Campings zoeken in Languedoc-Roussillon

CAMPINGS ZOEKEN IN LANGUEDOC-ROUSSILLON

Languedoc is een gebied in het zuiden van Frankrijk. Sinds twee jaar maakt het deel uit van de regio Occitanië. Parels van Occitanië zijn de Pyreneeën, de bekende stad Toulouse, maar ook het imposante kustgebied van Languedoc-Roussillon. Languedoc, ook wel Languedoc-Roussillon genoemd, strekt zich uit van de Rhone vallei tot aan de Spaanse kust. Een heerlijk stukje mediterrane kust. Campings in Languedoc zijn dan ook bij uitstek geschikt voor zonaanbidders. Zeker in het hoogseizoen kun je zeker zijn van een zonovergoten vakantie. Lees meer 

Kamperen in het kleurrijke Languedoc-Roussillon

De kust van Languedoc is een aaneenschakeling van lange zandstranden. De kustgebieden hebben zich de afgelopen jaren wat toerisme betreft flink ontwikkeld. Dit neemt echter niet weg dat er met zorg met het gebied wordt omgegaan. Omgevingsvriendelijk toerisme staat hier hoog in het vaandel. Het vlakke landschap dat achter het kustgebied ligt, wordt grotendeels bedekt door –ook hier kan het niet anders- wijngaarden. De kleuren van de mediterrane heuvels op de achtergrond maken het plaatje compleet.

Bekijk alle campings in Frankrijk

Vier je kampeervakantie in de grootste wijnstreek van Frankrijk

Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van heel Frankrijk. Ongeveer veertig procent van de landbouwgrond die je hier treft is bedekt met wijngaarden. Dankzij het droge klimaat en het hoge aantal zonuren is het een ideale bodem voor het vervaardigen van wijnen. Al tweeduizend jaar geleden werd er hier veel wijn gemaakt en zelfs toen al geëxporteerd naar andere landen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat jij tijdens het kamperen op een camping in Languedoc-Roussillon een lokale wijn zou moeten uitproberen!

De verschillende campings in Languedoc-Roussillon

Een camping in Languedoc is een prima plek om je kampeervakantie door te brengen. Je vindt er verschillende soorten campings, van kleine tot zeer grote, maar ook zelfs campings met een Nederlandse eigenaar. Het zal je niet verbazen dat er veel campings aan zee zijn gelegen. Deze zijn wat omvang betreft vaak wat groter en zijn voorzien van vele faciliteiten. Dit soort campings is leuk voor stellen, vriendengroepen maar ook voor families met kinderen. Val jij in die laatste categorie? Dan kun je natuurlijk ook specifiek voor een familiecamping kiezen.

Aangezien het toerisme hier de afgelopen jaren een flinke vlucht heeft gemaakt, vind je in deze regio ook diverse luxecampings. Bij deze campings huur je je accommodatie in plaats van dat je zelf met een tent of caravan komt. Niet alleen scheelt je dat thuis al een hele hoop voorbereidingen, ook je vakantie zelf breng je door in de luxe die je van je eigen huis bent gewend. Verblijf je in Languedoc-Roussillon op zo een camping? Dan kun je in de meeste gevallen ook een luxe zwembad en een restaurant met uitgebreide kaart verwachten.

Wat moet je echt zien of doen in Languedoc-Roussillon?

Languedoc is zo een regio waar veel mensen vaak niet bij stilstaan. Toch zul je zien dat er meer dan genoeg bezienswaardigheden te ontdekken zijn. 

Peyrepertuse

Dit kasteel is een van de grootste van de hele regio. Het bestaat uit twee delen, die al in de twaalfde en de dertiende eeuw werden gebouwd. Peyrepertuse bevindt zich op een rots en naar het hoger gelegen gedeelte van het kasteel is het een kleine klim van twintig minuten. Houd daar dus rekening mee! Dat de omgeving en het uitzicht hierop overweldigend zijn, is wellicht overbodig om te zeggen. 

Puilaurens

Ook dit oude kasteel, gebouwd in de elfde eeuw, staat bovenop een rots. En ook hier geldt, dat het een flinke wandeling naar boven is. Wandelschoenen zijn tijdens dit uitstapje dus geen overbodige luxe. Het kasteel is goed bewaard gebleven en dus is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe het er hier vroeger uit moet hebben gezien. 

Grotte de Limousis

In deze grot zijn sporen gevonden waarvan wordt geschat dat ze maar liefst twaalfduizend jaar oud zijn. Men gaat ervan uit dat hij jarenlang bewoond is geweest door prehistorische mensen. In de grot kun je mooie stalactieten en stalagmieten bewonderen. Wanneer je verblijft op een camping in Languedoc is een bezoek aan deze grot een echte aanrader! 

Montpellier

Deze universiteitsstad is de hoofdstad van de regio Languedoc-Roussillon. Je vindt er diverse musea en de smalle straatjes van het centrum zijn erg sfeervol. Leuk om een dagje door te brengen en te proeven van het Franse stadsleven.

Bekijk alle campings in en rond Montpellier

Boek de mooiste campings via campings.nl

Zou jij je volgende kampeervakantie graag willen doorbrengen op een camping in Languedoc-Roussillon? Aarzel dan niet en maak je keuze uit ons uitgebreide aanbod campings en accommodaties. Na het boeken kan het aftellen beginnen!