Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Oost-Vlaanderen zoeken

De provincie Oost-Vlaanderen is vanuit Nederland prima te bereiken omdat deze aan Zeeland grenst. Binnen hooguit een paar uur zit je op je camping in Oost-Vlaanderen. Je kunt een camping reserveren in de buurt van de bekende steden van e provincie zoals Gent, Aalst en Dendermonde. op de mooiste plekken in Oost-Vlaanderen zijn gezellige campings gerealiseerd waar je een fijne vakantie kunt doorbrengen. Je kunt er terecht met je tent of caravan en steeds meer campings hebben ook camperplaatsen. De voorzieningen op de campings in Oost-Vlaanderen zijn uitstekend. Meer lezen
Campings in Oost-Vlaanderen zoeken
1 Campings
1 Campings
Plaatsen in Oost-Vlaanderen

Genieten op gezellige campings in Oost-Vlaanderen

Je vakantie doorbrengen op een camping in Oost-Vlaanderen betekent op en top genieten. Je kunt kiezen voor een camping in een bosrijke omgeving of langs de oevers van één van de rivieren die door deze provincie stromen. Een camping in de buurt van één van de grotere steden van deze provincie is natuurlijk ook een optie zodat je gemakkelijk een dagje kunt gaan shoppen of een stadswandeling kunt maken. Er is in dit deel van België genoeg te zien en te beleven.

Verschillende soorten campings in Oost-Vlaanderen

De ene camping is de andere niet. Er zijn kleine campings waar je met slechts enkele tientallen gasten verblijft. Deze zijn vaak bij boerderijen of op andere mooie plekken in de natuur. Deze natuurcampings zijn ideaal voor rustzoekers en voor mensen die willen genieten van het echte primitieve kamperen. Wil je wat meer luxe dan kies je voor een gezellige familiecamping met leuke voorzieningen voor de kinderen zoals een zwembad en een speeltuin. Deze campings zijn vaak veel ruimer van opzet maar vooral tijdens de zomermaanden is het er natuurlijk wel een stuk drukker. Geen probleem als je kinderen het leuk vinden om vriendjes te maken om mee op te trekken en als je een beetje gezelligheid en bedrijvigheid ook wel leuk vindt.

Kamperen aan het water

De rivier de Schelde loopt dwars door de provincie Oost-Vlaanderen. Je kunt aan deze rivier of één van de zijrivieren mooie campings vinden voor een fijne vakantie aan het water. Campings in Oost-Vlaanderen aan de rivier zijn ideaal als je van sportvissen houdt of als je het leuk vindt om er met een bootje op uit te trekken voor een mooie tocht op het water. Ook kun je de oversteek maken naar het Nederlandse Zeeland voor een dagje aan de kust. Dat kan natuurlijk ook prima in de aangrenzende Belgische provincie West-Vlaanderen met bekende badplaatsen als Knokke, Zeebrugge en Oostende.

Geniet van een luxe camping

Ook in Oost-Vlaanderen komen steeds meer luxe sterrencampings. Hier kun je niet zomaar kamperen, hier kun je genieten van luxe voorzieningen zoals een zwemparadijs, meerdere restaurants en winkels. Ook is er soms een schoonheidssalon, een fitnessruimte of andere sportfaciliteiten. Je kunt op deze campings in veel gevallen ook een stacaravan huren of een gezellige safaritent. Een prima oplossing als je zelf geen tent of caravan hebt en bovendien heb je er meer ruimte. De plaatsen op een luxe camping zijn meestal ruimer met een eigen terras en soms zelfs eigen sanitaire voorzieningen.

Wat is er te beleven in de provincie Oost-Vlaanderen?

Wanneer je tijdens je vakantie op de camping in Oost-Vlaanderen een uitstapje wilt maken dan zijn hiervoor genoeg mogelijkheden te bedenken.

Gent

De stad Gent is één van de bekendste Belgische steden voor Nederlanders. Je vindt er een mooi historisch centrum met veel authentieke gebouwen. Daarnaast is het ook een prima stad om te winkelen of om van een goede maaltijd te genieten in één van de fantastische restaurants van de stad. Het was jarenlang het decor voor de bekende Vlaamse politieserie Flikken.

Bekijk alle campings in Gent

Sint Baafskathedraal in Gent

De bekendste kathedraal in Gent is landelijk bekend. De kerk stat uit de 14e eeuw en heeft een prachtig interieur dat zeker de moeite van een bezoek waard is.

Dendermonde

Een leuke stad om te bezoeken is Dendermonde. Je vindt er onder andere de Onze Lieve Vrouwekerk en het Sint Alexiusbegijnhof. De middeleeuwse vestingwerken zijn nog deels bewaard gebleven en bestaan onder andere uit aarden verdedigingswallen.

De festivals van Zottegem

De stad Zottegem is vooral bekend vanwege de festivals die er worden georganiseerd. Rock Zottegem is de bekendste. Ook Dance-D Vision wordt jaarlijks in Zottegem gehouden.

Sint Niklaas

Een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken in Oost-Vlaanderen is Sint-Niklaas. Je vindt er mooie kerken en musea, waaronder een pijp- en tabaksmuseum. In de regio rond de stad liggen mooie natuurgebieden voor een heerlijke wandeling of een fietstocht.

Bespreek nu direct je camping in Oost-Vlaanderen

Wil je genieten van alles wat Oost-Vlaanderen te bieden heeft? Bespreek dan nu direct jouw camping in Oost-Vlaanderen via Campings.nl. Je kunt gemakkelijk vergelijken en zo een camping kiezen die past bij jouw wensen. Reserveer op tijd als je met vakantie wilt tijdens het hoogseizoen zodat je zeker weet dat je een plaatsje hebt.