Campings bij Oostende

CAMPINGS BIJ OOSTENDE

Oostende draagt de titel van ‘Cultuurstad Vlaanderen’. Dit is niet voor niets, want in het historische centrum vind je een overvloed aan geschiedenis en cultuur. Er zijn veel musea en mooie gebouwen te vinden. Oostende is ook een winkelstad, want er zijn uiteraard bekende winkels gevestigd, maar als je je een beetje buiten het geijkte winkelgebied durft te begeven, kom je de echte pareltjes tegen. Genoeg redenen om een camping bij Oostende te boeken dus! Lees meer 

Kamperen bij Oostende

Kamperen in de buurt van de zee en een mooie stad. Veel mooie natuur in de omgeving. Wat wil je nog meer? Een camping bij Oostende biedt je alles wat je zoekt voor je kampeervakantie. Hier kun je lekker uitwaaien aan de zee, of op het strand liggen als het mooi weer is. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes in de omgeving en veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Een leuke plek voor een veelzijdige vakantie.

Onze campings bij Oostende

In de omgeving van Oostende zijn veel campings te vinden. Wil je dicht bij de stad verblijven? Of zit je liever op een rustige camping dicht bij de zee? Er zijn ook enkele camperplaatsen, waar je de camper kunt parkeren om vervolgens de stad in te gaan. Zet jij je tent graag op een kleine natuurcamping? Of ga je toch voor groot en luxe? Wil je een camping met een zwembad? Het kan allemaal! Kijk wat ons aanbod is en boek de camping die naar jouw zin is!

Dingen om te doen in en rond Oostende

In Oostende zelf, maar ook in de omgeving van de stad, zijn veel leuke dingen te doen. Of je nu een actieve vakantie wilt, of dat je met kinderen dingen wilt ondernemen, er is voor elk wat wils:

Noordzeeaquarium

Dit is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Hier zijn verschillende aquaria met dieren uit de Noordzee. Verder vind je hier ook opgezette vissen en een grote verzameling van Noordzeeschelpen.

Fort Napoleon

Dit grote fort is in 1811 neergezet in opdracht van Napoleon. Hij wilde hiermee de Engelsen afschrikken en zo een aanval van hun kant voorkomen. Nadat je dit indrukwekkende bouwwerk hebt bekeken, kun je er wat eten in het restaurant.

Grasduinen

Dit is een groot recreatieterrein en is perfect voor de actieve vakantieganger. Hier heb je fiets- en wandelpaden en je kunt hier mountainbiken.

De IJzermonding

Dit prachtige natuurreservaat is in België enig in zijn soort. Het is gelegen rond de monding van de rivier de IJzer. Door de wisselwerking tussen het zoute water van de Noordzee en het zoete water van de rivier is hier een bijzondere biotoop ontstaan.

Sea Life

Nog een onderwaterwereld. Hier vind je aquaria met exotische dieren als haaien, piranha’s en zeepaardjes. Er is zelfs een zeeschildpad! Er zijn ook klimtorens met een mooi uitzicht over de omgeving.

Jij wilt toch ook kamperen bij Oostende?

Zoals je leest, is er vanaf een camping in de buurt van Oostende, genoeg te beleven. Je kunt er terecht voor cultuur, maar ook voor een actieve vakantie of om lekker te shoppen. Boek dus nu je kampeervakantie en verheug je vast op een leuke vakantie!