Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in België

Kamperen in België is voor veel Nederlanders een prima manier om hun vakantie door te brengen. Als je graag naar het buitenland wilt maar niet al te ver wilt reizen dan is een camping in België een goede optie omdat je daar vanuit Nederland in een paar uur naartoe kunt rijden. Kamperen in België kan in verschillende mooie regio’s zoals de kust, de Ardennen of de Kempen. Ook in de buurt van bekende steden vind je leuke en gezellige campings in België die je prima als uitvalsbasis kunt gebruik een voor leuke uitstapjes met de kinderen. België heeft als vakantieland veel te bieden en is daarom erg populair. Meer lezen
Campings in België
35 Campings
35 Campings

Verschillende soorten campings in België

In België vind je verschillende soorten campings. Je kunt kiezen voor een gezellige familiecamping als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Op deze campings is vaak entertainment aanwezig, zeker tijdens de zomervakantie. Verder hebben deze campings voorzieningen voor kinderen zoals een speeltuin of een zwembad waar ze zich kunnen vermaken. Houd je van rust dan kies je voor een kleinschalige natuurcamping in België of een boerencamping midden in de natuur. Er is voor iedereen een geschikte camping te vinden voor een fijne vakantie.

Luxe kamperen in België

Kamperen gaat ook met zijn tijd mee. Op diverse campings in België kun je terecht voor glamping, het luxe kamperen. Je verblijft dan niet in je eigen tent of caravan of maakt gebruik van een camperplaats, maar je logeert in een luxe verblijf. Deze campings verhuren ruime stacaravans voor het hele gezin of een gezellige royale bungalowtent. die van alle gemakken is voorzien. Op deze manier lijkt kamperen totaal niet meer op wat het was in de jaren 70 van de vorige eeuw. Vrijwel alle campings hebben goede voorzieningen, maar de luxe glamping campings hebben nog wat extra. Hier zijn vaak voorzieningen zoals een restaurant, een sauna of fitness aanwezig waar de gasten gebruik van kunnen maken. Op deze manier kun je er een leuke vakantie van maken ook als je geen zin hebt om de camping te verlaten voor uitstapjes of excursies. Maar een combinatie is natuurlijk ook altijd mogelijk.

België is een fijn kampeerland

België is een land met vele mogelijkheden als het gaat om kamperen. Vooral de Ardennen zijn erg populair. Dit laaggebergte in het oosten van België heeft mooie locaties waar campings zijn gevestigd. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook een uitstapje naar België of Duitsland behoort tot de mogelijkheden. Aan de Belgische kust liggen gezellige badplaatsen waar je van zon, zee en strand kunt genieten. Je vindt in het hele land campings op mooie plekken midden in de natuur of aan het water. Dat laatste is ideaal als je van watersport houdt zoals zwemmen, duiken, varen of surfen.

Er zijn dan ook vele leuke campings bij de bekende kustplaatsen als Knokke, Blankenberge, De Panne en De Haan. In het voorjaar en de zomer is het hier heerlijk en gezellig druk! Er worden veel activiteiten georganiseerd en er is genoeg te bekijken in de omgeving. Mede daardoor is de Belgische Noordzeekust populair onder alle leeftijdsgroepen.

Houdt u meer van stedentrips? Rond de grote steden als Antwerpen, Brussel, Leuven en Brugge zijn voldoende campings te vinden. Een mooie combinatie tussen alle indrukken van de stad en de rust van de Belgische camping is dus zo gevonden.

In het zuid-oosten van België vindt u de Belgische Ardennen. Hier wordt voornamelijk Frans en Waals gesproken, maar als u naar de Belgische Eifel gaat, kunt u zich ook in het Duits redden. Kamperen in de Ardennen is vooral populair onder de avonturiers onder ons. U kunt hier fietsen, hiken, wildwater varen, klimmen en in de winter zelfs skiën en langlaufen. De vele dorpjes, elk met hun eigen karakter, geven sfeer aan de Ardennen.

Leuke dingen om te doen als je gaat kamperen in België

Wanneer je naar België gaat om te kamperen dan wil je natuurlijk ook wat van het land zien of leuke dingen gaan doen met de kinderen. Daarvoor zijn volop mogelijkheden aanwezig in verschillende delen van België.

Brussel

De hoofdstad van België is een metropool zoals vele hoofdsteden in Europa. Je kunt hier prima winkelen, alle bekende modeketens en warenhuizen zijn vertegenwoordigd in de winkelstraten. Ook zijn er tientallen goede restaurants. Manneken Pis is nog steeds één van de bekende trekpleisters, evenals het miniatuurpark Mini Europe en het Automuseum. Je vindt bij ons ook diverse campings in en nabij Brussel.

De Kusttram

Langs de Noordzeekust van België loopt de langste trambaan ter wereld. Van noord naar zuid kun je langs de gehele kust van België reizen met deze tram die uiteraard haltes heeft in alle bekende kustplaatsen van Knokke net over de Nederlandse grens tot aan Adinkerke aan de grens met Frankrijk. De lijn is ruim 67 kilometer lang.

Antwerpen

De grootste havenstad van België is een bezoek zeker waard. De Zoo van Antwerpen is de bekendste dierentuin van de stad en langs de Keyserlei kun je prima winkelen of bezoek één van de vele goede restaurants die er zijn gevestigd. Antwerpen kent een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door vele mooie historische gebouwen. Je vindt bij ons ook diverse campings in en rondom Antwerpen.

Brouwerijen

België staat bekend om zijn vele goede bieren. Vrijwel iedere stad had of heeft een eigen brouwerij. Veel daarvan zijn te bezoeken voor een interessante rondleiding waarbij het proces van het brouwen van bier wordt uitgelegd. Ook kun je er deelnemen aan proeverijen en wordt het bier dat er wordt gebrouwen uiteraard ook verkocht.

Het Atomium

Iedere stad heeft een opvallende bezienswaardigheid. Parijs heeft de Eiffeltoren, Londen de Big Ben en Brussel het Atomium. Dit bouwwerk werd gemaakt voor de Wereldtentoonstelling en is tot op de dag van vandaag een toeristische trekpleister in de Belgische hoofdstad.

Boek een gezellige camping in België

Ben je op zoek naar een mooie camping in België? Op Campings.nl vind je goedkope campings met goede voorzieningen op de meest idyllische locaties. Een leuke camping voor de kinderen vind je ook in het ruime aanbod. Het is aan te raden om tijdig te reserveren, zeker als je in de schoolvakanties of tijdens het hoogseizoen naar een camping in België wilt. 

Landen in de buurt