Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings in Gelderland

De leukste campings in Gelderland

Ben je op zoek naar een sfeervolle en toffe camping? Bekijk dan eens de campings in Gelderland. Met Duitsland dichtbij en het grootste landoppervlak heeft deze provincie veel moois te bieden. Van wandelen op de Veluwe, tot het bezoeken van Burger’s Zoo en de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Welke campings zijn de moeite waard? Wij hebben een paar van de leukste campings voor je verzameld, zodat je met veel plezier in deze bijzondere provincie kunt verblijven.

1.      Europarcs De Zanding - ★★★★☆

Wil je in de buurt van Arnhem kamperen, zodat je bijvoorbeeld Burger’s Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum kunt bezoeken? Of wellicht zelfs eens over de grens in Duitsland kunt gaan shoppen? Dan is Europarcs De Zanding in Otterlo een geschikte uitvalsbasis. Dit vakantiepark met kampeerplekken ligt midden op de Veluwe en is dus zeer geschikt voor natuur- en wandelliefhebbers. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken dankzij een recreatieplas, binnenzwembad, vele speeltuintjes en de bossen om de hoek. Ook kunnen er fietsen gehuurd worden, zodat je op de fiets de natuur in kunt. Ook hoef je het park af om aan je boodschappen te komen: er is een snackbar, supermarkt en restaurants, zodat je ook als je zelf niet wilt koken een goede maaltijd kunt eten.

Luxe overnachtingen op camping Europarcs De Zanding

2.      Minicamping De Adelaar - ★★★★☆

Voor wie graag op een boerderijcamping logeert, is deze camping uitstekend: op Minicamping De Adelaar, gelegen in de Veluwse IJsselvallei, kun je in alle rust vertoeven, met tegelijkertijd genoeg activiteiten en dagjes uit. Of je nu graag de natuur in trekt, of juist steden als Deventer, Zutphen en Apeldoorn bezoekt, het is allemaal erg makkelijk te bereiken vanaf de camping. Op de familiecamping zelf is er genoeg te beleven, met voor de kinderen een speelschuur en speeltuintjes. Wie een heerlijk ontspannen kampeerbestemming zoekt, kan bij Minicamping De Adelaar in Voorst diens hart ophalen.

Verken de mooie natuur op Camping De Adelaar!

3.      Camping De Waay - ★★★★☆

Wil je een uniek stukje Nederland ontdekken? Dan mag je gaan boeken bij Camping De Waay in Doornenburg. De camping ligt aan een recreatieplas, dus kan er in de zomer in natuurwater gezwommen worden. Maar ook bij slecht weer zijn er genoeg voorzieningen, zoals een binnenzwembad met schuifdak, een indoorspeeltuin en een animatieprogramma. Bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn, zijn Kasteel Doornenburg, waar vroeger Floris werd opgenomen, en Fort Pannerden. Steden als Arnhem en Nijmegen zijn goed bereikbaar. Wil je Duitsland bezoeken? Bezoek dan de plaatsen Kleve en Emmerich, waar je zowel goed kunt winkelen als eten. Een bijzonder stuk Nederland, met rust en recreatie tegelijkertijd.

4.      Nederrijkswald in Berg en Dal - ★★★★☆

Wil je verblijven op een camping waar je binnen enkele minuten in het bos staat? Dan is Nederrijkswald BV de camping voor jou. Berg en Dal ligt dichtbij Nijmegen, maar ook dichtbij de Duitse grens. De camping heeft diverse soorten kampeerplaatsen. De camping biedt begeleide wandeltochten en verse broodjes. Wil je musea bezoeken? Bezoek dan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en het Afrika Museum in Berg en Dal. Of bezoek in Nijmegen Museum Het Valkhof. Ga je fietsen in de omgeving en zoek je een pauzeplek waar je heerlijk kunt lunchen? Stop dan bij Oortjeshekken in Ooij om op bijzondere en gezellige wijze te ontspannen.

5.      Minicamping tussen de Dijken in Tiel - ★★★★☆

Wil je op gezellige wijze kamperen in de Betuwe? Dan is Minicamping tussen de Dijken in Tiel een camping waar je het naar je zin gaat hebben. De camping ligt erg dichtbij het centrum, maar dit merk je nauwelijks als je er op een kampeerplaats zit.  Er lopen verschillende fietsroutes langs de camping, honden zijn er (mits aangelijnd) het hele jaar toegestaan. Bezoek het Flipje & Streekmuseum, of pak via treinstation van Tiel Utrecht of Arnhem. De Betuwe verwelkomt je met open armen.



Auteur: Marloes