Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Naar een klimpark in Duitsland? Dit zijn onze tips!

Naar een klimpark in Duitsland? Dit zijn onze tips!

Gezelligheid en ook nog gezonde inspanning voor het hele gezin. Wat dacht je van een klimbos in Duitsland? De volgende klimparken in Duitsland zijn beslist de moeite waard.

1. Klimbos Ibbenbüren

Niet ver van de Nederlandse grens is een van de eerste en beste klimparken in Duitsland gevestigd. Het terrein is maar liefst 30,000 hectare groot en je kan hier met het hele gezin terecht in de prachtige loofbossen. Aan veiligheid is gedacht middels de beste materialen en constant toezicht door ervaren professionals. Hierdoor kan je avonturen beleven op iedere leeftijd vanaf 6 jaar. Voor de echte thrillseekers is er ook ruimte genoeg om zich uit te leven. Van routes die maximaal 1 meter hoog zijn tot de hoogste toppen in het gebied. Kies jouw route.

2. Erlebniswald Ilsetal

Dit is het eerste klimpark in Duitsland dat gebruik maakt van het veiligheidssysteem Vert Voltige. Hierdoor is onveilig klimmen praktisch niet mogelijk. De naam van het park is niet onterecht gekozen, er valt hier echt zeer veel te beleven voor alle leeftijden. Voor de kleintjes zijn er parcours waar het allemaal gaat om plezier maken, maar er is ook een Flying box en een indrukwekkende klimwand. Het park biedt ook mogelijkheden voor teams en je kan er abseilen leren.

3. Kletterwald Blankenburg

In de Harz vind je dit park voor een actief dagje uit, niet ver verwijderd van de Duivelsmuur. Er zijn 5 verschillende parcours van licht tot zwaar. De hoogtes die geboden worden lopen van 2 meter voor jonge kinderen tot 12 meter voor de durfals. Uiteraard is er een professioneel team dat de activiteiten in de gaten houdt en ondersteuning en instructie geeft. Een kabelbaan met een lengte van 150 meter is een extra attractie en als dat nog niet genoeg is, kan je ook de klimwand eens proberen.

4 Clip ‘n climb Niederrhein

Als je het klimmen liever aan de (klein)kliederen overlaat is dit een mooie optie vlak over de grens. Er zijn meerdere vestigingen in Duitsland, maar deze ligt het dichtst bij ons land. Er zijn allerlei obstakels voor kinderen vanaf vier jaar, maar ook oudere kinderen zullen zich hier thuis voelen en pret maken. Een groot voordeel is dat het klimmen en klauteren indoor plaatsvindt. De volwassen hoeven dus ook bij minder aantrekkelijk weer niet te kleumen. Voor de kinderen is het ook prettig dat bij een regenbui de pret gewoon doorgaat.

5. Kletterwald Borken

Ook dit klimbos ligt vlak over de grens en voldoet aan de allerhoogste veiligheidsnormen. Hier zijn ook speciale parcours voor kinderen. Maar ook als volwassen beginner heb je hier vele opties om het kletteren en klauteren een beetje onder de knie te krijgen. Zo heb je voldoende beweging en voel jij je ook een echte klimmer. Daar kan je het bij laten of toch proberen om de wat moeilijker parcours te proberen. Ben je bijna net zo goed als een professional dan kan je hier ook terecht. Er zijn extra zware opgaven waar je beslist geen hoogtevrees voor moet hebben.

Lees ook: De 7 mooiste plekken in het Zwarte Woud van Duitsland