Campings in Pays de la Loire zoeken

CAMPINGS IN PAYS DE LA LOIRE ZOEKEN

Pays de la Loire is een regio ten zuiden van Parijs en wordt ook wel de bloem van Frankrijk genoemd. Door zijn vele bossen en heuvels is het de kleur groen die hier domineert. De rivier de Loire baant zich een weg door het landschap. Maar dat is niet het enige water dat je in Pays de la Loire treft. Je kunt er namelijk ook prima recreëren aan een van de verschillende meertjes. Wandelen en fietsen zijn populaire bezigheden. Ben jij ook op zoek naar een groene en sportieve vakantie? Dan voldoet een camping in Pays de la Loire wellicht wel aan jouw wensen! Lees meer 

In Pays de la Loire kampeer je temidden van de historie

Behalve natuur is de regio ook nog eens rijk aan cultuur en historie. Het gebied staat bekend om zijn vele kastelen, je treft er namelijk wel meer dan honderd. Deze bevinden zich vrijwel allemaal aan de rivier de Loire. Nergens ter wereld vind je zoveel kastelen op zo een relatief kleine oppervlakte. De Loire mondt uit in de Atlantische Oceaan. En alhoewel Pays de la Loire vooral bekend staat om zijn schatten in het binnenland, mag je ook de aaneenschakelijk van prachtige zandstranden aan de westkust niet vergeten!

Bekijk alle campings in Frankrijk

Soorten campings in Pays de la Loire

Een groot gedeelte van de campings in Pays de la Loire ligt aan zee. Veel daarvan liggen zelfs direct aan het strand. Met een paar stappen ben je dus van je caravan op het strand. Idealer kan dus haast niet. Kamperen doe je hier bovendien tussen de wereldberoemde wijngaarden. Wil je een kampeervakantie aan het water? Dan kun je als alternatief voor een camping aan het strand ook eens voor een camping aan de rivier kiezen. Langs de Loire liggen kleine campings en familiecampings, midden in de natuur en vlakbij de oude kastelen of kleine dorpjes.

Bekijk alle campings aan het water in Frankrijk

Ook aan natuurcampings bestaat in deze streek geen gebrek. Op de behoefte van de natuurliefhebber is dus goed ingespeeld. Dergelijke groene- of natuurcampings vormen als het ware een geheel met de omringende natuur. Ook zijn ze vaak een geschikt uitgansgpunt voor wandel- of fietstochten. Je wandelschoenen en je tweewieler kun je dus met een gerust hart meenemen! Ook is het op verschillende plekken mogelijk om een fiets te huren.

Eten en drinken in Pays de la Loire

Zoals zoveel Franse streken zijn ook uit Pays de la Loire veel wijnsoorten afkomstig. Anjou en Saumeur zijn plekken die veel verschillende soorten vervaardigen. De Franse wijnen gaan prima samen met de streekgerechten. Erg bekend zijn ook de worstjes waarin Muscadet is verwerkt. Ook de Port Salut, die je ongetwijfeld al eens op een toastje hebt uitgesmeerd, komt hiervandaan. Wat zoetigheid betreft zou je de inmiddels wijd bekende amandelkoekjes oftewel macarons eens moeten proberen.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Eigenlijk zijn de bezienswaardigheden in Pays de la Loire ontelbaar te noemen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. 

Orleans

Deze stad staat bekend om haar grote hoeveelheid erfgoed. Kathedralen, renaissancegebouwen en –niet te vergeten- het huis van Jeanne d’Arc. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd, overigens een van de vele musea die de stad rijk is. Zijn ligging aan de rivier de Loire maakt het romantische plaatje van Orleans helemaal compleet. 

Bekijk alle campings in en rondom Orléans

La Baule

Pays de la Loire kent een aantal populaire badplaatsen en La Baule is er daar één van. Het is een ideaal strand voor het hele gezin. Het is er namelijk ruim en er zijn meer dan genoeg activiteiten. Misschien boek je er wel een van de vele campings. Zo niet, dan is het zeker de moeite waard om er een dagje door te brengen. 

Nantes

Verblijf je op een camping in Pays de la Loire? Dan mag een bezoekje aan Nantes, de hoofdstad van de regio, zeker niet aan je vakantie ontbreken. Het is de op vijf na grootste stad van Frankrijk. Vroeger stond het vooral bekend om zijn bloeiende haven, nu als een universiteitsstad. 

Bekijk alle campings in en rondom Nantes

De wandtapijten van de Apocalypse

In het kasteel van Angers, gebouwd in de dertiende eeuw, vind je het grootste geweven wandtapijt ter wereld. In opdracht van de toenmalige hertog werd het tapijt in vijf jaar vervaardigd. Het is 4,5 meter hoog en heeft een lengte van maar liefst 103 meter! 

Natuurpark Normandië-Maine

In dit enorm gevarieerde natuurpark kijk je je ogen uit naar alle verschillende bloem- en plantsoorten. Behalve dat leeft hier ook nog eens een aantal zeldzame diersoorten.

Boek nu jouw camping in Pays de la loire

Vind jij de diversiteit van deze bestemming oom zo aantrekkelijk? Bij ons vind je een uitgebreid aanbod campings in Pays de la loire. In deze veelzijdige regio met de meeste zonuren van Midden-Frankrijk ga je een topvakantie tegemoet!