Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen met tent in Frankrijk

Kamperen met tent in Frankrijk

Nederlanders houden van kamperen en Frankrijk is een ideaal land om er met de tent op uit te trekken. Er is voor elk wat wils. Wie van gematigde temperaturen houdt, kan terecht in het noorden en westen. Ga je voor fijne zonvakanties, dan is het centrale gedeelte prima. Hou je toch meer van heerlijk mediterraans, dan moet je in het zuiden zijn. Overal is ook wat te zien, van natuur tot cultuur, en Frankrijk staat bijna een synoniem voor lekker eten. Kamperen met de tent in Frankrijk? Hieronder vind je een aantal tips.

Een goed geregelde kampeervakantie in Frankrijk

Een kampeervakantie in Frankrijk is bijna zeker een succes als je die ook goed voorbereidt. Er zijn campings in alle soorten maten en prijsklassen. Wild kamperen is niet toegestaan en wordt zwaar beboet. Een eigenaar kan toestemming geven om op zijn land te kamperen. Zorg dan wel dat alles zwart op wit staat en voorkom problemen achteraf. Hou rekening met de volgende zaken:

1. Maak vooraf een duidelijke wensenlijst

Kamperen doe je meestal niet in je eentje. Het is dan ook verstandig om eerst eens vast te leggen wat de wensen zijn van het hele gezelschap. De keuze is immers enorm en niet alleen wat betreft voorzieningen. Als je goed hebt vastliggen waaraan de camping minimaal moet voldoen, is het kiezen een stuk eenvoudiger. Er zijn duizenden campings in Frankrijk.

2. Vroegboeken kan voordelig zijn

Uiteraard heeft corona iedereen voorzichtiger gemaakt en de mogelijkheid om te annuleren is belangrijker geworden. Maar sommige dingen veranderen ook niet. Eigenaren van campings willen graag zoveel mogelijk zekerheid over de bezetting van hun terrein. Meestal kan je korting krijgen door vroeg te boeken. Ga in ieder geval nooit op de bonnefooi in het hoogseizoen.

3. Buiten het seizoen is ook geld besparen met een tent

Het klinkt als een open deur maar vaak is er buiten het hoogseizoen nog meer te genieten vanwege het ontbreken van grote drukte. Daarbij horen ook nog eens lagere prijzen. Niet iedereen heeft de optie om buiten het seizoen vakantie te vieren. Indien mogelijk gebruik je kans.

4. Reis licht, maar compleet

Op een camping heb je nu eenmaal niet de beschikking over zaken die in een hotel gebruikelijk zijn zoals shampoo en zeep. Maak een checklist van wat je in ieder geval nodig hebt, maar reis ook lekker licht. Tenslotte is een kampeervakantie ook compleet anders dan een verblijf in hotel of pension. Vergeet je lijntje en wasknijpers niet voor de was.

5. Neem de tijd

Frankrijk is met de auto uiteraard redelijk snel bereikbaar, maar het is wel vakantietijd. Nederlanders staan erom bekend (of is het berucht) dat ze zo snel mogelijk op hun bestemming willen aankomen. Het kan ook veel meer ontspannen door onderweg te overnachten op een andere camping. Neem dan een maaltijd mee voor die eerste avond. Dat is dubbel ontspannen omdat je niets hoeft te regelen.

6. Goed smeren en wapen je tegen muggen

Lekker veel buiten zijn in de natuur is heerlijk, maar je wilt toch niet bij de 20% vakantiegangers horen die met huidklachten vanwege verbranding thuiskomen. Ook een goede bescherming tegen muggen is onontbeerlijk in een tent.

Bekijk ook: Rustiek kamperen in Bretagne