Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Antwerpen zoeken

Antwerpen is de tweede stad van België en telt ruim een half miljoen inwoners. Dankzij de ligging aan de Schelde, groeide Antwerpen in de 15e en 16e eeuw uit tot een belangrijke handelsstad. Dit kun je ook terugzien in de gebouwen in de stad, met name aan de mooie gevels die uit die periode komen. De sfeer is hier heel prettig. De Antwerpenaren zelf, zeggen wel dat ze in een stad wonen met de sfeer van een dorp. Dat zegt wel wat over de gemoedelijkheid die je zult aantreffen als je op een camping bij Antwerpen staat. Meer lezen
Campings in Antwerpen zoeken
9 Campings

Kamperen bij Antwerpen

Deze mooie Belgische stad is een populaire vakantiebestemming. Kamperen op een camping bij Antwerpen is ideaal. Je kunt zo je kampeervakantie perfect combineren met de gezelligheid van de stad. Je weet in elk geval dat je je zeker niet hoeft te vervelen, want als je in de buurt van Antwerpen op een camping staat, kun je je vakantie vullen met architectuur, cultuur, kunst, mode, winkelen en heerlijk eten.

Soorten campings bij Antwerpen

In de omgeving van Antwerpen zijn veel campings te vinden. Ook als je een camperplaats zoekt, zijn er in Antwerpen mogelijkheden genoeg. Er zijn campings dicht bij de stad, en er is zelfs een stadscamping, waardoor je de ultieme stedentrip beleeft omdat je vanaf de camping in een mum van tijd in het centrum bent. Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke campings in de buurt van Antwerpen. Kijk eens bij ons aanbod, maak je keuze en boek!

Bekijk alle campings in België

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Je weet haast niet wat je moet kiezen, zo veel aanbod is er in Antwerpen. Er zijn ontzettend veel mooie musea om te bezoeken, maar ook de architectuur is de moeite waard om te ontdekken tijdens een wandeling door de stad. Ook voor kinderen zijn er veel leuke attracties. We hebben vast wat leuke dingen voor je opgezocht:

ZOO Antwerpen

Je kunt hier ontzettend veel dieren bewonderen, maar liefst 5.000! De dierentuin is makkelijk te bereiken, want het park ligt in het centrum van Antwerpen, bij het station.

Comics Station

Dit is een indoor pretpark dat helemaal draait om Belgische striphelden. Iedereen kent natuurlijk Suske en Wiske, maar je vindt hier ook andere stripfiguren terug, zoals Robbedoes, de Smurfen en de Rode Ridder.

Het Eilandje en ’t Zuid

Aan winkels geen gebrek in Antwerpen. Je kunt hier uitstekend terecht voor een dagje shoppen. In de grote winkelstraten vind je de winkels die je waarschijnlijk wel kent, maar als je je een beetje buiten het centrum durft te begeven, beland je bij Het Eilandje en ’t Zuid. Hier loop je leuke en aparte winkeltjes tegen het lijf die je anders niet snel zou vinden.

Het Rubenshuis

Hier heeft Rubens gewoond en nu worden zijn werken hier tentoongesteld. Je kunt in dit museum ontdekken hoe Rubens geleefd heeft en genieten van zijn kunst.

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

In dit pas vernieuwde museum kun je hedendaagse werken bewonderen op het gebied van kunst en film. Hier vind je werken van onder andere Panamarenko, Luc Tuymans en Dan Flavin.

Boek nu een camping bij Antwerpen!

Zoals je ziet is een camping in de buurt van Antwerpen een uitstekende keus. Kunst, cultuur, lekker eten; je hebt het allemaal binnen handbereik.