Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Gent

Gent is een prachtige stad en is één van de vier populairste steden in België om naartoe op vakantie te gaan. Het centrum is voor het grootste gedeelte autoluw, wat voor de vakantieganger natuurlijk extra sfeer geeft aan de stad. In Gent hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn veel historische gebouwen en pleinen te bezichtigen. Op de pleinen vind je gezellige terrasjes waar je lekker kan eten. De stad heeft ook een bruisend uitgaansleven. Kortom, een leuke plek voor een camping vind je in de buurt van Gent. Meer lezen
Campings bij Gent
1 Campings
1 Campings
Afstand

Kamperen bij Gent

Het combineren van een stedentrip met een kampeervakantie kan uitstekend vanaf een camping in de omgeving van Gent. Je kunt lekker de stad in om te gaan winkelen of om de historische gebouwen te bewonderen. De natuur is ook dichtbij, dus je kunt heerlijk gaan wandelen of fietsen in de omgeving. Ben je in Gent ten tijde van de Gentse feesten? Dan kun je genieten van de echte Belgische feestcultuur, want tien dagen lang is er dan muziek en straattheater op dit enorme volksfeest.

Soorten campings bij Gent

Wil jij graag kamperen dicht bij Gent, of zelfs in de stad zelf? Kies dan voor de stadscamping. Je bent vanaf daar in een mum van tijd in het centrum van de stad, wat natuurlijk ideaal is, en al helemaal als je in Gent bent ten tijde van de Gentse feesten. Je zit ook nog eens vlak in de buurt van een mooi recreatiepark. Er zijn ook enkele camperplaatsen in Gent, dus ook met de camper kan je zeker een mooi plekje vinden. En heb je altijd al eens willen kamperen, maar zie je op tegen gedoe als het regent? Kies dan voor de indoorcamping! Is dat even handig. Zo zie je maar weer, we hebben een aanbod waar voor iedereen wel wat tussen zit. Ga gauw kijken bij onze selectie van campings in de omgeving van Gent en boek de camping naar jouw keuze!

Bekijk alle campings in België

Deze vijf dingen in Gent moet je echt gaan zien

Gent is een sfeervolle stad met veel groen en met veel mooie oude panden. We hebben de hoogtepunten vast even voor je opgezocht:

De Levende Leie

Dit is een lang natuurgebied tussen Gent en Deinze. Vooral in het voorjaar zijn de bloemen hier werkelijk schitterend. Verder leven hier allerlei roofdieren, maar ook veel rietgorzen en andere vogelsoorten. Je kunt hier wandelen of met een kano of kajak het gebied verkennen vanaf het water.

Gravensteen

In deze prachtige middeleeuwse burcht zitten twee musea: het wapenmuseum en het gerechtsmuseum. Hier kan je ervaren hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. In de zomer worden er ook wel ridderkampen gehouden. Er zijn dan acteurs die de Middeleeuwen weer tot leven brengen.

Blaarmeersen

Dit is een recreatiegebied waar je kan zwemmen, surfen, kajakken of vissen. Er zijn ook tennisbanen te vinden. Wil je wat minder actief? Ga dan de natuur in.

Stadmuseum Gent

Hier kan je van alles leren over de geschiedenis van Gent. Je ontdekt niet alleen hoe de stad ontstaan is, maar ook wat de toekomstvisie van de stad is.

Gras- en Korenlei

In dit deel van het centrum staan prachtige, statige huizen. Er is veel horeca en de sfeer is er erg gezellig. Hier was vroeger de haven van Gent. Je kan een rondvaart doen, waarbij de schipper je van alles vertelt over de huizen en de kades.

Boek nu jouw kampeervakantie bij Gent!

Met een camping nabij Gent ben je zeker van een fantastische vakantie. Wil jij ook kamperen vlakbij stad en natuur? Boek dan snel!