Campings zoeken in de Elzas

CAMPINGS ZOEKEN IN DE ELZAS

De Elzas is een klein gebied dat is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, tegen de grens met Duitsland aan. De grens met Duitsland wordt gevormd door de Rijn en het gebied is in het verleden wisselend Frans en Duits geweest, wat je nog steeds merkt in de Duitse invloeden die je overal in de streek tegenkomt, bijvoorbeeld op culinair gebied, in de vrolijke bloembakken die aan de gevels van de huizen hangen en in de Duits klinkende namen van plaatsen als Mulhouse of Straatsburg. Hierdoor is een uniek gebied ontstaan met een heel eigen karakter, en het is dan ook de moeite waard om vanaf een camping de Elzas te verkennen. Je vindt hier een gevarieerde streek met schitterende vakwerkhuizen, sprookjesachtige dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Lees meer 

Genieten op een camping in de Elzas in Frankrijk

Kamperen in de Elzas betekent een vakantie in een bijzonder en karakteristiek gebied. Vanaf een camping kun je de Elzas in Frankrijk prima ontdekken en genieten van de Duitse invloeden die hier duidelijk aanwezig zijn. Zo wordt hier het meeste bier gebrouwen van heel Frankrijk en zie je op de menukaart stevige Duitse kost, zoals zuurkool en worst. Campings in de Elzas zijn vaak rustig gelegen, te midden van veel natuurschoon. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is hier echter ook veel te beleven, want menig dorpje of stad is een bezoek waard en herbergt veel cultuurhistorische rijkdommen.

Campings in de Elzas

Er is een ruim aanbod van campings in de Elzas, die zowel jong als oud volop mogelijkheden bieden voor een heerlijke vakantie. Ben je op zoek naar rust en uitgestrekte natuur? Dan is een kleine camping ideaal, want de kleinere natuurcampings of boerencampings worden vooral door rustzoekers bezocht. Gezinnen kiezen vaker voor een familiecamping, zoals campings met animatie of een zwembad, zodat ook de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Een camping met een Nederlandse eigenaar is ideaal als je graag in je eigen taal informatie wil hebben over de omgeving en de faciliteiten.

Bezienswaardigheden in de Elzas

De Elzas heeft veel te bieden voor liefhebber van zowel natuur, als van cultuur en historie. De regio is dan ook rijk aan bezienswaardigheden en biedt vele kilometers aan wandel- en fietspaden. Als je op vakantie bent op een camping in de Elzas zijn de volgende activiteiten zeker aan te raden: 

Het kasteel van Haut Kouningsbourg

Keizer Wilhelm II liet omstreeks 1900 een kasteel bouwen dat zo uit een sprookje weggelopen lijkt te zijn. Haut Koeningsburg, bij het plaatsje Sélestat, is hoog boven de Rijn gelegen en biedt een indrukwekkend uitzicht over de omliggende regio. 

Route du Vin

In wijnregio de Elzas mag een wijnroute natuurlijk niet ontbreken. De route leidt door verschillende charmante wijndorpjes en langs zonnige wijngaarden. Stop vooral bij een wijnboer om de lokale wijn ook te proeven. 

Natuurpark de Vogezen

Het natuurpark de Vogezen is een paradijs voor natuurliefhebbers. In dit glooiende berglandschap met soms verrassend hoge toppen kun je heerlijk wandelen door bossen, over bergweides en langs kabbelende beekjes. 

De dierentuin van Hunawihr

De dierentuin van Hunawihr is niet groot, maar is zeker een aanrader voor gezinnen die op de camping in de Elzas vakantie vieren. Je ziet hier onder andere ooievaars en otters. 

Oorlogsbunkers en kazematten

De Elzas speelde ook een rol in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en je vindt hier dan ook diverse bunkers en kazematten die bezichtigd kunnen worden. De Maginotlinie, die voor de Tweede Wereldoorlog werd aangelegd, loopt langs de grens met Duitsland.

Cultureel erfgoed in de Elzas

De ligging van de Elzas tegen Duitsland aan heeft de streek een heel eigen karakter gegeven. Hoewel je in Frankrijk bent, proef je ook heel duidelijk de Duitse cultuur. Dat leidt tot veel sprookjesachtige dorpjes en steden met een rijke historie. 

Grensstad Straatsburg

Straatsburg is niet alleen de plek van het Europees Parlement, maar heeft ook een prachtig historisch centrum. Het bijzondere aan deze stad is de ligging vlakbij de Duitse grens, waardoor er een unieke mix van Franse en Duitse cultuur is ontstaan. Bezoek in Straatburg de leerlooiersbuurt, genaamd La Petit France, en drink een biertje of een wijntje op één van de gezellige terrassen. Wie zin heeft om te shoppen kan in Straatburg goed terecht in het mooie centrum.

Bekijk alle campings in Straatsburg

Museumstad Mulhouse

Mulhouse is de museumstad van de Elzas. Je vindt hier bijzondere musea zoals het grootste automobielmuseum ter wereld en het treinen museum. Wandel zeker ook door de binnenstad met onder andere het prachtige stadhuis, dat gekenmerkt wordt door de stijl van de Rijnlandse Renaissance. 

Pittoresk Colmar

In de straatjes van Colmar vindt je schitterende vakwerkhuizen en pittoreske pleintjes. Loop eens binnen bij één van de knusse antiekzaakjes en bezoek het museum Unterlinden, dat zich in een voormalig klooster bevindt. 

De ruïne van Kaisersberg

De naam van dit plaatsje is ontleend aan keizer Frederik II die het dorp heeft gesticht. Het dorp zelf is zeer de moeite waard om te bezoeken, maar ook de directe omgeving nodigt uit om ontdekt te worden. Zo biedt een klim naar de kasteelruïne boven de stad een fantastisch uitzicht over het Rijndal. 

Het unieke Riquewihr

Het bijzondere wijndorpje Riquewihr lijkt wel een sprookje, met haar historische stadsmuren en vakwerkhuizen, en de prachtige ligging tussen de wijngaarden. Loop door de oude toegangspoort, slenter door de charmante straatjes en bezoek het museum dat zich in de toren boven de stadspoort bevindt.

Reserveer een plekje in de Elzas

Campings in de Elzas worden vooral in het hoogseizoen drukbezocht. Het is dan ook aan te raden om op tijd een plekje te reserveren, zodat je teleurstelling kunt voorkomen. Via Campings.nl kun je makkelijk campings zoeken, vergelijken en direct boeken. Reserveer daarom snel een mooie plek op een camping in de Elzas voor een heerlijke vakantie.