Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf campings in de buurt van Europa-Park

Vijf campings in de buurt van Europa-Park

Wie op zoek is naar attractiepark gevuld met de meest bijzondere achtbanen en waterparken, mag zeker Europa-Park in Duitsland eens overwegen. Maar met een flinke afstand vanaf Nederland, kies je er waarschijnlijk graag voor om in de buurt van Europa-Park te verblijven. Een fijne camping, waar je niet de hoofdprijs voor betaalt, is dan ongetwijfeld waar je naar op zoek bent. Wij zetten een aantal campings in de buurt van Europa-Park voor je op een rij, zodat je snel een plek op de camping kunt gaan reserveren.

1.      Terrassencamping Herbolzheim, Herbolzheim - ★★★★☆

Op zoek naar een rustige familiecamping die minder dan tien kilometer weg is van Europa-Park? Dan is Terrassingcamping Herbolzheim de camping voor jou. Met mooie plaatsen en een loopafstand van het dorp en de supermarkt kan je hier goed vertoeven als je niet in het attractiepark bent. Na een dag drukte in Europa-Park kun je op deze camping weer helemaal tot rust komen. Ook is er een fijn zwembad naast de camping. Wie moet ontprikkelen na een dag pretpark kan op deze camping uitstekend terecht.

2.      Campingpark Oase, Ettenheim - ★★★★☆

Op zoek naar een vier sterren-camping voor de hele familie? Campingpark Oase in Ettenheim is waar je dan goed terecht kan. Met ruime plaatsen die privacy mogelijk maken kun je na een drukke dag Europa-Park je weer even terugtrekken. Met een broodjesservice en een supermarkt waar je in vijftien minuten heen loopt heb je alles dichtbij. Ook heeft de camping zelf een restaurant met terras. Wie een vier sterren-camping zoekt dichtbij Europa-Park kan hier uitstekend terecht.

3.      Camping Elztalblick, Waldkirch - ★★★★☆

Liever wat verder van Europa-Park verblijven om alle andere pretparkgangers te vermijden? Of omdat je liever wat dieper in het Zwarte Woud wilt verblijven? Camping Elztalblick in Waldkirch is dan een uitstekende minicamping. De camping ligt op een bergwand en biedt uitzicht over het dal. Ook is er een restaurant en Biergarten, zodat je voor een prima prijs van de Duitse keuken kunt genieten. Verder is er een broodjesservice, zodat je niet zelf op zoek hoeft naar een bakker. Wie een kleinschalige, gezellige maar ook rustige camping zoekt, mag vast Camping Elztalblick in het navigatieapparaat opslaan.

4.      Camping Du Tempelhof, Bergheim (Frankrijk) - ★★★★☆

Je zou het bijna vergeten, maar Europa-Park ligt dichtbij de grens tussen Frankrijk en Duitsland in. En dus kun je er ook voor kiezen om heerlijk in Frankrijk te kamperen. En als je op zoek bent naar een gezellige boerencamping, kan je meteen Camping Du Tempelhof op gaan zoeken. De boerencamping ligt op een uurtje rijden van Europa-Park en kijkt uit over de wijnranken van het gebied. Ook heeft de eigenaar zelf een wijnkelder en ligt er een tempeliersplaats dichtbij, iets wat karakteriserend is voor de omgeving waarin je verblijft. Kortom: even de grens over om heerlijk rustig te vertoeven.

5.      Camping Ferme des Tuileries, Rhinau - ★★★★☆

Een halfuurtje rijden van Europa-Park ligt in Frankrijk Camping Ferme des Tuileries, een drie sterren camping. De camping beschikt over goed aangelegde kampeerplaatsen en een zwemgelegenheid in een meer. Er is een broodjesservice, snackbar en restaurant aanwezig. Voor de sportieveling is er genoeg te doen: zo zijn er tennisbanen, minigolf en een plek voor beachvolleybal. Ook voor kinderen is er genoeg te doen dankzij speeltuinen en een recreatieruimte. Als je op zoek bent naar een niet al te luxe, gezellige camping is Ferme des Tuileries een uitstekende optie.



Auteur: Marloes