Campings zoeken in Var

CAMPINGS ZOEKEN IN VAR

Var is een departement in de Franse Provence Alpes Côte d’Azur en ligt aan de Middellandse zee. De hoofdstad is de prachtige stad Toulon. Var is een geliefde vakantiebestemming door het lekkere weer en de mooie omgeving. Aan de kust vind je lange stranden, maar landinwaarts liggen steden en dorpen met een eeuwenoude geschiedenis. Ook de grootste kloof van Europa, de Gorges de Verdon, kun je hier vinden. Deze ligt op de grens met departement Alpes de Haute Provence. Lees meer 

Kamperen in Var

De Var is een gewilde vakantiebestemming voor kampeerders. Je kunt er dan ook genoeg campings vinden! Wil je meer tijd voor jezelf? Maak een prachtige wandeling door de groene natuur en kom helemaal tot rust. Er zijn voldoende campings die direct grenzen aan prachtige natuurgebieden. In de zomer zijn de campings in Var erg populair, dus het is verstandig om op tijd te boeken!

Bekijk alle campings in de Provence-Côte-d'Azur

Campings in Var

Campings zijn er genoeg in Var! Voor rustige campings is het beter om een camping te boeken die iets meer landinwaarts ligt. Aan het strand is het lastiger om rustige campings te vinden. De meeste campings liggen bij de twee plekken die het meeste toeristen liggen; het strand en de Gorges de Verdon. Bij de Gorges de Verdon vind je de echte natuurcampings. Er zijn ook voldoende familiecampings met speelgelegenheden voor kinderen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Saint-Tropez

Deze badplaats zul je waarschijnlijk kennen van films, maar wanneer je kiest voor een kampeervakantie in Var kun je zelf eens een kijkje nemen! Laat je verbazen door de grote jachten en de luxe die de stad te bieden heeft. De plek trekt zo’n 6 miljoen mensen per jaar!

Drie Gouden Eilanden

Porquerolles, Port Cros en Île du Levant worden ook wel de Gouden eilanden genoemd. De stranden zijn prachtig en trekken ieder jaar veel toeristen. Je vindt hier onder andere prachtige natuur en zeldzame dieren. Indien je van snorkelen houdt, neem dan zeker je snorkel mee want het gebied rondom de eilanden is ook onder water erg mooi.

Museum: Musée National de Marine

Dit museum geeft uitleg over de geschiedenis van de Franse vloot en marinebasis in Toulon. Verder kun je hier maquettes vinden van de grootste belangrijkste schepen van vroeger. Een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de marine of de geschiedenis van het Franse rijk!

Gorges de Verdon

De Gorges de Verdon ligt op de grens van Ver en Alpes de Haute Provence. Het is de grootste kloof van Europa en ertussen stroomt de rivier de Verdon. Aan het einde van de rivier is een stuwmeer aangelegd. De rivier en het meer zijn erg geschikt voor watersporten zoals raften, canyoning en kanoën.

Bekijk alle campings in Gorges de Verdon

De perfecte vakantiebestemming voor kampeerders!

Var is niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen van Zuid-Frankrijk! De leuke steden en dorpjes bieden genoeg vertier en ook de natuur is ligt op steenworpafstand. Wanneer je fan bent van de zee is Var zeker een optie. De stranden zijn er prachtig. Var biedt voor iedere vakantieganger wel iets, dus boek nu een camping in dit prachtige stukje Frankrijk!

Blog

Blog berichten over Var

Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur
Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur

  28-05-2018

Als een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen, mag Frankrijk zich elk jaar weer verheugen op een groeiende...