Campings zoeken in Alpes-de-Haute-Provence

CAMPINGS ZOEKEN IN ALPES-DE-HAUTE-PROVENCE

De Alpes-de-Haute-Provence is een zeer populaire vakantiebestemming. Dat is ook wel logisch, want de omgeving is werkelijk prachtig. Hier vind je de bijzondere combinatie van schitterende lavendelvelden en hoge bergtoppen. Het klimaat is hier ook nog eens heerlijk, want deze regio staat bekend om zonnige en warme zomers. Dit is Frankrijk op zijn best. Vanaf een camping in de Haute-Provence kun je het echte Franse leven gaan ervaren, want de traditionele levenswijze overheerst hier nog altijd. Lees meer 

Kamperen in de Haute-Provence

Dit is hoe vakantie bedoeld is. Je weet zeker dat je goed zit met een camping in de Haute-Provence in het prachtige Zuid-Frankrijk. De omgeving is erg indrukwekkend en is dus een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Wil je een actieve vakantie? Dat kan vanaf een camping in Alpes-de-Haute-Provence. Hier kun je namelijk naar hartelust fietsen en wandelen.

Bekijk alle campings in de Provence-Côte-d'Azur

Soorten campings in de Haute-Provence

De Haute-Provence staat bekend om zijn mooie natuur. Aan natuurcampings is hier dan ook geen gebrek. Kies jij voor het bergachtige noorden met zijn spectaculaire uitzichten? Of ga je liever naar het zuiden waar je het leven van de Provence kunt ervaren? Je hebt keuze uit grote en kleine campings. Er is voor ieder wat wils, dus kijk bij ons aanbod en boek jouw favoriet!

Deze bezienswaardigheden moet je echt zien

In deze prachtige omgeving kom je ogen te kort. We hebben daarom maar vast voor je uitgezocht wat je toch echt niet mag missen als je op een camping in Alpes-de-Haute-Provence gaat kamperen:

Abdij van Ganagobie

In dit oude benedictijnse klooster leven nog steeds monniken. Je kunt een deel van dit klooster bezoeken om de prachtige mozaïeken en glas-in-loodramen te bekijken. Een deel is afgeschermd zodat de monniken in rust kunnen leven.

Plateau de Valensole

Dit is een van de bekendste natuurgebieden in Frankrijk. Hier vind je uitgestrekte lavendelvelden, en als je hier bent in juni of juli staat alles vol in bloei. Dit gebied kan je zeker niet overslaan als je in de Haute-Provence bent.

Citadel van Sisteron

Dit prachtige bouwwerk staat bovenop een rots bij het plaatsje Sisteron. Het is een stevige wandeling om de citadel te bereiken, maar dit is zeker de moeite waard. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht en je kunt je hier verdiepen in het middeleeuwse verleden van de citadel.

Gorges du Verdon

Op de grens van het departement vind je deze prachtige kloof, die is uitgesleten door de rivier de Verdon. Dit zeer indrukwekkende fenomeen is erg de moeite waard.

Bekijk alle campings in Gorges du Verdon

Castellane

Dit bijzondere stadje ligt op maar liefst 700 meter hoogte en boven het stadje ligt een hoge rots waarop een kerk is gebouwd. Dit bijzondere schouwspel wil je niet missen als je de Haute-Provence bezoekt.

Bekijk alle campings in en nabij Castellane

Boek snel je camping in de Haute-Provence!

Een camping in de Haute-Provence biedt allerlei opties voor de actieve kampeerder en de natuurliefhebber. Hier zijn veel wandelroutes, wat een mooie manier is om de omgeving te gaan verkennen. Ook voor de liefhebber van cultuur en geschiedenis is de Haute-Provence een mooie keuze. Er zijn namelijk veel mooie kleine dorpjes in de omgeving. Wacht dus niet langer en boek nu die mooie camping in de Haute-Provence!

Blog

Blog berichten over Alpes-de-Haute-Provence

Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur
Dit is wat je niet mag missen tijdens jouw kampeervakantie in de Côte d'Azur

  28-05-2018

Als een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen, mag Frankrijk zich elk jaar weer verheugen op een groeiende...