Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen met een tent in de Ardennen

Kamperen met een tent in de Ardennen

Maar een paar uurtjes rijden van de grens en dan ben je ineens in een echt buitenland. De Ardennen zijn met niets te vergelijken in ons land en toch blijft het vertrouwd en niet te ver weg. Campings heb je er in alle soorten van een klein terrein midden in de natuur waar je alles zelf moet regelen tot een groot exemplaar met 5 ANWB sterren met veel voorzieningen en vermaak. De laatste tijd komen er ook meer glampings bij. Ook vakantiegangers die de tent niet meenemen of een keertje willen proberen hoe het luxe segment eruit ziet, kunnen in de Ardennen terecht.

Route en beste tijd om de Ardennen te bezoeken

Kamperen in de Ardennen? Dan zal je waarschijnlijk met de auto gaan en dat is ook de snelste wijze van vervoer naar het gebied, of je nu voor het Belgische, Luxemburgse of Franse gedeelte kiest.

Vanuit Amsterdam, Utrecht en omgeving kan je het best via Eindhoven, Maastricht en Luik rijden. Vanuit het noorden is de route Arnhem, Nijmegen, Venlo en Luik aan te bevelen.

Ook in het voorjaar kan je op veel campings al terecht. Dat is het ideale seizoen als je gaat voor de watersport. Het waterpeil is dan overal optimaal. Hou er wel rekening mee dat het in het voorjaar vooral in de nachten flink kan afkoelen. De juiste materialen maken het dan comfortabel. De zomers zijn vergelijkbaar met het weer in eigen land en dus zeer veranderlijk en onvoorspelbaar. In het algemeen zijn er door de ligging meer zonuren en valt er minder regen dan in Nederland.

Wat is er te doen in de Ardennen?

Nederlandse kampeerders hebben de naam dat ze graag wandelend of fietsend de omgeving verkennen. Daarvoor zit je echt goed in dit gebied. Er zijn bijna ontelbare routes voor wandelaars en fietsers. Voor elk wat wils op de fiets of lopend van recreatief tot zwaar. Er zijn vele mooie en vlakke routes maar er zitten ook flinke kuitenbijters tussen. Kies wat bij jou past qua interesse en conditie. Het gebied kent een bijzondere natuur met zeldzame flora en fauna. Er zijn ook pittoreske dorpjes en kastelen vind je er in overvloed. Geniet van de uitzichten en de vele kabbelende beekjes die je overal tot rust brengen.

Wat te doen in de Ardennen als het regent?

Op een regenachtige dag hoef je echt niet in je tent te blijven zitten. Wat dacht je van de volgende tips:

1. Grottentocht

Ben je een beetje sportief aangelegd en ben je niet claustrofobisch dan is een grottentocht voor jou wellicht een juiste keuze. Informeer altijd vooraf hoe zwaar de tocht is.

2. Bezoek aan een museum

Er zijn meerdere leuke musea in het gebied. In Riveo kan je in een groot aquarium alle waterdieren in het gebied bewonderen. Zeker leuk voor kinderen. Uiteraard kan je ook alles over de slag in de Ardennen ontdekken in Batarden.

3. Bier proeven

Een groot deel van de bijzondere Belgische bieren komt uit dit gebied. Op internet kan je altijd wel een brouwerij vinden die een rondleiding verzorgt. Voor de liefhebben zal dat worden gevolgd door een bierproeverij.

Bekijk ook: De 6 leukste bierbrouwerijen in België