Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de goedkoopste tankstations aan de Duitse grens

Dit zijn de goedkoopste tankstations aan de Duitse grens

Als je er met de eigen auto op uittrekt tijdens de vakantie dan zijn die hoge brandstofprijzen altijd een ergernis. De olieprijs schommelt dagelijks en is relatief laag de laatste jaren, maar aan de pomp merk je dat niet vanwege de hoge belastingen. Kom je onderweg naar de camping in de buurt van de Duitse grens of ga je bij de oosterburen kamperen dan is het verstandig om daar een tankstation te zoeken. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

1. Ook in Duitsland is E-10 standaard

E-10 is de brandstof waaraan 10% bio-ethanol is toegevoegd. Dat is beter voor het milieu maar auto’s die zijn gemaakt voor 2006 kunnen hier minder goed tegen. De brandstof is hetzelfde als in Nederland dus je weet waarschijnlijk inmiddels wel hoe jou auto erop reageert. Neem geen risico’s.

2. Tankstations langs de snelweg zijn duurder

Net als in ons land moeten de oliebedrijven die een tankstation willen exploiteren langs de snelweg flinke bedragen ophoesten om daar een vergunning voor te krijgen. Zeker voor het woon-werkverkeer maken de meeste Duitsers toch gebruik van deze tankstations omdat het vaak efficiënter is dan een pompstation in de stad of een dorp. Er hangt wel een extra prijskaartje aan. Als je op vakantie bent en geen haast hebt, kies dan voor een goedkoper tankstation en tank niet langs de snelweg.

3. Dicht bij de grens is de benzine duurder

Het is een simpele wet van vraag en aanbod. Door de hoge prijzen in Nederland gaan de meeste landgenoten die dicht bij de Duitse grens wonen bij de oosterburen tanken. De tankstations halen een groot deel van hun omzet bij Nederlanders vandaan. Die zijn bereid meer te betalen dan verder het land in wordt gevraagd omdat het toch nog voordeliger is. In de regel geldt dat hoe verder je van de grens komt in Duitsland hoe minder de benzine kost.

4. Gebruik een app

Wil je weten waar je het meest voordelig kunt tanken als je in een bepaald gebied bent? Gebruik dan een onafhankelijke app die de prijzen vergelijkt en ook aangeeft hoe de prijsontwikkeling is. Een veelgebruikte app in Duitsland is 1-2-3tanken.de. Deze app is gebruiksvriendelijk en geeft veel informatie. De app is gratis te downloaden. Uiteraard is volledigheid niet gegarandeerd en zullen niet alle tankstations zijn opgenomen. Tenslotte gaat voor niets de zon op en zullen de tankstations een vergoeding moeten betalen om te worden vermeld.

5. Beoordeel eerst of tanken in Duitsland loont

Veel Nederlanders combineren een tankbeurt over de grens met het doen van boodschappen bij de oosterburen. Beslist niet alle huishoudelijke artikelen zijn in Duitsland goedkoper maar als je weet wat je zoekt, kan je ook daarmee besparen. Afhankelijk van het type auto en de inhoud van je benzinetank, kan je uitrekenen of het voor jou loont. Door de grote verschillen in prijs is dat vaak wel zo. Tot 130 kilometer heen en terug kan nog een voordeel opleveren. Vergeet dan echter niet dat zoiets veel tijd kost en de slijtage aan je auto ook toeneemt.

Een camping in Duitsland boeken, doe je natuurlijk via Campings.nl.