Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf keer kamperen bij de boer in Gelderland

Vijf keer kamperen bij de boer in Gelderland

Gelderland is een prachtige provincie met veel natuur. Van De Hoge Veluwe tot de polders langs de Rijn en Waal: als je een landelijke kampeervakantie wilt, is dit de provincie waar je wilt verblijven. En landelijker dan een boerencamping kan het niet worden. Wij hebben een aantal boerencampings voor je op een rij gezet waar je zeker eens heerlijk kunt genieten van de buitenlucht en de plattelandse sferen.

1.      Minicamping de Blökke, De Heurne - ★★★★☆

Als je even de stad wilt ontvluchten, is minicamping de Blökke in De Heurne zeker een aanrader. Voor kinderen is deze camping echt een uitkomst: zo zijn er skelters, trampolines, schommels, een grote zandbak met waterpret en er is een heuse speelschuur. De camping beschikt over 40 kampeerplaatsen, met de mogelijkheid tot schaduw. Ook heeft de boerencamping een boerderijwinkeltje met verse (karne)melk, vlees, streekproducten, eieren en meer. Handen uit de mouwen steken tijdens je vakantie? Dan mag er meegeholpen worden, zoals de koeien uit de wei halen, kalfjes de fles geven, of meekijken terwijl er karnemelk gemaakt wordt. De boerencamping ligt dichtbij de grens met Duitsland, maar ook bij de gezellige plaatsen Doetinchem, Ulft en Aalten. Voor een gezellige kampeervakantie is Minicamping de Blökke een aanrader.

2.       Boerderijcamping De Berkebomen, Ermelo - ★★★★☆

Op zoek naar een boerencamping dichtbij het Veluwemeer? Kies dan voor een kampeervakantie op boerderijcamping de Berkebomen in Ermelo. Met ruime plaatsen kan je hier heerlijk met je kampeerbus, caravan of een grotere tent staan. Op de camping kun je je fietsen in de schuur zetten, zodat deze droog en veilig blijven. Geen overbodige luxe, want er lopen een boel fijne fietsroutes langs de camping waar je mooi uitkijkt over het Veluwemeer. Binnen een kwartier fiets je naar Harderwijk. Ook Putten en de stad Amersfoort zijn goed te bereiken met de auto. Voor een dagje pretpark is Walibi Holland dichtbij, maar ook luchtvaartmuseum Aviodrome is zeker een aanrader voor een leuk dagje uit.

3.      Boerderijcamping Groot Antink, Groenlo - ★★★★☆

Met 35 staanplaatsen en meerdere kampeervelden is Boerderijcamping Groot Antink in Groenlo een kleine, maar zeer gezellige boerencamping. Met een boerderijwinkel én een jammakerij kun je echt even van het boerenleven proeven, letterlijk en figuurlijk. De omgeving rondom de boerderijcamping leent zich uitstekend voor fietstochten, met verschillende fietsroutes om te ontdekken. Op korte afstand van de camping vind je het gezellige vestingstadje Groenlo, en iets verder weg zijn Lichtenvoorde en Winterswijk te vinden. Voor een gezellig dagje uit met het hele gezin is Hof van Eckberge een aanrader, een gezellig en veelzijdig dierenpark in Eibergen, waar jong en oud kunnen genieten van dieren, spelen en ontspanning.

4.      Boerderijcamping de Boomgaard, Vorden - ★★★★☆

Op zoek naar een autovrije camping waar je echt even tot rust komt? Plan dan maar vast je kampeervakantie op Boerderijcamping de Boomgaard in Vorden in. De camping biedt ruime kampeerplaatsen en moderne faciliteiten, zoals een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt voor e-bikes en sanitaire voorzieningen. Ook zijn er verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving te vinden. Vorden wordt ook wel het kastelendorp genoemd: er zijn tenslotte acht kastelen te vinden. Ook Hengelo (Gelderland), Ruurlo en grotere plaatsen Zutphen en Doetinchem zijn goed te bereiken voor dagjes uit. Voor een rustige boerencamping in de Achterhoek mag je zeker Boerderijcamping de Boomgaard in Vorden overwegen.

5.      Boerderijcamping ’t Heeterveen, Wezep - ★★★★☆

Op Landgoed IJsselvliedt, aan de rand van de Noord-Oost Veluwe ligt boerderijcamping ’t Heeterveen in Wezep. Met 25 staplaatsen die elk voorzien zijn van 6 ampère stroom is dit een knusse en gezellige camping. Op de camping vind je een kinderboerderij, gratis Wi-Fi, een recreatieruimte met elke ochtend een nieuwe krant, een overdekte fietsenstalling en verse streekproducten. Er zijn verschillende fietsroutes en wandelroutes te ontdekken direct vanaf de boerencamping voor de actieve kampeerders. Voor wie een dagje uit wil, zijn plaatsen als Zwolle, Kampen en Hattem uitstekende opties. Een persoonlijke aanrader is het Nederlands Bakkerijmuseum in de laatstgenoemde plaats. Wie van zowel Gelderland als Overijssel sfeer wil proeven, zit op Boerderijcamping ’t Heeterveen in Wezep goed.



Auteur: Marloes