Campings in Limburg zoeken

CAMPINGS IN LIMBURG ZOEKEN

Een ontspannende vakantie hoeft niet duur te zijn. Ook ons eigen kikkerlandje heeft van alles te bieden. Ontdek het mooie en afwisselende Limburg. Op een camping in Limburg word je wakker in de mooie natuur. Het is de perfecte vakantie om even helemaal tot rust te komen. Kamperen in Limburg is goedkoop, ontspannend en gemakkelijk. Geen lange vluchten of eeuwigdurende autoritten. Je bent er in een ogenblik en voelt je toch even helemaal in een andere wereld. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Limburg

 

Vakantie op een camping in Limburg

Er zijn tientallen campings in Limburg om uit te kiezen voor jouw perfecte vakantie in eigen land. Wil je een relax vakantie graag combineren met een stedentrip? Kies dan voor een camping in de buurt van bruisende Limburgse steden als Maastricht, Valkenburg of Venlo. Op zoek naar een camping voor het hele gezin? Kinderen vinden een boeren camping vaak geweldig. Deze kleine kindvriendelijke campings bevinden zich op kleine terreintjes die onderdeel zijn van een Limburgse boerderij. Te midden van koeien, varkens, honden en paarden kun je lekker met het hele gezin kamperen en genieten van de ruimte. Ook kun je kiezen voor een wat luxere camping met een zwembad.

Limburgse natuur

De sfeer in Limburg wordt door veel bezoekers beschreven als ‘niet Nederlands’. Zodra je voet zet in de zuidelijke provincie voelt het alsof je in het buitenland bent. Limburg wordt dan ook dikwijls ‘een stukje buitenland in Nederland’ genoemd. Dit komt voornamelijk door de prachtige natuur. Heuvels, grotten, riviertjes en meren, de provincie barst van de mooie natuurgebieden. Wanneer je slaapt op een camping geniet je pas echt van de Limburgse natuur. Wakker worden midden in het bos of aan een fonkelend meer, en dat op zo’n kleine afstand van huis. Kamperen in Limburg is een heerlijke ervaring.

Waterplezier langs de Maasplassen

Er zijn veel campings te vinden in de buurt van de Limburgse Maasplassen. De Maasplassen vormen gezamenlijk een netwerk van plassen van verschillende formaten. Met een oppervlakte van zo’n 3000 hectare zijn de plassen samen het grootste watersportgebied van Nederland. Watersport liefhebbers kunnen er dagenlang zoet zijn. Je kunt er allerlei activiteiten en sporten beoefenen. Van zwemmen, surfen, zeilen en duiken tot kanoën, roeien of zelfs wake boarden. In de zomermaanden is het een waar walhalla voor watersporters. Vanaf een camping in de buurt kun je er een heerlijke vakantie beleven vol waterplezier.

Kamperen in het Heuvelland

Het Heuvelland van Limburg is een landschap bekroond met vijf sterren. Schattige kleine dorpjes liggen er verscholen tussen groene heuvels en uitgestrekte bossen. Het is een geweldig gebied om te kamperen. Tijdens het kamperen ontdek je alles dat het mooie Limburg te bieden heeft. Je kunt er lange wandelingen maken langs de kabbelende Geul en Gulp en tussendoor uitrusten op een zonnig terras. Ook kun je mooie fietstochten maken langs akkers, weilanden en boomgaarden. Tussendoor lekker picknicken in het gras en weer lekker doortrappen. Vanuit de vele campings in dit Limburgse gebied zijn tal van uitgebreide fiets- en wandelroutes uitgezet.

Genieten van de Nationale Parken

Dankzij de twee wateren de Maas en de Peel is Limburg erg veelzijdig wat betreft natuur. De bossen, duinen en akkers zijn prachtig om doorheen te fietsen en zeker het ontdekken waard. Limburg telt twee grote Nationale Parken van internationale allure: de Groote Peel en de Maasduinen. Tijdens het kamperen in Limburg kun je deze natuurgebieden van top tot teen ontdekken. De laatste dankt zijn naam aan de stuifzandruggen die er te vinden zijn. Deze zijn ontstaan tegen het einde van de ijstijd en erg zeldzaam. Het is dan ook een bijzonder natuurfenomeen om te aanschouwen. Je verschillende wandelroutes volgen door de Maasduinen of mountainbikes huren en een wat ruigere tocht maken.

Kamperen bij de stad

Veel mensen kiezen voor een camping dichtbij een van de leuke Limburgse steden. Dan kun je genieten van zowel de vrije natuur als de drukte en gezelligheid van een stad. Winkelen is erg leuk in steden als Venlo en Maastricht. Beide steden beschikken over een mooie historische binnenstad vol leuke speciaalzaken en bekende winkelketens. Shopliefhebbers kunnen er uren hun gang gaan. Ook zijn er ontelbaar veel restaurantjes en cafés te vinden waar je in het zonnetje op het terras kunt genieten van de lekkerste gerechten. De combinatie van natuur en steden is wat kamperen in Limburg zo leuk maakt!

Het Drielandenpunt

Een hoogtepunt om te bezoeken vanaf jouw camping in Limburg is het Drielandenpunt. Het Drielandenpunt ligt bij Vaals en is het punt waar de grenzen tussen de drie landen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Wie een bezoekje brengt aan Limburg mag dit hoogtepunt niet missen. Je kunt er gezellig iets eten in een van de horecagelegenheden of de weg kwijt raken in het duizelingwekkende labyrint. Ook is er naast het spannende labyrint een reusachtige speeltuin waar kinderen gratis urenlang kunnen spelen.