Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 mooiste steden van België

In de aangename nabijheid van onze Nederlandse steden, bevinden zich enkele verborgen parels die als ideale bestemmingen kunnen dienen voor een dagtrip of weekendje weg. Ga je op kampeervakantie in België, dan mag je zeker deze steden niet missen.

De 5 mooiste steden van België

1.      Antwerpen

Net over de grens bevindt zich deze levendige stad die het beste van Nederland en Frankrijk combineert. Antwerpen nodigt je uit met haar pittoreske, smalle straatjes en een vleugje joie de vivre. Het nieuwe havengebied, ook wel het Eilandje genoemd, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de hipste buurten ter wereld. De stad heeft een rijke geschiedenis en prachtige architectuur, met talloze musea en historische gebouwen. Zo kan je het Rubenshuis of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bezoeken om er een paar uur rond te lopen. Het is de perfecte bestemming voor een snelle uitstap, met volop winkels om te ontdekken. Vergeet zeker niet om het prachtige station te bezoeken, zelfs wanneer je niet met de trein aankomt!

Antwerpen
standbeeld antwerpen
bekijk de prachtige cultuur van Antwerpen

2.      Gent

Deze stad, vaak omschreven als het 'Utrecht van België' en gelegen in Oost-Vlaanderen, is een populaire studentenstad met mooie grachten en de legendarische Gentse feesten. Ook kan je genieten van de culinaire scene in Gent met de vele geweldige restaurants en cafés verspreid door heel de stad. Een wandeling langs de Graslei of een bezoek aan het historische kasteel Gravensteen zijn zeker de moeite waard en laten je je even weer in het verleden wanen. Voor een authentieke Gentse ervaring, huur een fiets en verken de stad op je eigen tempo.

3.      Brugge

Bekend als het 'Venetië van het Noorden', wordt Brugge in West-Vlaanderen gekenmerkt door prachtige waterwegen en pittoreske straatjes. Het is ook niet voor niks het onderwerp van vele schilderijen. Een boottocht in Brugge biedt een uniek perspectief op de stad. Bezoek ook het Chocolademuseum en de huisbrouwerij de Halve Maan, waar je kunt genieten van een frisse Brugse Zot. Ben je meer van de chocolade? Dan kan je zelfs een heuse Brugge chcololadewandelroute doen die je langs de beste bonbonwinkels in de stad brengt. 

4.      Brussel

De hoofdstad van België is een kosmopolitische stad met een internationale sfeer en een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden. De stad is een samensmelting van culturen en talen, met een mix van Franse en Nederlandse invloeden. Bezoek de prachtige Grote Markt en het Sint Goriksplein, of bewonder de iconische Manneken Pis. Voor de liefhebbers van speciaal bier is een bezoek aan Mort Subite, een begrip in Brussel, een must.

Brussel
gouden huisjes
Neem een kijkje bij de prachtige gebouwen van Brussel

5.      Leuven

Nog een bruisende studentenstad in België is Leuven, bekend om haar bierfeesten in april en mei. De stad, het epicentrum van leren en cultuur, zal je betoveren met haar historische charme, levendige sfeer en indrukwekkende architectuur. Bewonder de gotische pracht van de Sint-Pieterskerk, struin over de “oudste bar van de wereld” op de Oude markt en laat je betoveren door het Groot-Begijnhof. Dit is een perfect bewaarde historische wijk van tientallen straten dat op het UNESCO-werelderfgoed staat en tegenwoordig bewoond wordt door onder anderen studenten en buitenlandse gastprofessoren. 

België heeft zoveel te bieden en het beste is dat je vanuit een fijn vakantiepark in het land verschillende mooie steden en sfeervolle dorpen kunt bezoeken. Ben je helemaal enthousiast geworden over onze buren, zoek dan snel naar een camping in België!Auteur: Admin