Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste campings in België

België mag dan wel bekendstaan om zijn chocolade, bier, frieten en historische steden, maar het heeft ook prachtige natuur. Voor natuurliefhebbers is kamperen in België een geweldige optie, maar voor dagjes stad of dagjes aan het water zit je in België ook zeker niet verkeerd. België heeft prachtige wateren en historische steden waar je kunt genieten van de Belgische cultuur. In deze blog hebben we de beste campings op een rijtje gezet voor jullie!

De beste campings in België

Camping Goolderheide - ★ ★ ★ ★ ☆

Wie een plekje boekt op camping Goolderheide in het Belgische Bocholt, beleeft gegarandeerd waterpret en natuur op deze camping. Met maar liefst 3 buitenzwembaden en een strand aan het meer, is afkoelen op de camping geen enkel probleem. De camping ligt in een groot dennenbos, dus ontspannen wandelen in de natuur is ook een goede optie. De camping ligt vlak bij de Nederlandse grens; je bent met zo'n twintig kilometer alweer in Weert. Nog geen 40 kilometer rijden en je bevindt jezelf in Eindhoven. Omdat de camping zo dicht bij de grens ligt, ben je er zo en blijft er meer tijd over om van de camping te genieten!

Het grote zwemcomplex is erg compleet, met meerdere baden, glijbanen en een klimmuur hoef je je nooit te vervelen. In de zomerperiode is het zwembad verwarmd; daarna mag je nog steeds een frisse duik nemen. Wie liever in natuurwater zwemt, wordt op deze camping zeker niet vergeten; aan de rand van de camping ligt een meertje. Hier kun je ook heerlijk afkoelen en genieten van de speeltoestellen die er te vinden zijn. Er loopt over de gehele camping animatie rond die van alles organiseert voor jong en oud.

Ontspannen op vakantie op camping Goolderheide

EuroParcs Zilverstrand - ★ ★ ★ ★ ☆

Op camping EuroParcs Zilverstrand hoef je je nooit te vervelen; er is op de camping veel te doen, maar ook rondom de camping is er veel te beleven! Meerdere zwemgelegenheden en eetgelegenheden zorgen ervoor dat je nooit de camping hoeft te verlaten, maar je wilt natuurlijk ook een dagje weg, dat is logisch. Deze camping ligt dicht in de buurt van Antwerpen, een stad die wij zeker aanraden om te bezoeken. Hier vind je een attractiepark waar je kunt genieten van achtbanen die over de kop gaan. Ook kun je de dierentuin van Antwerpen bezoeken, deze bevindt zich midden in de stad en is zeker de moeite waard. Voor natuurliefhebbers is er ook genoeg te doen, zoals een fietstocht door Bosland, waar je de prachtige natuur van België kunt bewonderen.

Op warme zomerdagen kun je op de camping afkoelen in het strandbad; hier is een glijbaan te vinden en nog veel meer wateractiviteiten. Zwem je liever in warm water, dan biedt de camping een overdekt zwembad met wellness faciliteiten. Voor de jongere vakantiegangers is er een apart bad waar zij kunnen genieten. Deze camping heeft meer te bieden dan alleen waterpret; je vindt er ook een kabelbaan, midgetgolfbaan, voetbalveldje en een binnenspeeltuin met een springkussen. Voor de jongere vakantiegangers is er ook animatie aanwezig; zij organiseren van alles op de camping. Zo hoeft niemand zich te vervelen.

Geniet van het prachtige strand van Camping Zilverstrand

Camping Sandaya Parc la Clusure - ★ ★ ★ ★ ☆

Helemaal tot rust komen is geen enkel probleem op Camping Sandaya Parc la Clusure. Ontspannen in een van de twee verwarmde zwembaden of een wandeling maken door het prachtige heuvelachtige landschap is hier mogelijk. Deze camping biedt plezier en ontspanning voor iedereen!

Er is van alles te beleven voor jong en oud op deze camping, zoals een miniclub en een tienerclub. Zo kan iedereen van de vakantie genieten met leeftijdgenootjes. Er loopt ook animatie rond die van alles organiseert. Op de camping zijn genoeg speeltuinen te vinden waar de kleintjes al hun energie kwijt kunnen. Heb je zin in een sportieve dag? Dan heb je op deze camping keuze genoeg; er is een tennisbaan, voetbalveld, basketbalveld en volleybalveld. Genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens je vakantie. Wat betreft eten is er ook genoeg keuze op deze camping. Je kunt je eten afhalen bij de restaurants en het in je huisje opeten. Heb je meer zin om uitgebreid te dineren, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt plaatsnemen in een van de grotere restaurants en genieten van de Belgische cultuur.

beleef veel zwemplezier op je vakantie op camping Sandaya

EuroParcs Hoge Kempen - ★ ★ ★ ★ ☆

Camping EuroParcs Hoge Kempen ligt midden in de prachtige rust van de natuur. Op deze camping is er van alles te beleven en rondom de camping nog veel meer. Aan waterpret is zeker gedacht op deze camping; er is een groot spraypark en een groot zwembad tegenover de camping. Dit zwembad is in de zomerperiode gratis toegankelijk voor kampeerders van de camping. Ga je liever iets doen zonder water, dan kun je altijd terecht bij de animatie of bij de miniclub. Na zo'n dag vol avontuur en plezier moet er natuurlijk ook gegeten worden. Dit kan in het heerlijke pannenkoekenrestaurant van de camping.

Ben je meer op zoek naar ontspanning in de natuur? Dan is deze camping een geweldige optie voor jou! De camping ligt bij de bossen en heidevelden waar je kunt wandelen of fietsen. Ook is er in de buurt een nationaal park te vinden waar je kunt genieten van nog meer natuur. Op deze camping zijn talloze activiteiten te doen; er worden speurtochten georganiseerd en je kunt een wandeling maken over het blotevoeten pad, dat speciaal is aangelegd om zonder schoenen over te lopen.

Geniet van een prachtig verblijf op camping EuroParcs Hoge Kempen

België heeft veel meer te bieden dan alleen steden en chocolade. De prachtige natuurlijke landschappen en bossen bieden talloze mogelijkheden voor kampeerliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of avontuur en actie, de campings in België bieden het allemaal.

Boek bovenstaande campings op Campings.nl en boek nu! Pak je spullen in voor een onvergetelijke Belgische vakantie.



Auteur: Dani