Campings zoeken in Loire-Atlantique

CAMPINGS ZOEKEN IN LOIRE-ATLANTIQUE

Brede zandstranden, rotsachtige kusten en glooiende heuvels. Droom je al weg? Dit is Loire-Atlantique, een prachtig gebied aan de Franse kust bij de monding van de rivier de Loire. Je bent hier in de buurt van zee, rivier en stad, dus er is in deze omgeving voor elk wat wils. Ervaar het echte Franse leven vanaf een camping in Loire-Atlantique! Lees meer 

Populaire bestemmingen in Loire-Atlantique

Waarom kamperen in Loire-Atlantique zo leuk is!

Campings in Loire-Atlantique hebben je veel moois te bieden. Je kunt namelijk je kampeervakantie combineren met een stedentrip. Dat zijn twee vliegen in één klap! Ontdek historische dorpjes in de omgeving en maak kennis met de lokale visserij en de zoutwinning die hier zo belangrijk zijn voor de economie. Of ga naar Nantes, waar je heerlijk kunt eten en waar veel te vinden is op het gebied van kunst en creativiteit.

Bekijk alle campings in Pays de la Loire

Deze soorten campings zijn er in Loire-Atlantique

Je hebt het hier voor het uitkiezen. Wil je kamperen dichtbij het water? Je zit hier zo dichtbij de Atlantische Oceaan en de Loire dat je haast niet aan het water kan ontkomen. Er zijn tal van campings dichtbij de kust, zodat je snel bij het strand bent, en je kunt ook kamperen langs de Loire. Dus zoek je in Loire-Atlantique een camping, dan ben je hier op de juiste plek. Bekijk gauw ons aanbod en boek jouw ideale camping!

Wat je kunt bezichtigen

Loire-Atlantique staat garant voor veel leuke en interessante belevenissen. Om je wat gezoek te besparen, hebben we alvast wat leuke uitjes voor je opgezocht:

Guérande

Dit stadje staat bekend om zijn zoutproductie. Het bekende ‘fleur de sel’ komt hier vandaan. De zoutmoerassen zijn zeer de moeite waard en ook het stadje zelf, waar het middeleeuwse karakter nog bewaard is gebleven, is prachtig om te bekijken.

Pornic Aventure

Dit is een geweldig dagje uit met de kinderen. Je vindt hier namelijk een bomenparcours waar kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren.

Château des ducs de Bretagne

Dit is het laatste kasteel aan de Loire voordat de rivier de oceaan bereikt. Het is een indrukwekkend bouwwerk waar je in de geschiedenis kunt duiken.

Les machines de l’île

Dit is een sprookjesachtig park waar je surrealistische dingen kunt beleven. Het park is namelijk gebaseerd op de verhalen van Jules Verne. Hier kom je allerlei levende machines tegen, zoals een enorme, mechanische, vuurspugende olifant. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Nantes

Dit is de hoofdstad van Loire-Atlantique en een belangrijke havenstad in Frankrijk. Hier moet je zeker heen als je kampeert in Loire-Atlantique, want er is in deze stad veel te zien op het gebied van kunst en cultuur. De stad is zeer fietsvriendelijk, dus neem je fiets mee en ga op onderzoek uit.

Bekijk alle campings in Nantes

Waarom je vooral moet boeken

Een camping in Loire-Atlantique is een mooie plek om het westen van Frankrijk te verkennen. Geniet van de prachtige kustlijn en de rivier de Loire of ga juist naar het bruisende Nantes. Er is veel te zien en te doen; de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin. Dus aarzel niet en boek jouw ideale kampeervakantie!