Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Gratis camperroutes door Frankrijk

Is Frankrijk jouw favoriete land om in de camper erop uit te trekken, maar erger jij je dan aan de vele dure tolwegen onderweg?  Er zijn ook gratis camperroutes door Frankrijk. Het nadeel is dat deze wellicht iets meer tijd kosten dan de snelste weg. Het voordeel is daarbij dat de omgeving langs de routes vaak mooier is. Zelf een route uitstippelen is mogelijk, maar je kan ook voor een standaardroute gaan van een betrouwbare expert zoals de ANWB. Voor een relatief gering bedrag krijg je dan een kaart voorzien van vele tips en een indicatie van de benodigde tijd. Omdat je op vakantie moet ontspannen raden wij de volgende gratis camperroutes door Frankrijk aan.

Gratis camperroutes door Frankrijk

Gratis camperroutes door Frankrijk

Tolwegen zo veel mogelijk vermijden? Misschien zijn deze gratis camperroutes door Frankrijk wel wat je zoekt. Via Google Maps kun je tegenwoordig heel gemakkelijk je eigen route uitstippelen en hier kun je inspiratie opdoen voor campercampings in Frankrijk.

1. Normandië

De variatie in dit gebied is enorm en het is relatief dichtbij. De grillige kust biedt behalve de vele mooie dorpjes ook onder andere de stranden van D-day en de na Parijs meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk: Mont Saint-Michel. Het zomerweer in Normandië is vergelijkbaar met Hollandse zomers, derhalve veel wisselingen maar ook prachtige dagen. Om Normandië een beetje te leren kennen, moet je rekenen op een route van ongeveer 1.000 kilometers. Er zijn vele mooie campings beschikbaar.

2. Pyreneeën

Deze bergketen loopt van de Golf van Biskaje tot aan de Middellandse Zee en vormt de grens tussen Frankrijk en Spanje. Je hoeft er geen extreem steile bergen te beklimmen met je camper. maar enige ervaring in bergachtig gebied is een pré. De rust en de natuur is hier bijna onvoorstelbaar en ieder camping heeft wel een bijzonder uitzicht. Hou rekening met de mogelijke hitte in dit gebied maar ook een plotselinge weeromslag. Om de complete route comfortabel af te leggen, is het verstandig om daar ongeveer 14 dagen voor uit te trekken.

3.  Champagnestreek

Hier kan je alles te weten komen over deze drank die keizers en koningen heeft verleid. Een glas champagne is nergens goedkoper dan hier.  Maar er is hier meer dan prachtige wijngaarden. Wat dacht je van donkere bossen, die je wellicht niet had verwacht in deze gecultiveerde streek. De oude, statige steden Reims en Troyes vind je ook op de route. Dit is een uitstekende optie voor een relatief korte trip waarbij veel is te zien.

4. Elzas & Vogezen

Een mooie route in Noordoost-Frankrijk. Via deze route krijg je een uitstekend idee hoe veelzijdig Frankrijk is. Het is een gebied van wijngaarden en dorpjes met een vredige aanblik. Toch is deze streek eeuwenlang omstreden geweest tussen Frankrijk en Duitsland. Overal kan je daar nog gedenktekens van zien. Vanaf de oevers van de Rijn vertrek je vervolgens naar de hoge toppen van de Vogezen.

5. Provence

Voor veel Nederlanders staat de Provence gelijk aan Frankrijk. Dat is niet zo vreemd omdat dit gebied zoveel te bieden heeft. Er zijn meerdere routes mogelijk die je langs uitgestrekte lavendelvelden zullen brengen alsmede sprookjesachtige kastelen. Ook de Romeinen hadden het hier al naar hun zin zoals je kan ontdekken in de buurt van Avignon en Oranje. In de Provence is de Franse cuisine echt thuis en daar hoort een heerlijk plaatselijk wijntje bij.

Bekijk ook:

·         5 schattige Franse dorpjes die je niet mag missen

Kamperen met tent in Frankrijk