NATUURCAMPINGS FRANKRIJK

Liefhebbers van kampeervakanties zijn echte buitenmensen. Ben jij ook zo iemand die pas echt ontspant als je omgeven wordt door natuur? Als je iedere dag kunt genieten van een prachtige omgeving met adembenemende vergezichten en alleen het geluid van kabbelende beekjes en fluitende vogels om je heen hoort? Dan is een natuurcamping in Frankrijk de ideale bestemming. Gelegen op unieke locaties met veel groen en talloze mogelijkheden om erop uit te trekken, staan natuurcampings in Frankrijk garant voor een heerlijke vakantie waarin je weer helemaal kunt opladen. Lees meer 

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Frankrijk Natuurcampings

Groene campings in Frankrijk

Of je nu naar Noord-Frankrijk of naar Zuid-Frankrijk wilt. Een natuurcamping aan zee zoekt of liever de bergen in gaat. Groene campings in Frankrijk vind je in iedere regio. Over het algemeen zijn deze natuurkampeerterreinen kleinschalig van opzet, zodat rust en ontspanning vanzelfsprekend zijn. Gelegen in de mooiste natuur kun je er te voet op uit trekken of een fijne fietstocht maken en onderweg genieten van de prachtige flora en fauna die Frankrijk te bieden heeft.

Een natuurcamping voor iedereen

Het is een misverstand dat natuurcampings in Frankrijk alleen aantrekkelijk zijn en bezocht worden door oudere mensen zonder kinderen. Ook voor gezinnen is het heerlijk om tijdens de vakantie in de natuur te vertoeven en sportieve activiteiten te ondernemen in het mooie landschap. Er zijn dan ook genoeg groene campings die kindvriendelijk zijn en waar jong en oud samen kunnen genieten. Daarnaast heb je ook de keuze uit natuurkampeerterreinen met luxe accommodatie of boomgaarden waar je zelf je tentje tussen mag opzetten. Waterratten kunnen zich vermaken in meertjes, rivieren of (bescheiden) zwembaden. En vaak zijn er ook ter plaatse fietsen en kano’s te huur.

Activiteiten in de natuur

Als je kiest voor een natuurcamping in Frankrijk ben je zeker van natuurschoon in het omliggende gebied. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen en kunt veelal direct vanaf het terrein diverse uitgezette routes volgen, die je wandelend of fietsend af kunt leggen. Maar dat is niet het enige. Kanovaren, klimmen, parasailen of het bezoeken van een biologische boerderij of een nationaal park behoren ook tot de mogelijkheden. Een vakantie op een natuurcamping in Frankrijk is dan ook een mooie combinatie van ontspannen en ondernemen.

Voor welke omgeving kies je?

Het uitgestrekte Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Kies je voor het prachtige Loiredal met haar vele bossen en kastelen of zoek je liever de zon op in de Provence? Houd je van pittige wandelingen en het opsnuiven van frisse berglucht in de Alpen? Of beklim je de ruige kusten van Bretagne voor een weidse blik over de Atlantische Oceaan? Wat jouw voorkeur ook heeft, een natuurcamping in Frankrijk is een prima vertrekpunt voor iedereen die het gevarieerde landschap wil ontdekken.

Vanwege de kleinschaligheid van de meeste groene campings in Frankrijk, raden we je aan niet te lang te wachten met boeken. Verzeker jezelf van een mooi plekje op jouw favoriete bestemming en laat de voorpret maar beginnen.