Een relaxte vakantie op een camping aan het water

EEN RELAXTE VAKANTIE OP EEN CAMPING AAN HET WATER

Kamperen aan het water is voor veel mensen het toppunt van genieten. In de zomer kamperen op een camping aan een meer in Italië, zodat je lekker van het water kunt genieten. Niet voor niets is met name het Gardameer erg populair onder vakantiegangers. Maar ook in eigen land kun je je vakantie doorbrengen op een camping aan het water. Kies voor een camping met viswater of een camping aan een rivier. Er zijn volop mogelijkheden als je van het water houdt en hier je kampeervakantie op wilt afstemmen. Lees meer 

Kamperen aan het water in Nederland

In eigen land zijn er voldoende mogelijkheden om je vakantie door te brengen op een camping aan het water. Friesland staat natuurlijk bekend als de meest waterrijke provincie van ons land. Hier vind je de bekende Friese meren waar gedurende het kampeerseizoen volop wordt gevaren en gezeild. Maar ook voor surfers en zwemmers zijn er volop recreatiemogelijkheden in Friesland. Ook elders in Nederland kun je op prachtige plekke kamperen aan het water. Een camping aan een viswater is bijvoorbeeld een optie voor liefhebbers van sportvissen. Ook als je met jonge kinderen gaat kamperen kun je een camping aan het water uitkiezen, een aantal daarvan is gelegen aan meren met een veilig strand voor kinderen die nog niet of niet goed kunnen zwemmen. Langs het meer of de rivier war je camping is gevestigd kun je ook mooie wandelingen en fietstochten maken om vogels en andere waterdieren te spotten. Zo kun je er een heel afwisselende vakantie van maken op een camping aan het water.

Europese campings aan het water

De campings in Zuid-Italië aan het Lago Maggiore en het Gardameer zijn al vele decennia enorm populair onder Nederlandse kampeerders. Een camping aan het meer biedt veel mogelijkheden voor recreatie. Ook in Oostenrijk, Frankrijk en Luxemburg vind je mooie campings aan het water. Ze zijn meestal gevestigd op mooie locaties midden in de natuur waar je optimaal kunt genieten van de mooie omgeving en natuurlijk ook van het water. Per locatie staat bij de campings aangegeven of er mogelijkheden zijn voor watersport zoals varen, zwemmen, duiken en surfen. Veel van de campings aan het water zijn familiecampings die kindvriendelijk zijn ingericht. Als je kinderen nog te jong zijn om in open water te zwemmen dan is er op de camping meestal ook wel een veilig zwembad en vaak ook een peuterbadje voor de allerkleinsten.

Reserveer direct een mooie camping aan het water bij Campings.nl

Wil je je volgende kampeervakantie doorbrengen aan het water? Reserveer dan nu een camping aan een rivier of een camping aan het meer bij Campings.nl. Je kunt kiezen uit campings in eigen land maar ook in de populairste vakantielanden in Europa kun je terecht op de mooiste campings aan het water. Sommige campings, zoals die in Zuid-Italië en Frankrijk, zijn erg populair. Wil je zeker weten dat je op jouw favoriete camping terecht kunt, reserveer dan ruim voor vertrek een plaats. Op de gok naar je vakantiebestemming rijden in de hoop een camping te vinden kan uitdraaien op een teleurstelling.