Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campingcheques: Wat zijn dit precies en hoe gebruik je ze?

Campingcheques: Wat zijn dit precies en hoe gebruik je ze?

Campingcheques zijn al jaren erg populair, met name voor mensen die buiten de grote vakanties om kamperen. Met een campingcheque kun je voordelig kamperen in het laagseizoen. Hoe werkt het precies en waar kun je deze campingcheques krijgen? 

Campingcheques

Wanneer de kinderen nog naar school gaan, ben je als ouder vaak gebonden aan schoolvakanties. Kamperen in het hoogseizoen kan erg duur zijn. Het voor- of naseizoen is een stuk goedkoper. Ook is er nog een mogelijkheid om goedkoop te kamperen. Door middel van een campingcheque betaal je een vaste lage prijs per nacht. Deze campingcheques kosten een paar tientjes per jaar en hiermee kun je dus goedkoop kamperen. Meestal gelden deze lage prijzen voor het laagseizoen, maar sommige campings accepteren de kortingen ook voor het hoogseizoen.

Europa

De meeste campingcheques zijn alleen geldig in Europa. Enkelen bieden ook campings in Marokko aan. Dit levert over het algemeen geen problemen op, aangezien de meeste Nederlanders graag kamperen in Europese landen. Deze zijn namelijk makkelijk bereikbaar met de auto. Het aanbod verschilt per jaar, soms komen er nieuwe campings bij, maar er zullen ook campings verdwijnen. Controleer dus altijd of de camping aangesloten is bij een van de campingcards.

Verschillende aanbieders

Er zijn vier verschillende campingcheques verkrijgbaar. De CampingCard van ACSI, de Best Deal Campingcard, de Camping Key Europe en de Camping Travel Card. Hieronder lichten we ze kort toe:

CampingCard ACSI

Met deze campingcheque krijg je tot 50% korting op maar liefst 3300 aangesloten campings. Zo zijn er vaste tarieven van 11, 13, 15, 17 of 19 euro per nacht. Deze campings worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd, je bent dus zeker van goede kwaliteit. Bovendien kunnen bij 650 van de aangesloten campings kinderen van 3 t/m 5 jaar gratis mee kamperen!

Best Deal Campingcard

De Campingcard van Best Deal kost niets en hiermee kun je voordelig kamperen in zowel het laagseizoen als het hoogseizoen. Wel is het aanbod in het laagseizoen groter als in het hoogseizoen. De campingcard is onderdeel van Campingnavigator. Dit bedrijf is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de campingwereld.

Camping Key Europe

Deze unieke campingcard is meer dan alleen een campingcheque. Deze dient namelijk ook als legitimatiebewijs op campings. De voorwaarde is wel dat je een lidmaatschap bij de ANWB hebt. Met deze campingcard kun je korting krijgen op een groot aantal campings in Europa. Net als bij de andere campingcards geldt deze korting voornamelijk in het laagseizoen. Enkele campings verlenen ook korting in het hoogseizoen.

Camping Travel Card

De Camping Travel Card van Camping Travel Club, voorheen bekend als de campingcheque, is er in twee soorten. De Camping Travel Card Silver en de Camping Travel Card Gold. Eerstgenoemde is levenslang geldig en hier heb je geen abonnement voor nodig. Voor de Camping Travel Card Gold heb je wel een abonnement nodig. Deze kost 28 euro per 4 jaar.

Extra voordelen

Naast de goedkopere tarieven zitten er ook nog extra voordelen aan de campingcheques verbonden. Zo krijg je soms nog meer korting. Denk bijvoorbeeld aan 7 nachten kamperen en maar 6 nachten betalen. Ook krijg je bij sommige campings een speciaal welkomstgeschenk. Deze extra kortingen verschillen per campingcheque. Informeer dus goed bij desbetreffend bedrijf.