Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Namen zoeken

Namen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Wallonië. Namen wordt in het Frans Namur genoemd. Het is een bruisende stad die al vroeg goed ontwikkeld was vanwege de strategische ligging. De stad telt ruim 110.000 inwoners. Op een camping in Namen kun je een prima vakantie doorbrengen. Campings in de omgeving van Namen vind je aan de rand van de stad in de natuurgebieden in de buitenwijken. Ver weg van de drukte van het leven van alledag kun je heerlijk kamperen in de omgeving van Namen. Meer lezen
Campings in Namen zoeken
2 Campings
2 Campings

De mooiste campings in de regio Namen

Mooie campings in de regio Namen staan garant voor een leuke vakantie in dit deel van Waals België. Midden in de Waalse regio kun je hier genieten van een ontspannen vakantie midden in de natuur, ver weg van de drukke stad. Je kunt kamperen aan de oevers van de rivieren de Samber en de Maas, want op de splitsing van deze waterstromen vind je de stad Namen. In dit waterrijke gebied is het uiteraard ook mogelijk om te varen en mooie wandelingen en fietstochten te maken.

Verschillende soorten campings in Namen

Als je gaat kamperen in Namen dan kun je een keuze maken uit verschillende soorten campings. Je kiest voor een gezellige familiecamping als je met een jong gezin op vakantie gaat. Deze campings zijn kindvriendelijk en hebben faciliteiten voor het hele gezin. Er is meestal een zwembad op de camping aanwezig en vaak ook een peuterbadje voor de allerkleinsten. Verder zijn er meestal speeltoestellen voor de kinderen en sportmogelijkheden. Je kunt je op zo’n camping dus prima vermaken. Ben je gesteld op rust dan kies je voor een kleine natuurcamping midden in de bossen of aan de oevers van de Samber. In de Ardennen kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de stilte of het gefluit van de vogels.

Kamperen bij de boer of kiezen voor luxe

Je kunt je vakantie doorbrengen in Namen op een boerencamping. Je logeert dan “bij de boer”, de camping is meestal op het eigen terrein gevestigd en meestal kleinschalig van opzet. Verse producten van de boerderij staan vaak centraal. Ontbijten met verse eitjes en zelfgebakken brood met eigengemaakte kas kun je er vaak aantreffen. Houd je van wat meer luxe dan kun je kiezen voor glamping, een manier van luxe kamperen. Je verblijft dan in een gehuurde accommodatie zoals een ruime stacaravan of een royale safaritent die van alle gemakken is voorzien zoals echte bedden en eigen sanitair. Het luxe kamperen is vooral ideaal als je zelf geen caravan of tent hebt en toch graag de sfeer op een camping in Namen wilt proeven.

Wat is interessant om te zien en te doen in Namen?

Tijdens een kampeervakantie in Namen breng je natuurlijk ook een bezoek aan de gelijknamige stad. De stad Namen is een oude stad die al vele eeuwen bestaat. Tijdens de beide wereldoorlogen is Namen zwaar gebombardeerd maar er is gelukkig veel moois bewaard gebleven.

Een stadswandeling door Namen

Wanneer je een stadswandeling door Namen maakt kun je kennismaken met de rijke historie van de stad. De wanddeling voert langs vele oude gebouwen met grote culturele waarde. Let vooral op de bronzen schelpen op de grond. Als je deze route zou volgen kom je uiteindelijk uit in bedevaartsoord Santiago de Compostella.

Belfort van Namen

Dit belfort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zoals alle Belforten in België. De toren maakt deel uit van de stadsmuren van Namen. Het werd een Belfort nadat het oorspronkelijke Belfort door brand werd verwoest. Het Belfort is niet te bezoeken, je kunt het dus alleen van buitenaf bekijken. De Bourse de Commerce werd in de vorige eeuw aan het Belfort van Namen vast gebouwd. 

Het Koninklijk Theater van Namen

In het historische centrum vind je dit prachtig gerestaureerde Theatre Royal de Namur. Het theater is opgetrokken uit zandsteen in Italiaanse stijl. Als je het bezoekt, kijk dan ook zeker even omhoog, het planfond is versierd met een prachtig fresco van de Franse schilder Garouste.

Feest van het Waalse gewest

Als je op de 3e zondag in september in Namen bent dan val je met je neus in de boter want dan wordt dit feest gevierd. De stad Namen maakt er zelfs een vijfdaags feest van dat al op donderdag begint en op maandag eindigt. In het stadscentrum staan eettentjes en er zijn diverse activiteiten waaronder een kermis.

Een rondvaart op de Maas

Wil je Namen eens van een andere kant bekijken dan kun je aan boord gaan van één van de rondvaartboten die een tocht over de Maas maken. Je kunt vanaf het water de mooie skyline van de stad bekijken en natuurlijk ook genieten van de mooie omgeving.

Boek een gezellige camping in de mooie regio Namen

De regio Namen is zeker de moeite waard om te ontdekken tijdens een kampeervakantie. Zoek je een camping in Namen dan kun je een keuze maken uit het aanbod via Campings.nl. Reserveer direct de camping van je keuze en verzeker jezelf op deze manier van een heerlijke vakantie met je gezin, je geliefde of met vrienden. Kies voor een gezellige familiecamping of zoek rust op een kleine natuurcamping waar je mooie wandelingen kunt maken.