Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Luik zoeken

Luik is een gezellige stad in de gelijknamige provincie in het oosten van België in het Franstalige Wallonië. Er wordt dan ook vooral Frans gesproken, maar vanwege de vele toeristen uit Vlaanderen en Nederland kun je er met Nederlands ook best nog ver komen, vooral op toeristische locaties. Kamperen kun je op verschillende campings in Luik en omgeving. Aan de rand van de stad in de buitengebieden kun je mooie campings vinden waar je een fijne vakantie kunt doorbrengen. Meer lezen
Campings in Luik zoeken
5 Campings

Mooie campings bij Luik

Voor een vakantie in Wallonië kun je terecht op een mooie camping bij Luik. Je kunt hier een plaats reserveren voor je tent of caravan en vaak zijn er ook speciale camperplaatsen omdat de camper steeds populairder wordt. Als je gaat kamperen bij Luik dan kun je natuurlijk de stad bezoeken om lekker te shoppen of de bezienswaardigheden te bekijken tijdens een stadswandeling. Een vakantie in de provincie Luik is zeker een aanrader.

Verschillende campings in de regio Luik

In de provincie Luik vind je verschillende soorten campings. Er zijn rustige natuurcampings die zijn gelegen op de mooiste plekken van de regio. Hier kun je heerlijk tot rust komen en relaxen. Kleinschalige campings in Luik zijn het populairst bij volwassenen die een rustige vakantie willen. Ga je met je gezin met jonge kinderen op vakantie dan sis het aan te raden om te kiezen voor een camping die kindvriendelijk is. Dit zijn de zogenaamde familiecampings met voorzieningen voor het hele gezin. Hier vind je vaak een zwembad of waterpark en speeltoestellen voor de kinderen. Ook wordt er op deze campings gedurende de zomermaanden voor entertainment gezorgd zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen ook als het een dagje wat minder mooi weer is.

Genieten van luxe op de camping in Luik

Sommige campings in Luik bieden luxe kamperen aan. Je kunt hier voor je vakantie een accommodatie huren. Steeds meer mensen vinden het prettig om wat meer comfort te hebben als ze met vakantiezijn. Op een camping in Luik kan dat nu ook. Je kunt een ruime safaritent huren, geschikt voor het hele gezin. Of een spannende boomhut. Ook zijn er in Luik campings waar je een stacaravan kunt reserveren voor je vakantie. Je hebt dan vaak de beschikking over eigen sanitair en keukengerei wat je dus niet hoeft mee te nemen. Op de luxe 5 sterrencampings is minimaal één restaurant aanwezig en vind je mogelijkheden voor ontspanning zoals een zwembad met glijbaan of een sportveld.

Bezoek de hotspots van Luik

Als je naar Luik op vakantie gaat dan zijn er een paar dingen die je zeker moet gaan doen en gaan zien. Plan een dagje Luik in om deze gezellige stad te leren kennen:

De Luikse Wafel

Natuurlijk kun je Luik niet bezoeken zonder hem te hebben geproefd: Le Gaufre de Liège. Overal in de stad kun je de typisch ovalen Luikse wafel kopen bij bakkerijen en of kraampjes. Hij is zwaarder en steviger van bite dan de wafels die wij in Nederland kennen en een ware delicatesse.

Grand Curtis

Dit restaurant in het stadscentrum van Luik biedt een kijkje in de geschiedenis van de stad tot wel 7.000 jaar terug. Je kunt hier archeologische vondsten bekijken alsmede indrukwekkende collecties kunst en wapens. De tuinen rond het Grand Curtis zijn ook zeker de moeite waard.

Bueren Trap

Voor een indrukwekkend uitzicht over de stad Luik moet je even een stevige klim maken. Maar als je boven aan de Bueren Trap staat kun je genieten van een prachtige overview van Luik. De totale klim is 373 treden maar onderweg kun je rustpauzes inlassen.

Place Saint Lambert

In dit museum vind je belangrijke archeologische vondsten zoals de restanten van een oude kathedraal en van een huis uit de Romeinse tijd. Ook worden er botten bewaard van vele eeuwen geleden en oude gebruiksvoorwerpen.

La Batte

Dit is de zondagsmarkt van Luik. Langs de kades van de Maas vind je hier honderden kramen waar werkelijk van alles te koop is. Kleding, boeken, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk levensmiddelen zoals kaas, wijn, groenten en fruit. Ideaal om inkopen te doen als je op een camping in Luik staat.

Reserveer nu je camping in Luik

Je kunt campings bij Luik zoeken bij Campings.nl. Er is volop keuze in verschillende soorten campings. Of je nu op zoek bent naar een kleine camping of een gezellige familiecamping waar de kinderen het ook prima naar hun zin zullen hebben. Wil je boeken voor de zomervakantie wees er dan op tijd bij want sommige campings zijn al vroeg in het seizoen volgeboekt.