en abseilen. En een vakantie naar de Ardennen kan ook nog eens goedkoop! Dus wat let je nog? Zoek een leuke camping uit voor je kampeervakantie en boek!

Ons grote aanbod van mooie campings in de Belgische Ardennen

In de Belgische Ardennen wemelt het van de mooie, goedkope campings. In ons aanbod hebben we de mooiste campings van de Ardennen voor je uitgezocht. Er zijn veel rivieren, dus kamperen aan het water is uiteraard mogelijk. Vooral de kleine rustige natuurcampings hebben echt charme, zo in de heuvels en de bossen van de Ardennen, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een grote familiecamping en voor een camping met veel luxe. Er zijn ook campings in België waar je met hond naartoe mag. Wil je met je camper rondreizen door de Beglische Ardennen? Maak dan gebruik van de vele camperplaatsen die er zijn in dit gebied.

Vijf dingen die je zeker wilt doen als je in de Ardennen gaat kamperen

Als je in Ardennen op de camping staat, weet je haast niet waar je moet beginnen, zo veel leuke dingen zijn er te zien en te doen. Daarom hebben wij je geholpen en alvast een selectie voor je gemaakt:

Hoge Venen

In de Ardennen ligt dit prachtige en bijzondere natuurgebied. Het landschap is uniek met zijn hoogveengebieden, heide en de vele bossen. Het gebied wordt beschermd als een natuurreservaat omdat er veel bijzondere planten en dieren te vinden zijn. Een deel van het gebied is voor iedereen toegankelijk. Als je de meer beschermde gebieden wilt bezoeken, dan kan dat onder begeleiding van een gids.

La Roche-en-Ardenne

Dit is één van de populairste stadjes in de Ardennen. Bekijk de ruïnes van het kasteel en ga naar het indrukwekkende oorlogsmuseum. Of ga naar het chocolademuseum om te zien hoe chocolade en bonbons gemaakt worden, en natuurlijk ook om te proeven.

Bekijk alle campings in La Roche-en-Ardenne

Grotten

In de Ardennen in België zijn veel grotten te vinden, zoals de grotten van Han en de grotten van Remourchamps. Je kunt de grotten bezoeken met een gids die je van alles kan vertellen over hoe ze zijn ontstaan.

Spa

Als je in de Ardennen bent, kan je deze stad absoluut niet overslaan. Spa, bekend om zijn kuuroorden en bronnen, heeft prachtige, chique gebouwen uit de tijd dat de stad een reisbestemming was voor de rijke elite. Hier kun je de verschillende soorten bronwater proeven en ontspannen in één van de vele kuuroorden.

Bekijk alle campings in Spa

Plopsa Coo

Heb je jonge kinderen mee tijdens je vakantie in de Ardennen? Dan moet je natuurlijk ook Plopsaland in Coo bezoeken. Hier kunnen je kinderen hun tv-helden ontmoeten, zoals Kabouter Plop, Mega Mindy en nog veel meer personages van Studio 100.

Boek nu jouw droomvakantie!

Je merkt het, kamperen in de Ardennen is een hele belevenis. Voor iedereen is hier wel wat te doen. Dus kijk gauw bij ons zeer ruime aanbod van campings in de Ardennen en boek snel!