Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Nieuwpoort

Nieuwpoort, België, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Je vindt hier ook de grootste jachthaven van Noord-Europa, maar de meeste mensen komen hier natuurlijk voor het mooie, brede zandstrand waar je met goed weer heerlijk kunt genieten van de zon en de zee. Mocht het weer wat minder goed zijn, dan kun je hier lekker uitwaaien, maar ook in de stad is dan genoeg te doen. Kies voor een veelzijdige vakantie en boek een camping bij Nieuwpoort! Meer lezen
Campings bij Nieuwpoort
2 Campings
2 Campings
Afstand

Kamperen bij Nieuwpoort

Wil je een leuke vakantie? Ga dan naar een camping bij Nieuwpoort! Hier kun je je onderdompelen in de rijke geschiedenis van de stad, maar je kunt ook genieten van een strandvakantie en van watersport. En vergeet niet de mooie natuur in de duinen. Dat is toch een mooie combinatie? Ook voor kinderen zijn hier leuke dingen te doen. Breng eens een bezoek aan het bekende Plopsaland of ga naar de vuurtoren. Er zijn ook mooie winkelstraten waar je uren kunt shoppen, waarna je lekker uitrust bij één van de vele horecagelegenheden.

Bekijk alle campings in België

Soorten campings bij Nieuwpoort

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er veel campings zijn die dicht bij de kust liggen. Zo sta je in een mum van tijd op het mooie zandstrand van Nieuwpoort. Wil je een rustige natuurcamping in de duinen? Of ga je voor groot en luxueus? Er zijn ook leuke familiecampings waar je je met het hele gezin uitstekend kunt vermaken. Er is keus genoeg dus je vindt zeker een camping die bij je past. Bekijk ons aanbod en boek je kampeervakantie!

Leuke dingen om te doen

Nieuwpoort is erg veelzijdig en heeft veel te bieden. We hebben een paar leuke dingen voor je uitgezocht die sowieso erg de moeite waard zijn:

Brugge

Binnen drie kwartier sta je in Brugge. Deze stad kent iedereen wel en is zeker je bezoek waard. Je kijkt je ogen uit vanwege alle mooie historische gebouwen die er staan. Maak ook een boottocht door de grachten, en geniet van lekkernijen bij één van de vele chocolaterieën hier te vinden zijn.

Bekijk alle campings in Brugge

Vuurtoren

Deze vuurtoren is tijdens de twee wereldoorlogen een aantal keer verwoest maar ook steeds weer opgebouwd. De huidige toren stamt uit 1949 en is zeker leuk om te bezoeken.

Plopsaland

Ben je met jonge kinderen op vakantie in Nieuwpoort? Dan moet je natuurlijk ook naar Plopsaland in De Panne. Ontmoet hier Kabouter Plop, Mega Mindy en andere personages van Studio 100.

Ganzepoot

Dit is een sluizencomplex in de IJzermonding. Hier komen meerdere waterwegen samen en deze sluizen zorgen onder andere voor het juiste waterpeil voor de scheepvaart. Het is een indrukwekkend waterbouwkundig complex dat ook in de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol speelde.

Duvetorre

Dit is de ruïne van Sint-Laurenstoren en heet in de volksmond de Duvetorre omdat de duivel hier zou huizen en omdat Jeanne Panne, die beschuldigd werd van hekserij, hier tijd zou hebben doorgebracht. Een mooie ruïne om te bekijken.

Wacht niet langer en boek!

Als je een veelzijdige vakantie wilt, is een camping bij Nieuwpoort de ideale bestemming. Hier vind je plezier voor het hele gezin. Ga lekker fietsen in de duinen. Of lig je toch liever op het strand? Wil je shoppen? Musea bekijken? Je vindt het hier allemaal, dus boek je favoriete camping nu het nog kan! Waar wacht je nog op?