Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Gelderland zoeken

Gelderland heeft van alle Nederlandse provincie het grootste landoppervlak. In het oosten grenst het aan Duitsland, en het loopt door tot het midden van Nederland. Daarmee is het een centraal gelegen provincie die goed te bereiken is vanuit het hele land. Gelderland is heerlijk groen met de Veluwe als uitschieter. Het Rivierengebied is ook prachtig met de bloesembomen en dijken. De Acterhoek staat dan weer bekend om het kenmerkende coulissenlandschap. Maar Gelderland heeft niet alleen natuurschoon, het heeft ook prachtige oude steden en mooie dorpen. In deze provincie vind je dus alles wat je hartje begeert op vakantie. Meer lezen
Campings in Gelderland zoeken
42 Campings
42 Campings

Beleef het kamperen in Gelderland

Het verblijven op een camping in Gelderland is een belevenis. Of je nu van actieve vakanties houdt en veel wil wandelen, fietsen of boottochten wil maken, of je houdt van cultuur en stedentripjes, het kan allemaal. Op een camping kun je zelf beslissen wat je doet, rustdagen op de camping zijn uiteraard ook heerlijk. De provincie is zo veelzijdig en groot, dat het nauwelijks mogelijk is om Gelderland in één vakantie volledig te ontdekken. Maar dat geeft niet, dat is een mooi excuus om nog een keer terug te komen.

De ruime keuze aan campings in Gelderland

In Gelderland kun je kiezen uit een heleboel campings. Deze zijn ook allemaal anders. Een populaire soort camping is de boerencamping, op deze camping kampeer je op het erf bij een boer. Vaak mag je de boer helpen met zijn werkzaamheden. Bij kinderen is dat een gegarandeerde hit. Andere mensen verblijven liever in de natuur, op kleine campings, of zelfs op mini-campings. Overige opties zijn kindvriendelijke campings met animatie en speeltoestellen. Of wil je liever een zwembad? Ook dat is mogelijk. Een camping in Gelderland is een perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes.

Wat je niet mag missen in Gelderland

Er is zoveel te zien in deze mooie provincie, dat kunnen we niet allemaal opnoemen. We hebben een kleine selectie gemaakt. 

Kröller-Müller Museum in Otterloo

Dit museum midden in het Nationaal Park De Hoge Veluwe herbergt de één na grootste verzameling werken van Vincent van Gogh in de wereld. Het aangrenzende beeldenpark is met circa 25 ha een begrip in Europa. 

Kasteel Slangenburg

Dit kasteel net buiten Doetinchem stamt uit de zeventiende eeuw. Het kasteel is nu in gebruik als het gasthuis van de Benedictijner Abdij St. Willebrord. Je kunt het bezoeken, maar je kunt er ook verblijven als deel van een retraite. 

Burger’s Zoo

Dit dierenpark in Arnhem is een ruim opgezet en uitgebreid dierenpark. Het is uitgeroepen tot het leukste dagje uit van Nederland in 2018. Je kunt ronddwalen in verschillende landschappen en daar dieren tegenkomen, zoals in de Bush, Ocean, Safari en Desert. 

Fort Pannerden

Dit fort is een sperfort en ligt bij Pannerden in Doornenburg. Het is gebouwd tussen 1869 en 1872. Het ligt op het punt waar de Rijn zich splitst in de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Elk jaar zijn er verschillende tentoonstellingen en exposities. In september, Fortenmaand, is er elke zondag van alles te beleven in het fort. 

Familiepretpark Julianatoren

Als je met (kleine) kinderen vakantieviert, is Julianatoren echt een aanrader. Dit familiepark in Apeldoorn is bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar en heeft meer dan zestig attracties.

De vijf leukste steden van Gelderland

Deze provincie heeft zoveel leuke steden en dorpen, dat het lastig is om er een greep uit te doen. Maar wij hebben de vijf leukste voor je uitgezocht. 

Apeldoorn

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en je kunt er je rustig een dag vermaken. Bezoek Paleis Het Loo of het dierenpark Apenheul, waar je tussen de apen kunt lopen. De stad staat bekend om haar groene karakter. 

Arnhem

De hoofdstad van Gelderland is een geweldige winkelstad, met het shoppen in het Modekwartier heb je al snel een dag gevuld. Op cultureel vlak is ook genoeg te doen. De historische kelders uit de 13e, 14e en 15e eeuw kun je nog bezoeken en er zijn verschillende musea, zoals het Museum voor Moderne Kunst, het Nederlands Openluchtmuseum en het Nederlands Watermuseum. 

Nijmegen

Dit wordt ook wel de oudste stad van Nederland genoemd en sporen van de Romeinen zijn er dan ook nog te vinden. De burcht op het Valkhof was de noordelijkste residentie van keizer Karel de Grote. In Museum Het Valkhof kun je alles leren over deze periode. Nijmegen staat ook bekend om de Nijmeegse Vierdaagse. Ook als je zelf niet meeloopt, is het een niet te missen evenement, de hele stad staat op zijn kop.

Harderwijk

Deze voormalige Hanzestad is erg leuk om doorheen te lopen. Maar de grootste trekpleister is uiteraard het Dolfinarium. Dit is het grootste zeedierenpark van Europa, waar je shows kunt bekijken met dolfijnen. Kinderen vinden dit geweldig! 

Zutphen

Ook Zutphen was vroeger een Hanzestad, wat nog te zien is in de vele statige gebouwen en kerken in het historische centrum. Het ligt aan de rivier de Ijssel waar je boottochten over kunt maken en een excursie per fluisterboot in de stad. Het Chocoladefestival op de derde zondag van sptember verandert het hele Zutphense centrum in een chocolade-atelier.

Boek vandaag nog een camping

Zo zie je maar, Gelderland is een zeer veelzijdige provincie. Ben je op zoek naar natuurschoon en rust, dat is heel goed mogelijk. Wil je dagtochtjes maken of met de kinderen uit? Ook dat gaat zeker lukken. Boek nu, dan breng je de zomer door in Gelderland. Heerlijk toch.