Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Tirol zoeken

Als je mensen naar een bekend gebied in Oostenrijk vraagt, is het antwoord negen van de tien keer Tirol. Deze deelstaat in de Alpen is vooral beroemd vanwege de vele skigebieden. De valleien en idyllische dorpjes maken de regio zeer geliefd voor het maken van wandelingen, waardoor Tirol ook in de zomer op veel bezoekers kan rekenen. In totaal heeft Tirol rond de 730.000 inwoners en is qua oppervlakte de derde deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad Innsbruck is eigenlijk de enige stad in Tirol. Kamperen op een camping in Tirol is door de mooie natuur en de vele mogelijkheden zowel in de zomer als in de winter een echte aanrader. Meer lezen
Campings in Tirol zoeken
8 Campings

Kamperen op een kleine camping in Tirol

Door de vele wandel-, fiets- en skimogelijkheden in Tirol draait het toerisme er op volle toeren. Dit heeft als groot voordeel dat er veel voorzieningen zijn, maar het kan ook nadelige effecten hebben. Bijvoorbeeld doordat het er vaak erg druk is. Gelukkig zijn er ook genoeg kleine campings in Tirol, waar je toch rust en ruimte op kunt zoeken. Populair zijn campings in Tirol, die gelegen zijn aan een meer, zodat je je ook met watersport kunt vermaken. Als je dat op prijs stelt, kun je zelfs kiezen voor een camping met een Nederlandse eigenaar.

Zomervakantie in Tirol

Als skigebied heeft Tirol zijn sporen ruimschoots verdiend. Maar het is minstens zo aantrekkelijk om de regio in de zomer te bezoeken. Veel groen, een aangenaam klimaat, heldere bergmeren en prachtige vergezichten, zorgen voor uren wandelplezier in dit deel van Oostenrijk. Kies je voor een centraal gelegen camping in Tirol, dan ben je zo bij de skiliften, die je in de zomermaanden net zo makkelijk tot hoog in de bergen brengen. Daar vind je diverse routes, die je in een of zelfs meerdere dagen af kunt leggen. Kies je voor de laatste optie, dan verruil je jouw kampeerplek gewoon voor een nacht in een romantische berghut.

Bezienswaardigheden van Tirol

Ondanks het feit dat Innsbruck eigenlijk de enige, maar desondanks niet zo grote stad is in Tirol, hoef je niet bang te zijn dat je er al snel niets meer te doen hebt. Bezienswaardigheden genoeg om er een aantal dagen rond te dwalen. 

Historische binnenstad van Innsbruck

Waar vroeger een brug lag over de rivier de Inn, slenter je tegenwoordig door het historische centrum van Innsbruck. Typisch Oostenrijkse gebouwen zorgen voor een echte vakantiesfeer. 

Het Goldenes Dachl

Het bekendste gebouw van Innsbruck dateert uit de late Middeleeuwen en heeft een balkon, dat ter ere van de bruiloft van Keizer Maximiliaan, bedekt is met zo’n 3000 gouden (vergulde) dakpannen. Zelfs als de zon er niet op schijnt, is deze pracht en praal niet te missen. 

Hofburg

De Hofburg was het paleis van de Habsburgse keizers. Het dateert uit 1460 en bezoekers kunnen er de originele keizerlijke vertrekken bekijken. Ook is er een aanzienlijke hoeveelheid kunst te zien. Als je er toch bent, mag je de aangrenzende Hofkirche en de oude paleistuinen natuurlijk ook niet overslaan. 

De Alpenzoo

Het is altijd leuk om tijdens je vakantie in een ander land de dierentuin te bezoeken. De Alpenzoo in Innsbruck is bijzonder, omdat je er bijna alleen dieren ziet, die in de omliggende Alpen voorkomen. Bovendien is dit de hoogstgelegen Zoo in Europa. 

Vierschansentoernooi

Als je op het juiste moment in Tirol bent, dan mag je het Vierschansentoernooi eigenlijk niet missen. Innsbruck is sinds 1953 altijd de derde schans in deze wedstrijd geweest.

De vijf leukste plaatsen in Tirol

Tirol heeft uiteraard meer te bieden, dan de stad Innsbruck. Natuurliefhebbers met een sportieve inslag zijn op een camping in het Oostenrijkse Tirol op de ideale plek. 

Tiroler Oberland

Ten westen van Innsbruck vind je een geweldig wintersportgebied in het Tiroler Oberland. Plaatsen als Lech, Serfaus en Sankt Anton liggen aan de mooiste pistes, waar je niet alleen honderden kilometers kunt skiën, maar ook veel winkel-, wellness- en uitgaansmogelijkheden hebt. 

Naturpark Tiroler Lech

Dit uitgestrekte park is zeer geliefd bij wandelaars en biedt onvergetelijke vergezichten, zowel in de winter als in de zomer. 

Kitzbühel

De plaats Kitzbühel heeft een aantrekkelijk historisch centrum. Maar met name in de zomer wordt Kitzbühel vooral bezocht door fietsliefhebbers. De bergen in deze streek zijn namelijk wat vriendelijker voor de kuiten, dan die in andere delen van Tirol. 

Oost-Tirol

Oost Tirol ligt gescheiden van Tirol en wordt daarom als vakantiebestemming misschien een beetje vergeten. Dat heeft als groot voordeel dat het hier niet zo druk is. Je kan er wel geweldig klauteren en daarna heerlijk genieten van de rust op een kleinschalige camping in de buurt. 

Kufstein

Voor wie naast frisse lucht ook nog wat historie en cultuur wil opsnuiven, is een bezoekje aan Kufstein de moeite waard. De Middeleeuwse burcht hier, is goed bewaard gebleven.

Boek nu en reis binnenkort af naar Tirol

Tirol is in elk jaargetijde een populaire vakantiebestemming. Of je nu een comfortabele wintercamping zoekt voor je skivakantie of een gezellige camping met zwembad voor de zomer. Tijdig boeken is absoluut aan te bevelen.